Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Υπό κατάληψη είναι από σήμερα τα ξημερώματα το Δημαρχείο Τρικάλων

Μόνιμοι και υπάλληλοι με συμβάσεις αορίστου χρόνου διαμαρτύρονται καθώς πλέον συμπληρώνουν μήνα απλήρωτοι
Ο Δήμος Τρικκαίων  κατατάσσεται στην πρώτη πεντάδα των υπερχρεωμένων ΟΤΑ της χώρας.

          από την  ΑΣΚ ΟΤΑ
Αιχμές του Σχολιαστή
Πολλαπλασιάζονται τα φαινόμενα της μη τακτικής μισθοδοσίας του προσωπικού των Ο.Τ.Α.
Οι Δήμοι είναι σε οικονομική κατάρρευση.
Οι μνημονιακές πολιτικές οδηγούν σε συρρίκνωση των προσφερόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες, σε ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών και σε απολύσεις προσωπικού.

Η νέα τρικομματική-μνημονιακή κυβέρνηση και επισήμως πλέον με τις προγραμματικές δηλώσεις ξέχασε κάθε σκέψη ακόμη και για "επαναδιαπραγμαύτευση" του μνημονίου και συντάσσεται, σαν καλός μαθητής στην εφαρμογή του.
Αυτό σημαίνει νέες περικοπές αποδοχών, κατάργηση υπηρεσιών και απολύσεις.
Θα τους αφήσουμε να ολοκληρώσουν το έργο τους;
Μοναδική λύση είναι η ανατροπή αυτών των πολιτικών! Το σύνθημα Ή ΑΥΤΟΙ Ή ΕΜΕΙΣ γίνεται πάλι επίκαιρο... και οι εργατικοί - λαϊκοί αγώνες αναγκαίοι όσο ποτέ άλλοτε!
Το αποτέλεσμα των εκλογών στις 17 Ιούνη έδειξε ότι υπάρχει και ρεαλιστική-πολιτική διέξοδος ανατροπής των μνημονίου και των αντιλαϊκών και αντεργατικών πολιτικών.
Κατάληψη του Δημαρχείου Τρικάλων
Σε κατάληψη του δημαρχείου Τρικάλων προχώρησαν σήμερα οι μόνιμοι δημοτικοί υπάλληλοι του δήμου Τρικκαίων, αντιδρώντας στην καθυστέρηση καταβολής των μισθών τους.
Μόνιμοι και υπάλληλοι με συμβάσεις αορίστου χρόνου διαμαρτύρονται καθώς πλέον συμπληρώνουν μήνα απλήρωτοι. Συμπαραστάτη σε αυτή τους την κινητοποίηση έχουν και τη Δημοτική Αρχή Τρικκαίων, η οποία με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου εκφράζει τη συμπαράστασή της στον αγώνα των εργαζομένων.
Οι δυο τελευταίοι ΚΑΠ που έφτασαν στα Τρίκαλα ήταν κουτσουρεμένοι, ενώ αυτή που αναμενόταν στα τέλη Μαϊου ακόμη δεν έχει καταβληθεί. Την ίδια ώρα τα παλιά δάνεια «πνίγουν» τον Δήμο ο οποίος κατατάσσεται στην πρώτη πεντάδα των υπερχρεωμένων ΟΤΑ της χώρας, με το μέλλον να μοιάζει τουλάχιστον… αβέβαιο.
trikala dimarxio1
Οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν δυναμικά τις κινητοποιήσεις τους, ενώ ζητούν από τη Δημοτική Αρχή να κατέβουν όλοι μαζί (περί τα 800 άτομα) στην Αθήνα την Δευτέρα για παράσταση στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Share on facebookShare on twitterShare on emailShare on printMore Sharing Services1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου