Σάββατο, 19 Ιανουαρίου 2013

"Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο" -ΝΕΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ... ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!

Ας γνωρίζουν  όσοι έχουν δάνεια, στεγαστικά -καταναλωτικά,  από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (παρακράτηση δόσεων από τη μισθοδοσία) :  από χτες το απόγευμα ο τραπεζίτης είναι το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας

Προχώρησαν σε διάσπαση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου σε «καλή» (μεταβατική) και «κακή» Τράπεζα.Η άδεια της παλαιάς τράπεζας ανακλήθηκε..

H είδηση στο enikos.gr
Το νέο Ταχυδρομικό ΤαμιευτήριοΟ Υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, αποδέχθηκε σήμερα σχετική εισήγηση της Τράπεζας της Ελλάδος και υπέγραψε απόφαση για την ίδρυση μεταβατικού πιστωτικού ιδρύματος με την επωνυμία Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
Με την εφαρμογή των διατάξεων αυτών, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, εντάσσεται σε καθεστώς εξυγίανσης και ιδρύεται μεταβατικό πιστωτικό ίδρυμα, με την επωνυμία «Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο», στο οποίο μεταφέρονται το σύνολο των καταθέσεων και το υγιές ενεργητικό της παλιάς τράπεζας.
Η νεοϊδρυθείσα τράπεζα, έλαβε άδεια λειτουργίας από την Τράπεζα της Ελλάδος και ενισχύθηκε κεφαλαιακά από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το οποίο είναι και ο μοναδικός μέτοχος της νέας τράπεζας.
Η νέα τράπεζα είναι πλήρως κεφαλαιοποιημένη και έχει πρόσβαση σε ρευστότητα από το Ευρωσύστημα, μέσω της Τράπεζας της Ελλάδος και συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία της με στόχο το ταχύτερο δυνατόν να διατεθούν οι μετοχές της προς πώληση.
Τα μέλη του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου που διορίστηκαν με την ίδια απόφαση απολαμβάνουν της εμπιστοσύνης του Ελληνικού Δημοσίου, της Τράπεζας της Ελλάδος και του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Με τον τρόπο αυτό προστατεύεται το δημόσιο συμφέρον και διασφαλίζεται η συστημική ευστάθεια, εξασφαλίζονται στο ακέραιο οι καταθέσεις του Δημοσίου και όλων των καταθετών της τράπεζας και διασφαλίζεται απολύτως η ομαλή συνέχεια των εργασιών της τράπεζας. Η άδεια της παλιάς τράπεζας ανακλήθηκε και η παλιά τράπεζα τέθηκε σε ειδική εκκαθάριση.
Το δημοσίευμα στο iskra.gr

Εθνικό έγκλημα και σκάνδαλο : έσπασαν το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο!

Αβεβαιότητα για το μέλλον 3.200 εργαζόμενων! Χάνουν τα λεφτά τους δεκάδες χιλιάδες μικρομετόχοι!

Iskra: ΝΑ ΜΑΤΑΙΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ!


Αργά το απόγευμα της Παρασκευής ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος ανακοίνωσαν αυθαίρετα ένα μείζον εθνικό έγκλημα και σκάνδαλο, το οποίο πλήττει βάναυσα το δημόσιο συμφέρον, οδηγεί το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (ΤΤ) στο «σπάσιμο» και την εκποίηση του «υγιούς» τμήματος, που επονομάζεται «Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο», σπρώχνει στην αβεβαιότητα, στη δραστική περικοπή μισθών και ίσως στην απόλυση, τους 3.200 εργαζόμενους και θα έχει ως συνέπεια να χάσουν τα λεφτά τους χιλιάδες μικρομέτοχοι του ΤΤ (72.000) !!!
Οι ανακοινώσεις του Γιάννη Στουρνάρα, του Γιώργου Προβόπουλου και του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το οποίο αναλαμβάνει να διαχειριστεί το «νέο ΤΤ», έγιναν εν κρυπτώ, χωρίς να έχει γίνει ο παραμικρός διάλογος με τους ενδιαφερόμενους, χωρίς την παραμικρή ενημέρωση της Βουλής και χωρίς τη δημοσιοποίηση των μελετών που έχουν διεξάγει για τη θέση και τις προοπτικές του ΤΤ διεθνείς εταιρίες, όπως η Black Rock.

Έγκυροι τραπεζικοί κύκλοι υπογράμμιζαν ότι οι κινήσεις του δίδυμου Στουρνάρα και Προβόπουλου υπό την κάλυψη του Α. Σαμαρά και του τρικομματικού συνεταιρισμού ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ συνιστούν πραξικόπημα διαμόρφωσης τετελεσμένων, αφού ουδέποτε υπέβαλλαν μια σοβαρή και αιτιολογημένη έκθεση για την αναγκαιότητα αυτών των διαλυτικών αποφάσεών τους, οι οποίες εξυπηρετούν μόνο μεγάλα τραπεζικά συμφέροντα και το δόγμα της διαμόρφωσης στη χώρα 2-3 ομίλων, που θα ελέγξουν τον χρηματοπιστωτικό τομέα και οι οποίοι τελικά θα περάσουν σε μεγάλα πολυεθνικά χέρια!

Αυτήν την ώρα είναι ανάγκη να διαμορφωθεί ένα μεγάλο αγωνιστικό μέτωπο που θα περιλαμβάνει τις ευρύτερες δυνατές αριστερές προοδευτικές δυνάμεις και την πιο πλατιά αγωνιστική συμμαχία εργαζομένων στο ΤΤ, στις τράπεζες και ευρύτερα, με κύριο στόχο να παραμείνει και να ανασυγκροτηθεί το ΤΤ ως δημόσιο Ταμιευτήριο και να εθνικοποιηθούν συνολικά οι τράπεζες στο πλαίσιο μιας νέας πολιτικής προοδευτικής διεξόδου για τη χώρα.

Αν η συγκυβέρνηση κατορθώνει να περνάει ακόμα και τα πιο «δολοφονικά» μέτρα σε βάρος του ελληνικού λαού και του τόπου, δεν οφείλεται στην αποδοχή που συναντούν οι αποφάσεις της αλλά στο γεγονός ότι δεν ενώνεται ο ελληνικός λαός και ενωμένος να αντιδράσει αγωνιστικά και αποφασιστικά, έχοντας πεποίθηση ότι υπάρχει εναλλακτική λύση απέναντι στον τροϊκανό - μνημονιακό μονόδρομο, η οποία είναι, παρά τις όποιες δυσκολίες, και ρεαλιστική και ελπιδοφόρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου