Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Η ηχηρή σιωπή του σωματείου..

Σε ένα σχόλιο μου την προηγούμενη εβδομάδα για την στάση του σωματείου εργαζομένων κατά  την συζήτηση στο ελεγκτικό συνέδριο της  αίτησης αναθεώρησης της αποκεντρωμένης διοίκησης κατά της πρωτόδικης απόφασης που είχε παρθεί με την προσφυγή της ΠΟΕ-ΟΤΑ,  διατύπωνα το εξής ερώτημα : «Το ερώτημα είναι το σωματείο των εργαζομένων του ΕΣΔΚΝΑ  θα παρέμβει; Και αν παρέμβει υπέρ ποιου θα παρέμβει; Υπέρ της  Αποκεντρωμένης  Διοίκησης και του ΕΣΔΚΝΑ; Ή υπέρ  της ΠΟΕ-ΟΤΑ;»
Τελικά στην πραγματικότητα τα έκαναν όλα εκτός από το να παρέμβουν υπέρ της ΠΟΕ-ΟΤΑ.                                   Έβγαλαν μια ανακοίνωση «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε» που δεν έλεγε  τίποτα για την επίμαχη σύμβαση- ξεπούλημα  και τις τεράστιες ευθύνες αυτών που την υπέγραψαν, (δηλαδή της ΕΕ και του κ Χιωτάκη) και την Δευτέρα που συζητήθηκε η προσφυγή φρόντισαν να εξαφανισθούν .
Άφησαν μόνους τους τον Μπαλασόπουλο την Ασημακόπουλου και τον δικηγόρο να υπερασπιστούν την ΠΟΕ-ΟΤΑ και το δικαίωμα του ΕΣΔΚΝΑ, να είναι αυτός ο φορέας που μελετάει, σχεδιάζει, αναθέτει και λειτουργεί τα έργα διαχείρισης .
Η πλειοψηφία του σωματείου με την στάση της «φώναξε» ΑΠΩΝ για να την ακούσει η εργοδοσία.
Σε πείσμα όλων ημών των κινδυνολόγων και των ψιθυριστών που είμαστε και στο ελεγκτικό  και στο Τιτάνια και στο Ιμπέριαλ και στις συνεδριάσεις της ΕΈ και όπου χρειαστεί για να μας βρίσκουν μπροστά τους η Κυβέρνηση , η εργοδοσία και οι εργολάβοι.
ΥΓ.1 ο νομικός σύμβουλος του ΕΣΔΚΝΑ δήλωσε στο ελεγκτικό πως στην συνεδρίαση τη ΕΕ για την υπογραφή της σύμβασης είχαν καλέσει και τον αντιπρόεδρο της ΠΟΕ-ΟΤΑ Γ Χαρίση. Μήπως ξέχασε ο κ. δικηγόρος ότι ο Γ. Χαρίσης ήταν στην συνεδρίαση με το έτσι θέλω και με σκοπό να μην πάρει καμιά απόφαση η ΕΕ;
ΥΓ.2 η στάση του σωματείου απέναντι στην διοίκηση μου θύμισε εκείνο το παλιό τραγουδάκι του Δ Σαββόπουλου.. «σ ευχαριστώ ώ εταιρεία που εν αφθονία μου παρέχεις …»

1 σχόλιο:

  1. να είσαι καλά Θωμά, αν και μακριά συμμετέχεις ενεργά.
    ...και σήμερα στο μπλογκ ακούμε Μαρία Δημητριάδη, Αυτούς τους έχω σιχαθεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή