Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Χωρίς διαγωνισμό η ταφή απορριμμάτων από ιδιωτική εταιρεία

αναδημοσίευση από Ο Τύπος
Αίτημα στον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής για συζήτηση προ Η.Δ. στη επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής του θέματος σχετικά με τα σοβαρότατα προβλήματα που αφορούν τον Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής και τη Διαχείριση των Απορριμμάτων, κατέθεσε η Παράταξη «Αττική Συνεργασία “Όχι στο Μνημόνιο”».



Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι αναφέρονται στην δεινή οικονομική κατάσταση του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής ( Ε.Δ.Σ.Ν.Α.) και ζητούν να ενημερωθούν τόσο για την κάλυψη των χρεών του, όσο και για το επιχειρησιακό Πρόγραμμα…
Συγκεκριμένα, αναφέρουν:


Κύριε Πρόεδρε,
Στο Δελτίο Τύπου που εκδόθηκε την 20.06.2012 μετά την 15η Συνεδρίαση του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής ( Ε.Δ.Σ.Ν.Α.), ο Πρόεδρος του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. και Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιάννης Σγουρός, κάνει λόγο «για τραγική κατάσταση του Συνδέσμου». Μετά το «Οικονομικό και τα χρέη», κυρίαρχο, όπως χαρακτηρίζει πρόβλημα του Ε.Δ.Σ.Ν.Α., έρχεται στη δημοσιότητα και η λειτουργία ιδιωτικής εταιρίας στην ταφή των απορριμμάτων για σχεδόν ένα χρόνο, χωρίς διαγωνισμό και χωρίς συμβάσεις. Άλλο ένα μεγάλο πρόβλημα, λέτε εσείς, εμείς λέμε ότι μπορεί να εξελιχθεί και σε σκάνδαλο.
Κύριε Πρόεδρε,
Όσο κατανοητή μπορεί να είναι η έκφραση αγωνίας για την κάλυψη των χρεών του Ε.Δ.Σ.Ν.Α., εξ ίσου σημαντικό είναι να γνωρίζουμε όλοι τι και πως πραγματικά έκανε ο Ε.Σ.Δ.Κ.Ν.Α., τι και πως οφείλει να κάνει ο Ε.Δ.Σ.Ν.Α.! Έξι μήνες μετά δεν γνωρίζουμε τίποτα για το επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Ε.Δ.Σ.Ν.Α., για κοστολόγηση των υπηρεσιών, δεν γνωρίζουμε για τον έλεγχο πεπραγμένων.
Από πολύ νωρίς καταθέσαμε συγκεκριμένες προτάσεις και ζητούσαμε μεταξύ άλλων την Σύσταση Ομάδας Εργασίας Ε.Δ.Σ.Ν.Α.-Περιφέρειας Αττικής για την παρακολούθηση των διαδικασιών και την εξέταση όλων των οικονομικών προβλημάτων που επικαλείται ο Πρόεδρος του Ε.Δ.Σ.Ν.Α..
Η Περιφέρεια Αττικής έχει συγκεκριμένες αρμοδιότητες, καθώς και ευθύνες για τη διαχείριση των απορριμμάτων και σε αυτό το πλαίσιο:
α) Συμμετέχει στη διοίκηση του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. με τα εκλεγμένα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου.
β) Παρακολουθεί την υλοποίηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΠΕ.Σ.Δ.Α.)με τις αρμόδιες υπηρεσιακές μονάδες της.
Είναι παραπάνω από προφανές ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο, ως όργανο δεν μπορεί να μείνει απαθές σε όσα συμβαίνουν και ούτε αμέτοχο στο θέμα του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. και εννοούμε το πρόγραμμα του, την οργάνωση, τις οικονομικές και όποιες άλλες υποχρεώσεις και λειτουργίες του ως Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟ.Δ.Σ.Α.).
Κύριε Πρόεδρε του Περιφερειακού Συμβουλίου,
Επειδή, όπως διαπιστώνει και ο ίδιος ο Πρόεδρος του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. όσοι συμμετέχουμε σε αυτό το ΔΣ, ανήκουμε σε «ομάδα υψηλού κινδύνου» να κατηγορηθούμε. Η προϊστορία λειτουργίας του Συνδέσμου δεν μας βοηθά και επειδή ως Περιφερειακή Παράταξη «Αττική Συνεργασία “Όχι στο Μνημόνιο”» πιστεύουμε ότι ο Ε.Δ.Σ.Ν.Α. εξακολουθεί να έχει λόγο ύπαρξης.
Ζητάμε να εισάγετε το Θέμα του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. – Διαχείριση Απορριμμάτων προς συζήτηση και λήψη απόφασης στην επόμενη ή μεθεπόμενη Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και προς τούτο να μας διαβιβάσετε τον πλήρη φάκελο των στοιχείων για τα θέματα του (Συμβάσεις, Οικονομικές εκκρεμότητες, Αποφάσεις για τέλη, Στοιχεία εισόδου φορτίων από ΚΔΑΥ/Ιδιώτες -σχετικά έσοδα) κ.λ.π.
Πιστεύουμε ότι όλοι δεν θέλουμε να βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση να πούμε ότι δεν ξέραμε.
Για την Περιφερειακή Παράταξη «Αττική Συνεργασία “Όχι στο Μνημόνιο”»
Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι
Βαρεμένος Γεώργιος
Βούτσης Νίκος
Τσουκαλάς Δημήτρης
Ο Περιφερειακός Σύμβουλος
Καπάταης Χρήστος
ΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
ΣΥΓΓΡΟΥ 15-17
ΤΚ 117 43 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ.2132063520
email: attikisynergasia@patt.gov.gr


Πηγή: http://www.otyposnews.gr/archives/45336#ixzz1zPgb6sPq

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου