Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2013

ε αυτό πάει πολύ..* στην φωτό εικονίζεται ο πρόεδρος του σωματείου μετά των οργάνων να περιφρουρούν την είσοδο των γραφείων του ΕΔΣΝΑ από τα ανεπιθύμητα πρόσωπα.

Στις 29-1-13 όταν  μια αντιπροσωπία  διαδηλωτών  μαζί με τον δήμαρχο  Φυλής  Δ. Μπουραΐμη και τον  πρόεδρο της  ΠΟΕ-ΟΤΑ  Θ.Μπαλασόπουλο ,  συνοδευόμενη από  τα ΜΑΤ πήγε στα γραφεία του ΕΔΣΝΑ  να διαμαρτυρηθεί   για τον διαγωνισμό των 4 μονάδων επεξεργασίας ,  εμφανίστηκε ο  Γ. Ζαχαρόπουλος ως  πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων να τους υποδεχτεί.
Τότε ο Θ. Μπαλασόπουλος αρνήθηκε να χαιρετίσει τον Ζαχαρόπουλο  λέγοντάς  του « εγώ δεν λερώνω τα χέρια μου να χαιρετώ άτομα σαν εσένα».
 Τώρα  που  απαντώ  και  εγώ    στον  Γ. Ζ  για  το θέμα του ανθυγιεινού   επιδόματος,  αισθάνομαι  πως «λερώνομαι»..
Όμως  το να μιλάει  αυτός  για το ανθυγιεινό επίδομα και τα ΒΑΕ,  πάει πολύ.
Ο άνθρωπος αυτός,   όταν διεκδικούσαμε την υπαγωγή μας  στα  ΒΑΕ από  τον Χιωτάκη,  έκανε τα αδύνατα δυνατά να μην τα πάρουμε.
Για να υπαχθούμε  τότε στα ΒΑΕ , στέλναμε εξώδικα στον  πρόεδρο , μαζεύαμε υπογραφές, κλείναμε τις πόρτες του ΣΜΑ, απεργούσαμε  και  ο  Γ.Ζ  κρυβόταν στο γραφείο του προέδρου και τον συμβούλευε να μην υπογράψει την απόφαση,  γιατί στις λίστες   υπάρχουν πολλοί συνάδελφοι  που δεν είναι δικαιούχοι.
Τότε ο Γ.Ζ  παρακαλούσε αυτούς  που λέει σήμερα υπηρεσιακούς παράγοντες ,  «να τηρήσουν την νομιμότητα» και να «κοπούν» δικαιούχοι..  Έλεγε  μάλιστα  πως δεν είναι ποτέ δυνατόν  Δ.Ε  διοικητικοί να πάρουν το επίδομα!
Ο κ. Χιωτάκης  (στενός συνεργάτης  του  Γ.Ζ  τότε ),  μας  έδειχνε  τις λίστες με τα υπογραμμισμένα ονόματα και χαρακτήριζε «συνδικαλιστικές υπερβολές» την αξίωση να πάρουν επίδομα όλοι οι εργαζόμενοι στον ΣΜΑ και τον ΧΥΤΑ.
Σήμερα  λοιπόν κατηγορεί εμάς,   πως  τάχα δεν  θέλουμε να δοθεί  το ανθυγιεινό επίδομα !!  Μιλάει   για σκοινί στο σπίτι του κρεμασμένου.
Νομίζει πως είμαστε αφελείς και ξεχασιάρηδες. Νομίζει πως  ξεχνάμε ότι  αυτός και η παρέα του  υπονόμευαν  με κάθε τρόπο την προσπάθεια που  γινόταν  για τα υπαχθούμε στα ΒΑΕ.
Και δεν ήταν μόνο αυτό. Η αθλιότητα με τα ΒΑΕ συνεχίστηκε .
 Όταν η κυβέρνηση του μνημονίου που υποστηρίζει ο Γ.Ζ  και η παρέα του,  ψήφιζε τον Ν.4024/11 που έκοβε το επίδομα από χιλιάδες  δικαιούχους  και  μας έκλεβε  αναδρομικά το επίδομα για 7 μήνες από την 1/11/11 έως την 1/5/12,  ο  Γ.Ζ   δεν έβγαζε μιλιά για να μην τον χαρακτηρίσουν  σαν αντικυβερνητικό.
Η κυβέρνηση που ψήφισε τον νόμο  4024/11 ήταν αθώα!  Ένοχοι  για τον Γ.Ζ  ήταν οι διοικητικοί παράγοντες  του ΕΣΔΚΝΑ  ! Λες και  ήταν αυτοί που ψήφισαν τον Ν.4024  που έκοψε το επίδομα από χιλιάδες συναδέλφους σε όλη την Ελλάδα.
Σε όλους τους αγώνες που έγιναν  και  για να μπούμε  στα ΒΑΕ και ενάντια στον  4024/11  που έκοψε το επίδομα από αυτούς που μπαίνουν στις τάφρους  και στις τουαλέτες  ,  ο Γ.Ζ και η παρέα του δεν ήταν απλά απόντες. Ήταν απέναντι.
Εμείς και υπομνήματα δώσαμε  στον υπουργό εσωτερικών και προτάσεις κάναμε  και επερωτήσεις καταθέσαμε με τον ΣΥΡΙΖΑ  στην βουλή για τα ΒΑΕ.
Καλά θα κάνουν να μην μιλάνε για αυτά λοιπόν. Ας ασχοληθούν με ότι,  ξέρουν καλύτερα.
Με το γλείψιμο στους  προέδρους,   τα ρουσφέτια , τους  εργολάβους ,  με  τις πληροφορίες  στην  αστυνομία για τους ταραξίες συνδικαλιστές  και το face control .
Σ αυτά ο Γ.Ζ είναι εκτός συναγωνισμού..

                                                                                      Θωμάς Μπιζάς μέλος της Ε.Ε της ΠΟΕ-ΟΤΑΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου