Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Γ. Ζιώγας,εισηγητής ΚΚΕ: "...15 από τους 66 δήμους της Αττικής που παράγουν το 50% των απορριμμάτων της θα μπορούν να αποφασίσουν την μετατροπή του ΕΔΣΝΑ σε Ανώνυμη εταιρεία. "

...για να ξέρουμε τι έχουμε μπροστά μας.

Ξεκίνησε την Παρασκευή, 6 Απριλίου, στην ολομέλεια της Βουλής  με την συζήτηση επί της αρχής και ολοκληρώθηκε  σήμερα με την  συζήτηση κατ΄αρθρο  η επεξεργασία και ψήφιση του σ/ν ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ 2, μέρος του οποίου αναφέρεται στους φορείς διαχείρισης απορριμμάτων. Να θυμίσουμε ότι όλα τα κόμματα είχαν λάβει την  παρέμβαση της ΠΟΕ ΟΤΑ, που ήταν σύμφωνη με την σχετική απόφαση της Γ.Σ. των εργαζομένων του ΕΔΣΝΑ   αναφορικά με τις ρυθμίσεις για τον ΕΔΣΝΑ.
Για το θέμα που μας αφορά και  έχοντας παρακολουθήσει όλες τις συνεδριάσεις, λέω ΜΠΡΑΒΟ στον εισηγητή του ΚΚΕ Γ. Ζιώγα!
Αναλυτική, τεκμηριωμένη και μακρά όλων  τοποθέτηση όχι μόνο γενικά για την επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση  της διαχείρισης απορριμμάτων, κάτι που έκαναν  ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ και  ο ανεξάρτητος βουλευτής Κουρουπλής.
Και το λέω αυτό γιατί κατέθεσε σαφή  καταγγελτική  θέση για την θεσμοθετούμενη ισχυροποίηση της Εκτελεστικής Επιτροπής των ΦοΔΣΑ  στη λήψη αποφάσεων, εξέλιξη αρνητική που σίγουρα κάποιους βολεύει και κάποιοι ούτε που πήραν είδηση τόσο για τον ΕΔΣΝΑ όσο και για τους Περιφερειακούς ΦοΔΣΑ. 

Γ. Ασημακοπούλου




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου