Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας για τους εργαζόμενους του ΕΔΣΝΑ : Για να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους και ας σταματήσουμε να κυνηγάμε ανεμόμυλους .

ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ !!
ΠΕΝΤΕ ΜΗΝΕΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΒΑΛΛΕΤΑΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ!!!


1.      1. Αν δεν αλλάξει η Υπουργική Απόφαση για τους δικαιούχους του επιδόματος επικίνδυνης και  ανθυγιεινής εργασίας ή έστω να εκδοθεί ερμηνευτική εγκύκλιος που να καλύπτει  τους εργαζόμενους στη διαχείριση απορριμμάτων ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΛΥΝΕΤΑΙ. Τι έχει κάνει το Σωματείο γι αυτό μέχρι σήμερα ; ΤΙΠΟΤΑ !

Ο κάθε Διευθυντής  που υπογράφει τη βεβαίωση για τους δικαιούχους αναλαμβάνει την ευθύνη της υπογραφής του ! Όποιος αντέχει προχωρά … έτσι έχουν τα πράγματα!

Ακόμη  και η Απόφαση της  Εκτελεστικής Επιτροπής, αμφισβητείται αν έχει ισχύ «εντέλλεσθε». Πολιτική απόφαση είναι, προς τιμή της που τη πήρε, αλλά ως εκεί .

2.       2. ΕΧΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΠΟΥ ΠΕΝΤΕ ΜΗΝΕΣ ΤΩΡΑ ΔΙΑΛΕΞΑΝ ΝΑ ΜΗ  ΚΑΤΑΒΑΛΛΕΤΑΙ ΤΟ  ΕΠΙΔΟΜΑ  ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΙ Ως ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ .

 Νόμιζαν ότι έτσι θα δώσουν σε  πολλούς  το επίδομα … Αλλάξανε  οι εποχές συνάδελφοι. Είμαστε στο μνημόνιο.


Το Γεν. Λογιστήριο  με πρόσφατη αρνητική απάντηση που ήρθε στον ΕΔΣΝΑ (αρ. πρωτ. 927/1-2-2013)  επιμένει στην αρχική  γνώμη του, 15/6/2012, ότι ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ     από τους δικαιούχους του επιδόματος   ο χειριστής  βαρούλκων  πρεσσών στο ΣΜΑ Σχιστού που έχει ειδικότητα τεχνίτη  και οι εργάτες καθαριότητας  του ΣΜΑ.  Πρόκειται για απάντηση  σε αίτημα της Δ/νσης ΜΑ&ΠΥ  που υποβλήθηκε  με υπογραφή Γ. Μαστοράκου στις 28/8/12 και  ζητούσε  επανεξέταση της αρχικής γνωμοδότησης. Για την υποστήριξη του αιτήματος υποβλήθηκαν αναλυτικά στοιχεία για το αντικείμενο και τις συνθήκες  εργασίας.
Δεν αιθεροβατούσαμε για την τύχη  του αιτήματος, αλλά είπαμε να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα υπηρεσιακής πίεσης .

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ  για όσους  ακόμη δεν θέλουν να δουν την πραγματικότητα :  Το Γενικό Λογιστήριο εκτελεί εντολές για μείωση δαπανών και  είναι το λιγότερο αφελές να νομίζει κανείς  ότι   καθοδηγείται σε απαντήσεις από τα ερωτήματα των υπηρεσιών .

ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ !!

Για την ιστορία :

Εδώ και δέκα μήνες  εφαρμόζεται η κατάπτυστη  απόφαση της μνημονιακής κυβέρνησης  που περικόπτει την καταβολή του  επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής  εργασίας . Από την πρώτη στιγμή εντοπίσαμε τα ειδικώτερα προβλήματα που δημιουργούνται για τους εργαζόμενους  του Συνδέσμου, όταν μάλιστα   εργαζόμενοι  την ίδια ώρα που εξαιρούνται από τους δικαιούχους του επιδόματος  έχουν ενταχθεί στα βαρέα  με παρακράτηση των  αναλογούντων εισφορών.
Όλους αυτούς τους μήνες, από το Μάϊο του 2012, για την ΠΑΣΚΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ και τον Πρόεδρο του Σωματείου το θέμα  λύνεται με τις υπογραφές των Δ/ντών  και το πρόβλημα είναι  η στάση της  Δ/νσης  Διοικητικών Υπηρεσιών…
Η  Απόφαση του ΔΣ του Σωματείου , στις αρχές Ιουλίου 2012, ήταν σαφής για τις ενέργειες που θα κάνει το σωματείο και τη στήριξη που πρέπει να διεκδικούμε από τη διοίκηση σε αυτές τις ενέργειες. Τι υλοποιήθηκε από αυτά; Επί της ουσίας ελάχιστα αν όχι τίποτα.
 Τι γίνεται από το  Σεπτέμβρη και μετά ;
 Η Εκτ. Επιτροπή αποφάσισε  ότι θα χορηγήσει  το επίδομα σε όσους έχουν αποκλειστική απασχόληση στους χώρους (ΣΜΑ, ΧΥΤΑ, ΕΜΑΚ κλπ) και καλεί  α) τους Δ/ντες  να εκδώσουν βεβαιώσεις για τους δικαιούχους  και β) τον Δ/ντή  Δ.Υ.  να καταρτίσει πίνακα δικαιούχων  εφαρμόζοντας τις βεβαιώσεις των Δ/ντών. Σημειώνει στην Απόφαση της ότι όλα  τελούν  υπό την διαδικασία  του προληπτικού ελέγχου από τον Πάρεδρο.
Είχαμε πει από την αρχή και όχι μία μόνο φορά και σημειώστε το αυτό : Πληρώστε όσους αναγνωρίζονται  ως δικαιούχοι από την Απόφαση και βγάλτε ξεχωριστό πίνακα για τους υπόλοιπους. Δεν  το δέχτηκε κανείς,  θεωρήθηκε ότι έτσι  κινδυνεύουν να μην  περάσουν «οι υπόλοιποι από τον έλεγχο του Παρέδρου» …
Σε εφαρμογή, λοιπόν  αυτής της Απόφασης  της Ε.Ε.,  αρχίζει η  έκδοση βεβαιώσεων από όλους τους  Δ/ντές  και η υποβολή τους στη Δ/νση Διοικητικών Υπηρεσιών .
Και τότε  εμφανίζονται  βεβαιώσεις που χώρεσαν πολλοί , ακόμη και εργαζόμενοι που δεν πληρούσαν τα περί αποκλειστικής απασχόλησης που έβαζε  η Απόφαση της ΕΕ .
Δυστυχώς για όσους είχαν  αυτή την έμπνευση για τις επαναστατικές μεθόδους που διασφαλίζουν το εισόδημα των εργαζομένων, στις αντιρρήσεις των υπηρεσιακών (αναφαίρετο δικαίωμα και υποχρέωση) προστέθηκε το νέο δεδομένο ότι ο Πάρεδρος  δεν πρόκειται να ασκήσει προληπτικό έλεγχο. Τι σημαίνει αυτό; Η ευθύνη δεν μετατίθεται σε κανένα Πάρεδρο, μένει στους υπογράφοντες, δηλαδή στους υπηρεσιακούς και τη  Διοίκηση.
 Εκεί λοιπόν,  όλοι μετρήσανε καλύτερα  σε τι βεβαιώσεις  έχουν υπογράψει. Και είμαστε τώρα στη φάση που έχουν εκδοθεί νέες βεβαιώσεις και αναμένουμε (;) να σταλούν για ενταλματοποίηση  οι  νέες μισθοδοτικές  καταστάσεις, εφόσον  γύρισαν πίσω  οι προηγούμενες .
Αυτό που πρέπει όλοι να ξέρουμε και μη κοροϊδεύει ο ένας τον άλλο,  είναι ότι  η απόφαση της Εκτ. Επιτροπής   δεν είναι εντέλλεσθε. Εντέλλεσθε είναι η Απόφαση Προέδρου προς τους υπηρεσιακούς και τέτοια απόφαση δεν υπάρχει. Κάνουμε λάθος;  
Καθένας  λοιπόν  υπογράφει με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης που αναλαμβάνει! Όποιος αντέχει προχωρά … έτσι έχουν τα πράγματα .
 Πάντως  κανείς δεν μπορεί να κάνει τον ευεργέτη των εργαζομένων με ξένα κόλλυβα …
Τώρα , γιατί η ΠΑΣΚΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ  συντηρεί  σήριαλ  με τη   Δ/νση  ΔΥ είναι δικό  της θέμα ..
Ένα πράγμα όμως το χρεώνονται, οι συνάδελφοι της ΠΑΣΚΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ  : Δεν προχώρησε η  καταβολή του επιδόματος σε όσους αναγνωρίζονται ως δικαιούχοι .
Και εδώ οι ίδιοι οι εργαζόμενοι έχουν μέρος της  ευθύνης  γιατί  αφήνουν να συνεχίζεται και να αναπαράγονται οι δικαιολογίες.

10/2/13
Γεωργία Ασημακοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου