Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Έτοιμοι οι ΦοΔΣΑ να αναλάβουν το έργο τους (ποιό έργο;) υπό την υψηλή εποπτεία του ΥΠΕΚΑ

                                                                                            
Δεν έχει τέλος αυτή η ιστορία ...
 Οι διατάξεις για τους Φορείς Διαχείρισης στερεών Αποβλήτων ψηφίστηκαν στη Βουλή κατά πλειοψηφία  στη γραμμή Κουκουλόπουλου- Παπακωνσταντίνου. 

Μερικά από  τα καινούργια που μπήκαν τη  τελευταία στιγμή:

1. Οι  Φορείς Διαχείρισης στερεών αποβλήτων μπορούν να  μετατρέπονται σε Ανώνυμες Εταιρείες με απόφαση των δημοτικών συμβουλίων των  ΟΤΑ -μελών του Συνδέσμου που παράγουν τουλάχιστον άνω του 60%  των απορριμμάτων της οικείας περιφέρειας , βάσει των στοιχείων του ΠΕΣΔΑ. (αρ. 16 παρ. 6 )

σχόλιο :
Βαριά κληρονομιά αποδεικνύονται οι ΠΕΣΔΑ που συντάχτηκαν στις αρχές του 2000 με αναξιόπιστα στοιχεία της δεκαετίας του '90 και η αναθέωρησή τους σέρνεται.
Λεπτομέρεια:Δεν έχει σημασία πόσα απορρίμματα παράγονται, αλλά πόσα λένε στο ΠΕΣΔΑ ότι παράγονται!
 ...εδώ για το έλλειμα λέγανε άλλα αντί άλλων στα απορρίμματα θα κολήσουμε!

2. Η Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών, Αναπτυξιακή Ανώνυμος Εταιρεία Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης ΑΕΔΑ) του Δήμου Αθηναίων ασκεί καθήκοντα ενδιάμεσου φορέα διαχείρισης στα Επιχειρησιακά Προγράμματα του ΕΣΠΑ  . Η απόφαση για την ένταξη πράξεων ή ανάκληση αυτών εκδίδεται από τον Δήμαρχο Αθηναίων. (αρ. 19, παρ. 16)

Εύλογο ερώτημα:
Μήπως η  Αναπτυξιακή Α.Ε. της Αθήνας έχει αντικείμενο και έργα προστασίας του περιβάλλοντος ή  διαχείρισης απορριμμάτων όπως π.χ. Ανακύκλωση και  Σταθμό Μεταφόρτωσης  Απορριμμάτων κλπ ;
Θυμηθήκαμε  τη πρόταση του  Αντιδημάρχου Αθήνας  στο ΔΣ του ΕΔΣΝΑ : Παραχωρείστε μας  το οικόπεδο που έχει ο ΕΔΣΝΑ στον Ελαιώνα και θα φτιάξουμε μόνοι μας τον Σταθμό Μεταφόρτωσης. ... και απλώς ρωτάμε.

 Γ.Α.

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος4/11/2012 8:38 π.μ.

    οχι απλα "αντιδημαρχου αθηνας" αλλα του Βαρελά, πρώην ΣΥΡΙΖΑ και νυν ΔΗΜ. ΑΡ του Κουβέλη.

    Ξεπουλάμε, ελάτε όλοι, όσο όσο...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεωργία Ασημακοπούλου4/11/2012 11:24 π.μ.

    Ψυχραιμία...χρειαζόμαστε την κομματική ταυτότητα του Βαρελά; Όσο ξέρω, ο ίδιος όταν αποφάσισε να κατέβει με τον Καμίνη δήλωνε ότι είχε να ασχοληθεί με την πολιτική 20 χρόνια, από τότε που ήταν στο ΚΚΕ.
    Πάντως την πρόταση στο ΔΣ του ΕΔΣΝΑ την έκανε εκ μέρους του Δήμου Αθήνας, ο Σγουρός την βρήκε θετική και ζήτησε να κατατεθεί εγγράφως.Αν έχουμε λοιπόν κάτι να κοιτάμε θα έλεγα ότι είναι η στάση και ο ρόλος των αυτοδιοικητικών σχημάτων στο θέμα "Σύνδεσμος-διαχείριση απορριμάτων".Αρκετά με τις κομματικές συμφωνίες κορυφής και την αποστασιοποίηση!
    και συμφωνώ μαζί σου συνάδελφε-προφανώς το σχόλιο είναι από συνάδελφο-ότι πρέπει να ειπωθούν ποιοι ξεπουλάνε, τι!Άλλωστε, εμείς, ως Α.ΕΝ.Κ. αυτό κάνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος4/11/2012 5:58 μ.μ.

    μα και ΒΕΒΑΙΑ! οποτε δεν μας συμφερει ειναι ο αντιδημαρχος Αθηνασ, οποτε πρεπει να ρουφιανεψουμε ειναι ο συνασπιστης δικος μας...

    τωρα που θελει κομματι απο τον ΕΔΣΝΑ, και απο ΣΜΑ συγκεκριμενα, τι θα πειτε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή