Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Μ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

δημοσιεύτηκε στο iskra.gr

Μήνυμα για αντίσταση έστειλε από το Ελληνικό, με την παρουσία πολλών χιλιάδων πολιτών, ο Μίκης Θεοδωράκης, ο οποίος συμμετείχε στις χθεσινές εκδηλώσεις στο κτίριο Ξιφασκίας, στο πλαίσιο του «φεστιβάλ αντίστασης και δημιουργίας στο Ελληνικό».



"Η χώρα ξεπουλιέται και πρέπει να αντισταθούμε όλοι" είπε ο Μίκης Θεοδωράκης ενώ για την κίνηση πολιτών για το Ελληνικό είπε ότι αποτελεί "σύμβολο αντίστασης" το οποίο "πρέπει να γίνει παράδειγμα και θάρρος που να φωτίζει και να προκαλεί παρόμοιες πρωτοβουλίες".

Κατά την ομιλία του, την οποία παρακολούθησαν χιλιάδες πολίτες, ο Μίκης Θεοδωράκης άσκησε κριτική στην κυβέρνηση λέγοντας ότι "έχει χάσει προ πολλού την ουσιαστική της νομιμοποίηση, παίρνει βάρβαρα, αντιλαϊκά μέτρα και το ξεπούλημα αυτού του σπάνιου εθνικού χώρου που ανήκει σε όλους μας και πάνω απ' όλα στους κατοίκους της περιοχής είναι ένα παράδειγμα".


Στη συνέχεια απηύθυνε στο κοινό το εξής ερώτημα : "Είστε έτοιμοι να υπερασπιστείτε έως το τέλος αυτή τη γη που σας ανήκει;" "Αν ναι", συνέχισε "κατά τη γνώμη μου υπάρχει ένας τρόπος: η κατάληψη". "Να υπερασπιστείτε τα δικαιώματα που σας δίνει η αληθινή Δημοκρατία, που σήμερα κάποιοι την καταπατούν, να κατασκηνώσετε σε αυτή την περιοχή που ανήκει σε όλους μας και να φτιάξετε μια σκηνή και για μένα, να 'ρθω και εγώ εδώ μαζί σας".

Είπε, επίσης, ότι "στη χώρα μας η Δημοκρατία κακοποιείται" γιατί όπως εξήγησε "Δημοκρατία σημαίνει ότι η πλειοψηφία κυβερνά και η μειοψηφία ελέγχει ενώ εδώ γίνεται το αντίθετο".

Διαβάστε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου