Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Πρόσφατες Προκαταρκτικές Προκηρύξεις για την διαχείριση απορριμμάτων : και όμως ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ



Δημοσιεύουμε επιστολή- σχόλιο στην ανάρτηση Ξεκίνησε και τρέχει ο διαγωνισμός για την Ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων περιφέρειας Πελοποννήσου , που λάβαμε στο e-mail του blog από τον Θ. Πετράκο επικεφαλή της Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου στο Περιφερειακό Συμβούλιο






σχόλιο μας: Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον διαπιστώνουμε ότι υπάρχουν και άλλες φωνές που αμφισβητούν την διαδικασία των Προκαταρκτικών Προκηρύξεων που ξεκίνησαν για τη διαχείριση απορριμμάτων.
Ευχαριστούμε για την αποστολή του υλικού   και θα το αναρτήσουμε ελπίζοντας να συμβάλουμε  στην ενημέρωση και το διάλογο.


Η επιστολή :

Αγαπητή κυρία Γ. Ασημακοπούλου,
Κατ' αρχάς θέλω να σας συγχαρώ για το άρθρο σας με τίτλο "Ξεκίνησε να τρέχει ο διεθνής διαγωνισμός για την Ολοκληρωμένη διαχείριση των Απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου".
Συμφωνώ απόλυτα με τις επισημάνσεις που έχετε στο άρθρο σας και ιδιαίτερα θέλω να σταθώ στη διαπίστωση που κάνετε στο σημείο 2, ότι αυτό που γίνεται δεν είναι δημόσια διαβούλευση, αλλά ουσιαστικά είναι "ανοιχτός διαγωνισμός ανάθεσης μελέτης - κατασκευής έργων με τη διαδικασία της προεπιλογής".
Θέλω όμως να σας ενημερώσω για την αποκατάσταση της αλήθειας ότι και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν υπάρχει συγκροτημένη η Επιτροπή Διαβούλευσης που προβλέπει ο "Καλλικράτης"
. Υπήρξε απλά μία πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος απ' τον Περιφερειάρχη, για να απαντήσει σε επερώτηση που είχε καταθέσει στις .................... με την οποία ασκούσε κριτική γιατί δεν έχει υλοποιήσει τη συγκρότηση Επιτροπής Διαβούλευσης.
Η διαδικασία δεν προχώρησε στη συνέχεια, διότι όπως είπε μεταξύ άλλων στην απάντησή του, "... τα όργανα αυτά έχουν οικονομικό κόστος και βρισκόμαστε σε δύσκολη συγκυρία...".Επιπλέον θέλω να σας ενημερώσω ότι κατά τη συζήτηση που έγινε στο Περιφερειακό Συμβούλιο στις 11/4/2011 ο κ. Τατούλης και η πλειοψηφία του στο Π.Σ. αρνήθηκε την πρόταση που κατέθεσε ο συνδυασμός μας, την οποία σας επισυνάπτω, και η οποία μεταξύ άλλων πρότεινε να καταλήξει το Π.Σ. ότι:
"...Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου είναι υπέρ του εναλλακτικού μοντέλου διαχείρισης των απορριμμάτων, διότι η διαχείριση αυτή είναι πραγματικά φιλική προς το περιβάλλον, πιο φτηνή, δημιουργεί περισσότερες θέσεις εργασίας, ενώ τα προϊόντα της είναι χρήσιμο στο κοινωνικό σύνολο.
Υπερασπίζεται το δημόσιο και κοινωνικό συμφέρον και τονίζει ότι επιβάλλεται απαλλαγή από την υφιστάμενη λογική της σύνδεσης οποιουδήποτε έργου διαχείρισης με τα εργολαβικά συμφέροντα.
Είναι αντίθετο με την κατασκευή του έργου με ΣΔΙΤ..."
Υ.Γ. Σας στέλνω το πλήρες κείμενο της "Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου" στη συνεδρίαση της 11/4/2011.

1 σχόλιο: