Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

η Τρόικα θέλει τη διαχείριση των απορριμμάτων !!

σχόλιο προ κειμένου: Η ΔΗΜΑΡ  προεκλογικά ήταν κατά των ΣΔΙΤ, τώρα τι θα κάνει;


η Τρόικα   ...  ξεκίνησε από το  Υ.ΠΕ.Κ.Α. , βάθρο του μνημονίου, τελευταία στάση του Παπακωνσταντίνου- πρώτη υπογραφή στο μνημόνιο,  για να επιβεβαιώσει την αγαστή συνεργασία  για 
- Διαχείριση Απορριμμάτων (βλέπε ΣΔΙΤ για ενεργειακή αξιοποίηση σύμμεικτων 
- Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας  (βλέπε Πρόγραμμα Ήλιος)
 - Κτηματολόγιο (βλέπε αμαρτίες μου παλιές ...  
 που  «είναι τρία θέματα πολύ μεγάλης σημασίας τα οποία θα επηρεάσουν σημαντικά την ανάπτυξη της Ελλάδας»  και σήμερα  συνεχίζει με τους επόμενους :


Στις 3.30 η συνάντηση Στυλιανίδη-Ράιχενμπαχ

Στις 3:30 το μεσημέρι της Πέμπτης θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση* του υπουργού Εσωτερικών Ε. Στυλιανίδη με τον επικεφαλής της Ομάδας Δράσης Χορστ Ράιχενμπαχ.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναμένεται να τεθούν επί τάπητος όλα τα ανοιχτά θέματα της Αυτοδιοίκησης.
* EΔΩ


O Ράιχενμπαχ στο ΥΠΕΚΑ


Η συνέχιση της συνεργασίας του ΥΠΕΚΑ με την ομάδα δράσης για την Ελλάδα, στους τομείς του περιβάλλοντος, της ενέργειας και της διαχείρισης του χώρου, ως σημαντικοί μοχλοί ανάπτυξης για τη χώρα, επιβεβαιώθηκε κατά σημερινή συνάντηση του υπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Ευάγγελου Λιβιεράτου, με τον επικεφαλής της ομάδας δράσης για την Ελλάδα Χορστ Ράιχενμπαχ, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα, σε πολύ καλό κλίμα, στο ΥΠΕΚΑ.
Ο κ. Ράιχενμπαχ επικεντρώθηκε σε τρεις τομείς συνεργασίας:
-τη διαχείριση των απορριμμάτων
-τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και
-το Κτηματολόγιο.
Όπως είπε χαρακτηριστικά,  «είναι τρία θέματα πολύ μεγάλης σημασίας τα οποία θα επηρεάσουν σημαντικά την ανάπτυξη της Ελλάδας».
Στη συνέχεια εμφανίστηκε ικανοποιημένος που θα συνεχιστεί η συνεργασία με το υπουργείο.
Aπό την πλευρά του ο κ. Λιβιεράτος μετά την συνάντησή τους  τόνισε πως «η ομάδα αυτή υπό τον κ. Ράιχενμπαχ έχει προσκληθεί από την ελληνική κυβέρνηση, ώστε να βοηθήσει στη διατύπωση κάποιων νέων προτάσεων για τα θέματα που αναφέρονται στο περιβάλλον, στην ενέργεια και στη διαχείριση του χώρου».
«Η σημερινή συζήτηση ήταν πάρα πολύ καλή, έγινε σε πολύ καλό κλίμα με πλήρη αντίληψη των προβλημάτων», τόνισε, ενώ, καταλήγοντας ο υπουργός εξέφρασε την πεποίθησή ότι «αυτή η καλή συνεργασία με την task force, δηλαδή με αυτή την ομάδα βοήθειας και συνεργασίας, θα συνεχίσει και στο μέλλον», είπε χαρακτηριστικά.




............


σχόλιο :
Θυμίζω ότι, εν μέσω εθνικών εκλογών,   έγινε η εκλογή  της  Εκτελεστικής Επιτροπής, κυρίαρχο όργανο διοίκησης του ΕΔΣΝΑ, όπου συμμετέχουν οι δύο προηγούμενοι Πρόεδροι ΕΣΔΚΝΑ, Μαστοράκος (από το ΠΑΣΟΚ) και Χιωτάκης (Αντιπρόεδρος, από τη ΝΔ).
Όπως είναι γνωστό, ο Πρόεδρος Γ. Σγουρός έχει ταχθεί από την πρώτη στιγμή υπέρ του σχεδίου του ΥΠΕΚΑ για την ανάθεση της διαχείρισης στους ιδιώτες μέσω των ΣΔΙΤ.  Μετά και την εκλογή Εκτελεστικής Επιτροπής,  ο Πρόεδρος  ξαναφέρνει πρώτο θέμα  τα χρέη και τα κακώς κείμενα και δηλώνει  ότι " έτσι όπως είναι ο ΕΔΣΝΑ δεν έχει λόγο ύπαρξης"  . 
 Παραπέμπω στην ομιλία του στο τελευταίο ΔΣ του Συνδέσμου, στην  ομιλία του στην έναρξη του Συνεδρίου για την Αειφόρο Διαχείριση των απορριμμάτων και στην επιστολή στον Πρωθυπουργό, που  δίνουν  το στίγμα για τη στάση της Διοίκησης στα πράγματα. 
Σε αυτό το πλαίσιο  τις τελευταίες ημέρες, ο Πρόεδρος  προχώρησε και στην  ανάθεση αρμοδιοτήτων  στα μέλη  της Εκτελεστικής Επιτροπής. Ο κ. Χιωτάκης αναλαμβάνει την Οικονομική Υπηρεσία , ο κ. Μαστοράκος τη Διοικητική Υπηρεσία και το συντονισμό των τεχνικών υπηρεσιών.
Δεν ακούγεται τίποτα  για Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, Κοστολόγηση Υπηρεσιών , Νέο Οργανισμό, Αξιολόγηση της μέχρι σήμερα εμπειρίας  του συνδέσμου, Αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, Αναθεώρηση Περιφερειακού Σχεδιασμού. 
Αν  αυτά τα ζητήματα παραμένουν στο συρτάρι τότε δεν διασφαλίζεται ο ρόλος του Συνδέσμου και η δουλειά μας ως εργαζόμενοι όσες φορές και να  καλυφθούν  τα χρέη
Τελικά τι γίνεται  στον  ΕΔΣΝΑ; Μήπως  απλά, οι παλιοί (ΕΣΔΚΝΑ) ας τα βρουν  με ότι κάνανε,  οι καινούργιοι (ποιοί;)  προχωρούν  στα ΣΔΙΤ με την αγαστή συνεργασία της task force; 
 Οι εργαζόμενοι του Συνδέσμου πρέπει να κινητοποιηθούμε σε αυτή τη κατεύθυνση!! 
 Η τρέχουσα επικαιρότητα, με τις επισκέψεις της τρόικας, απλά το επιβεβαιώνει ...
Ενημερωτικά, σημειώνω ότι σε αυτό το πλαίσιο ήταν και η τοποθέτηση μου εκ μέρους της Α.ΕΝ.Κ. στο ΔΣ του Σωματείου που έγινε την Τρίτη, 3 Ιουλίου. 

                                                                                                                                Γ.Α.

Αναφορικά με τη σημερινή συνάντησή του με τον κ. Ράιχενμπαχ, δήλωσε: «Έγινε σε πολύ καλό κλίμα με πλήρη αντίληψη των προβλημάτων» και εξέφρασε την πεποίθηση ότι «αυτή η καλή συνεργασία με την task force θα συνεχίσει και στο μέλλον».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου