Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2013

Επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας για τους εργαζόμενους του ΕΔΣΝΑ .Συνέχεια...

 Κανένας εργαζόμενος δεν είναι ..βλάκας. Όλοι ξέρουν, όλοι βλέπουν και όλοι ακούν!


Για την αποκατάσταση της αλήθειας και την  ενημέρωση των συναδέλφων και μόνο :

1. Τέλη Ιουλίου, λίγο  πριν η Εκτελεστική Επιτροπή διακόψει για διακοπές, ο κ. Τεντόμας,  εντεταλμένο μέλος της ΕΕ για τη Δ/νση ΜΑ&ΠΥ  μαζί με τον κ. Βασ. Χατζηγιαννάκη ζητούν σύσκεψη με το Διευθυντή και τους Προϊσταμένους της Δ/νσης για να δουν πως θα μπορούσαν να βγουν οι βεβαιώσεις  ώστε  να καλυφθεί το προσωπικό του ΣΜΑ  με το επίδομα . Η γραμμή ήταν η γνωστή γραμμή της ΠΑΣΚΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ.
Εξηγώ στους συνεργάτες της Διοίκησης ότι δεν μπορεί κανείς  να βεβαιώσει όλο το προσωπικό του ΣΜΑ ως οδηγούς και ως τεχνίτες συνεργείου και την ίδια στιγμή να βγάζει πρόγραμμα εργασίας με τα ίδια άτομα σε βάρδιες χειριστών βαρούλκων πρεσσών κλπ κλπ. Και προτείνω ως μόνη  λύση την έκδοση Απόφασης- Εντολής  του Προέδρου για τη χορήγηση του επιδόματος σε όλους όσους απασχολούνται στους χώρους. Συμφώνησαν, κατάλαβαν όσα είπα και ανέλαβε ο Βασίλης Χατζηγιαννάκης να κάνει σχετική εισήγηση στο Πρόεδρο.  Για να  βοηθήσω του παρέδωσα την νομική γνωμοδότηση που είχε εξασφαλίσει ο σύλλογος των εργαζομένων του Συνδέσμου Θεσσαλονίκης, όπως μου είχε δοθεί από  το Θωμά Μπιζά. Έτσι και  έγινε,  με μόνη διαφορά ότι  το θέμα εισηγήθηκε στην Εκτ. Επιτροπή ο Ευαγγ. Χατζηγιαννάκης.

2. Κατά το νόμο η καταβολή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας συνεχίζει να καταβάλλεται όταν ο εργαζόμενος απουσιάζει με συνδικαλιστική άδεια. Ο Θωμάς Μπιζάς, όπως έχει ενημερώσει την Υπηρεσία,  κάνει χρήση του δικαιώματος συνδικαλιστικής άδειας ως μέλος της  Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ ΟΤΑ. Ως εκ τούτου δεν αμοίβεται για υπερωριακή  εργασία την οποία δεν προσφέρει και συνεχίζει να λαμβάνει κανονικά το επίδομα που δικαιούται εκ του νόμου.

3.Χθες, Τρίτη 12/2, παραβρέθηκα στη συνεδρίαση του Περιφερειακού  Συμβουλίου όπου συζητήθηκε το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων.  Σε σύντομη συνομιλία που είχα με τον Πρόεδρο του ΕΔΣΝΑ  μου ανέφερε ότι  από όσο ξέρει έχω πάρει σύνταξη!!!
Το ίδιο μου είχε αναφέρει ένας από τους συνεργάτες  του  πριν από καιρό στα γραφεία του Συνδέσμου.Φαίνεται ότι οι πληροφοριοδότες του Προέδρου βιάζονται να με αποχωρήσουν από τον ΕΔΣΝΑ και μάλιστα οριστικά!
Ενημέρωσα τον Πρόεδρο και το ίδιο ενημερώνω και τους συναδέλφους ότι έχω ζητήσει απόσπαση και η οποία ακόμη εκκρεμεί.Προς το παρόν λοιπόν, εργάζομαι κανονικά στον Σύνδεσμο και την παρούσα περίοδο τελώ σε κανονική άδεια είκοσι ημερών.
,

.
Γεωργία Ασημακοπούλου 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου