Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Πλωτή εγκατάσταση αποθήκευσης επικίνδυνων αποβλήτων στην παραλία της Ελευσίνας & 13 αιολικά πάρκα στην Εύβοια την Τρίτη 5/2 στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Μετά την προσωρινή αποθήκευση στη πλωτή εγκατάσταση (αν τελικά γίνει) που, πως και πόσο συχνά θα πηγαίνουν για διάθεση  τα επικίνδυνα απόβλητα;;;
Για τη Δυτική Αττική και το Θριάσιο η  Τρίτη 5/2 ξεκινά από τον ΕΔΣΝΑ με το διαγωνισμό για τη μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων της  Φυλής (πρόσκληση σε κινητοποίηση από το Δ.Φυλής)  και συνεχίζεται στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής όπου επανέρχεται στο Περιφερειακό Συμβούλιο το θέμα της πλωτής εγκατάστασης αποθήκευσης επικίνδυνων αποβλήτων στην παραλία της Ελευσίνας (Πρόσκληση σε κινητοποίηση από το Δ.Ελευσίνας).
( αναζητούμε στοιχεία για τα 13 αιολικά πάρκα στην Εύβοια



Στη τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής που θα γίνει στις 05/02/2013 ημέρα Τρίτη και ώρα 15:00 στο αμφιθέατρο του Υπουργείου  Aνάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, θα συζητηθούν μεταξύ άλλων   τα παρακάτω θέματα :

6. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για τη δραστηριότητα: “Σταθερή πλωτή εγκατάσταση αποθήκευσης επικινδύνων αποβλήτων που παράγονται από πλοία τα οποία προσέρχονται στην περιοχή αρμοδιότητας του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά” της εταιρείας “ANTIPOLLUTION Α.Ν.Ε.”.
      (Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ι. Προμπονάς)

7. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για τη δραστηριότητα: “Σταθερή πλωτή εγκατάσταση αποθήκευσης επικινδύνων αποβλήτων που παράγονται από πλοία τα οποία προσέρχονται στην περιοχή αρμοδιότητας του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας” της εταιρείας “ANTIPOLLUTION Α.Ν.Ε.”.
      (Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ι. Προμπονάς)

8. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την εγκατάσταση δεκατριών (13) αιολικών πάρκων συνολικής ισχύος 282 MW στις Δημοτικές Ενότητες Καρύστου, Καφηρέως και Μαρμαρίου του Δήμου Καρύστου της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας συμπεριλαμβανομένων των έργων οδοποιίας και της ηλεκτρικής διασύνδεσης των αιολικών πάρκων με το Σύστημα Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, των εταιρειών «RF ENERGY ΚΑΛΑΜΑΚΙ Α.Ε.», «RF ENERGY ΚΟΡΑΚΟΒΡΑΧΟΣ Α.Ε.», «RF ENERGY ΞΕΣΠΟΡΤΕΣ Α.Ε.», «RF ENERGY ΟΜΑΛΙΕΣ Α.Ε.», «RF ENERGY ΠΡΑΡΟ Α.Ε.», «RF ENERGY ΣΧΙΖΑΛΗ Α.Ε.», «RF ENERGY ΜΙΣΟΧΩΡΙΑ Α.Ε.» και οι «RF ENERGY ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ» και «RF ENERGY Α.Ε.».   
        (Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ι. Προμπονάς)

Η συζήτηση για τις πλωτές εγκαταστάσεις αποθήκευσης επικινδύνων αποβλήτων της εταιρείας “ANTIPOLLUTION Α.Ν.Ε.” (μετονομασία της ΑΝΤΙΡΡΥΠΑΝΤΙΚΗΣ Α.Ν.Ε ) έχει αναβληθεί αρκετές φορές προκειμένου να προσκομιστούν περισσότερα στοιχεία.
Αν διαβάσει κανείς μια προηγούμενη  εισήγηση των υπηρεσιακών, προκαλεί απορία γιατί το θέμα της διάθεσης των επικινδύνων αποβλήτων ξεπερνιέται με την γενικόλογη αναφορά περί σχετικής συμφωνίας. " Η τελική διάθεση των Ε.Α. είναι εξασφαλισμένη πριν την παραλαβή τους από τον παραγωγό και πριν την μεταφορά τους (υπάρχει ήδη σχετική συμφωνία με εταιρεία τελικής διαχείρισης) και η παραμονή των αποβλήτων στην εγκατάσταση αποθήκευσης γίνεται μόνο για την δημιουργία πλήρων φορτίων προς κάθε προορισμό."
Η εισήγηση 




Η Ανακοίνωση του Δήμου Ελευσίνας:
   Το θέμα της έγκρισης της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) της εταιρείας “ANTIPOLLUTION Α.Ν.Ε” επανέρχεται στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής. Η δραστηριότητα αυτή αφορά στην εγκατάσταση πλωτής εξέδρας, όπου θα γίνεται η αποθήκευση επικίνδυνων απόβλητων (πετρελαιοειδή, χρώματα, βερνίκια, λάσπες, μελάνια, επικίνδυνες συσκευασίες, κ.ά.) που παράγονται από τα πλοία που φιλοξενούνται στο λιμάνι της Ελευσίνας.
   Ο Δήμος Ελευσίνας με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 26 Ιουνίου 2012 έχει ταχθεί ΟΜΟΦΩΝΑ κατά αυτής της εγκατάστασης αποθήκευσης επικίνδυνων ή μη αποβλήτων καθώς και καυσίμων στον κόλπο της Ελευσίνας.
   Ζητά από το Περιφερειακό Συμβούλιο να μην εγκρίνει την ΜΠΕ  και απαιτεί από την πολιτεία να ληφθούν μέτρα προστασίας και αναβάθμισης του Κόλπου της Ελευσίνας, ο οποίος έχει χαρακτηρισθεί «ευαίσθητη περιοχή».
   Η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου στις 3:00 το μεσημέρι στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Ανάπτυξης (Αναστάσεως 2 & Τσιγάντε – Χολαργός). Καλούμε τους πολίτες να παρευρεθούν, ώστε να αποτραπεί η λήψη θετικής απόφασης γι’ αυτή την εγκατάσταση.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου