Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2012

Μπέρτολτ Μπρεχτ: Είναι φυσικά πολύ δύσκολο να µη σκύβεις στους ισχυρούς, και είναι πολύ κερδοφόρο να εξαπατάς τους αδύναµους.


Αντί  προεκλογικού κειμένου στους συναδέλφους μου στον ΕΔΣΝΑ,  αντιγράφω το απόσπασμα  από τις  "Πέντε δυσκολίες για να γράψει κανείς την αλήθεια"  του Μπέρτολτ Μπρεχτ:  Είναι φυσικά πολύ δύσκολο να µη σκύβεις στους ισχυρούς, και είναι πολύ κερδοφόρο να εξαπατάς τους αδύναµους”.

Δεν σκύβουμε στους ισχυρούς και δεν εξαπατούμε τους αδύναμους.  Αυτή είναι η θεώρηση που  χαρακτήρισε και θα χαρακτηρίζει ως το τέλος την προσωπική μου στάση στην ζωή. Τίποτε άλλο.

                                                                      Σας ευχαριστώ Θωμάς Μπιζάς.

 

6 σχόλια:

 1. Ανώνυμος3/28/2012 10:03 μ.μ.

  αλλαξουν τα πραγματα Θωμα. Ο κόσμος πια ζητάει έντιμους ανθρώπους με καθαρό πρόσωπο να τον εκπροσωπήσουν. Τέρμα πια στους πολυκαιρισμένους συνδικαλιστές. Τέρμα στους ξεπουλημενους συνδικαλιστές. Ας μπουν πια στη ναφθαλίνη τους. Θα παει μποστά η ανεκ γιατι στεκόταν όλο αυτό τον ύπουλο καιρό κοντά στα προβλήματα του χώρου χωρίς φόβο κσι με παθος. καλή επιτυχία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος3/28/2012 10:22 μ.μ.

  Εκεί που όλοι μιλάνε για ηθική, δεν υπάρχει ηθική. Είναι γνωστό, πως δεν σχολιάζουν την υγεία οι υγιείς

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος3/29/2012 8:11 π.μ.

  αμα δεν βγεις οπως στο σωματειο και σε φαει η ασημακοπουλου και για την ποε οτα, τι θα κανεις???? αυτο δεν μας το ειπες

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Γεωργία Ασημακοπούλου3/29/2012 10:28 π.μ.

  Μου αρέσει που ο ανώνυμος που κάνει το πρώτο σχόλιο δίνει ήδη μία έδρα στην Α.ΕΝ.Κ.!!!
  Για να μην έχει αγωνία ο ανώνυμος :
  Η Α.ΕΝ.Κ. γέννησε μια ομάδα πολύ ισχυρή που ΔΕΝ ΣΠΑΕΙ.
  Αν "βγει πρώτη" η Ασημακοπούλου, παραιτείται και εκπρόσωπος στην ΠΟΕ ΟΤΑ παραμένει ο Θωμάς Μπιζάς, το αξίζει!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ανώνυμος3/29/2012 11:31 π.μ.

  Τὸ «ἀπαρνησάσθω ἑαυτὸν» σημαίνει νὰ ἀρνηθοῦμε χάριν τοῦ Χριστοῦ τὰ ἁμαρτωλά μας θελήματα, τὰ ἰδιοτελῆ καὶ ἐγωιστικά μας ἐλατήρια, τὶς ἄνομες ἐπιθυμίες τῆς καρδιᾶς μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Θωμάς Μπιζάς.3/29/2012 12:32 μ.μ.

  Ανώνυμε μάλλον δεν έχεις καταλάβει σε ποιους μιλάς. Η Α.ΕΝ.Κ έχει 11 ισότιμους και ισάξιους υποψήφιους. Προσωπικά και ο ενδέκατος να είμαι στην προτίμηση των συναδέλφων μου δεν θα έχω απολύτως κανένα πρόβλημα. Τιμώ και τους 11 συναδέλφους μου και όχι μόνο αυτούς. Τιμώ και όλους τους άλλους φίλους μας, που στηρίζουν την προσπάθεια της Α.ΕΝ.Κ χωρίς να είναι οι ίδιοι υποψήφιοι. Μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε όλοι μαζί και τους ευχαριστούμε για αυτό. Θωμάς Μπιζάς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή