Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Θεϊκά βρέφη … γδαρ( ό)μένα βαναύσως

σάτιρα (η).ΦΙΛΟΛ. λογοτεχνικό είδος (έμμετρο ή πεζό) όπου ασκείται κριτική με τρόπο σκωπτικό σε πρόσωπα και καταστάσεις της κοινωνίας με σκοπό τη διόρθωσή τους (σε αντιδιαστολή με την κωμωδία). / Λεξικό Μπαμπινιώτη


Το ΠΑΜΕ … δεν πάει! (α)

Λοιπόν… οφείλουμε… έστω και καθυστερημένα … οφείλουμε σε όσους υπέστησαν την κατασταλτική βάρβαρη αστυνομική βία την Τετάρτη 29/6/2011.
Οφείλουμε σε αυτούς και στην κυρία Κανέλλη μία απάντηση …
… για την αλήθεια, ρε γαμώτο!

@

Το βράδυ της Τετάρτης 29/6/2011 στις ειδήσεις των Οκτώ τα γνωστά κυβερνητικά παπαγαλάκια συνεπικουρούμενα από γνωστούς και αγνώστους μαϊντανούς με βαρύγδουπες ή λιγότερο βαρύγδουπες υπογραφές, επιδόθηκαν σε έναν άνευ προηγουμένου δρόμο πλαστογράφησης των αιτιών και των γεγονότων της βάρβαρης αστυνομικής βίας.
Το ζητούμενο ήταν πρόδηλο : Η συσκότιση των τεραστίων ευθυνών της πολιτικής ηγεσίας των κατασταλτικών μηχανισμών και της ολισθαίνουσας προς φασίζουσες ατραπούς Κυβέρνησης.

@

Η επιχείρηση συσκότισης στηρίχτηκε στις μεθόδους της παραπληροφόρησης και της παρασυνειδησιακής προπαγάνδας: Το πρωτεύον έγινε δευτερεύον, η χρονική αλληλουχία των γεγονότων διασπάστηκε και η αρχή πότε γινόταν μέση και πότε τέλος, βίντεο με δράσεις πραγματικών - ή δήθεν πραγματικών - παρακρατικών από προγενέστερες κινητοποιήσεις βαπτίστηκαν αποκαλύψεις και όλα αυτά μέσα σε ποταμούς δακρύων για τους πενιχρά αμοιβομένους αστυνομικούς και τους δοκιμαζομένους καταστηματάρχες του κέντρου.
Άσε, τους δύστυχους μνημονιακούς βουλευτές που πάλευαν είτε σαν επικοί με τα κύματα της εκφραζόμενης δυσαρέσκειας του κόσμου, είτε σαν τραγικοί με τις σοσιαλίζουσες Ερινύες τους.
Μιλάμε … για ρεσιτάλ ερμηνειών στις οθόνες.
Τύφλα να χει το Χόλυγουντ και η Επίδαυρος!

@

Μέσα σε όλον αυτόν τον τηλεοπτικό χαμό να σου και η συντρόφισσα Ραψωδός του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη να αφηγείται στο δελτίο των Οκτώ στον Alter το γιαούρτωμά της από «παρακρατικό».
Ο άνθρωπος ήταν παρακρατικός γιατί αφενός … είχε γιαούρτι επάνω του, αφετέρου ως μάντης με κληρονομικό χάρισμα ήξερε εκ των προτέρων ότι η Ραψωδός θα διέσχιζε – σπάζοντας στην πράξη - με το smartάκι της το συγκεκριμένο μπλόκο έξω από τον Ευαγγελισμό σαν Ρωμαίος Αυτοκράτορας υπό τις επευφημίες των παραληρούντων υπηκόων.
Αμ, δε!

@

Πολλοί αγανακτισμένοι – δηλαδή, ακομμάτιστοι διαμαρτυρόμενοι – στα μπλόκα γύρω από τη Βουλή είχαν μαζί τους για κάθε ενδεχόμενο γιαούρτια και ζαρζαβατικά.
Παρότι μέχρι εκείνη την στιγμή καταδίκαζα ως απολίτικη ενέργεια το γιαούρτωμα της Βουλευτού του ΚΚΕ, όταν την άκουσα στο δελτίο των Οκτώ του ΑLTER να αφηγείται δίχως να κοκκινίζει ότι το συγκεκριμένο μπλοκ δεν είχε χτυπηθεί από τις αστυνομικές δυνάμεις και ότι ο κόσμος την επευφημούσε, είπα: Γεια στα χέρια αυτού που το έκανε!
Κάποιος χρησιμοποίησε σωστά το «για κάθε ενδεχόμενο».
Τελικά, είχε το κληρονομικό χάρισμα.
(Το βίντεο αδιάψευστος μάρτυρας).

@

Λίγο μετά … καλώς την και την συντρόφισσα Αλέκα στις οθόνες να τα λέει μπουρδουκλωμένα. «Υπήρχε σχέδιο», έλεγε, «σκοτεινών κύκλων να προβοκάρουν τις δυνάμεις του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ». «Περίμεναν», έλεγε, «προβοκάτορες μέσα στο πλήθος των διαμαρτυρομένων για να προκαλέσουν συγκρούσεις ανάμεσα στις οργανωμένες δυνάμεις του λαού και στις ανοργάνωτες ή ανάμεσα στις λαϊκές δυνάμεις και στην αστυνομία … και τα λοιπά, και τα λοιπά, και τα λοιπά». Επί πλέον, σαν ντούρα μαρξίστρια μας πέταξε και μια πολύ μαρξιστική ανάλυση περί χωροθετήσεως της πλατείας Συντάγματος, κάτι για πάνω, κάτω, δεξιά και αριστερή πλατεία. Τσιμουδιά για κοινωνικά στρώματα και πολιτικές δυνάμεις που λιγκβινταροποιούνται (ρευστοποιούνται) ραγδαία και εκφράζονται με αυθορμητισμό και, ίσως, σε κάποιες περιπτώσεις με τρόπο ανώριμο πολιτικά.
Εντάξει, εντάξει, καταλάβαμε. Σε πρώτο επίπεδο, μέσες άκρες βέβαια, καταλάβαμε πως την ημέρα που ψηφιζόταν το Μεσοπρόθεσμο το ΚΚΕ δεν μάτωσε μαζί με τον λαό πέριξ του Συντάγματος, κράτησε επαναστατικά τις ¨ ορθοστατούντες¨ δυνάμεις του στην πρώτη γραμμή της αντιπαράθεσης των μετόπισθεν … κάπου ανάμεσα στην επικίνδυνη για ηλίαση περιοχή Ομόνοια -Προπύλαια. Όχι Ομονοίας Προπυλαίων. Πώς λέμε γραμμή Παγκράτι – Αμπελόκηποι; Έτσι, ακριβώς! Οι οργανωμένες δυνάμεις του λαού ήσαν μετακινούμενες πιστές στην - τούμπαλιν επί της ουσίας της, κυριολεκτική στην περίπτωσή μας - λενινιστική αρχή: Ένα βήμα μπροστά, δύο πίσω!
Σε πρώτο επίπεδο το καταλάβαμε καλά: Το ΠΑΜΕ δεν πάει και δεν μας πάει!
Όμως… όλα κι όλα! Οι προβοκάτορες ήσαν παρόντες!
Και σε δεύτερο επίπεδο το καταλάβαμε: «Το είπε και η Αλέκα».
Το πάμε το ΠΑΜΕ;

@

Τώρα πλέον, ο πασίγνωστος μικροαστικός ήρωας του ομώνυμου τραγουδιού των μπουάτ κυρ Παντελής μπορούσε να κοιμηθεί με ήσυχες την συνείδησή του και τις δημοκρατικές του ευαισθησίες.
Οι έξω και μέσα οθόνες έσβησαν γλυκά.
(Για πολύ ποιητικό οίστρο μιλάμε. Φτου μου, να μην με ματιάξω!)
Δεν το πάμε το ΠΑΜΕ!

@

Ένας φίλος της αντιεραρχικής αριστεράς - ξέρετε, από αυτούς τους εξ’ ορισμού ¨προβοκάτορες¨ που δεν πιστεύουν στα κόμματα αλλά στα κινήματα και στα εργατικά συμβούλια – συνάμα φανατικός Γαύρος, με ρώτησε: «Πιστεύεις τυχαία την ομοψυχία στο δελτίο των Οκτώ του MEGA των Πρετεντέρη, Κανέλλης και λοιπών «παραθυριστών»; Πιστεύεις τυχαίο το γεγονός πώς οι μόνοι που είδαν δράση σκοτεινών κύκλων την μαύρη Τετάρτη ήσαν η Κανέλλη, η Παπαρήγα και ο Παπουτσής»;
Και συνέχισε απτόητος προλαβαίνοντας κάθε μου έκφραση απορίας: «Και οι τέσσερις είναι Βάζελοι, ανήκουν στον Πράσινο Όμιλο. Λογικό δεν είναι να δώσουν άλλοθι εκ των πλαγίων στις βάρβαρες πολιτικές του Χρίστου; Να μη βοηθήσουν το παιδί τα κορίτσια;».
Το πάθος του ήταν τέτοιο που δεν τόλμησα να βγάλω κιχ.
Η σκέψη όμως ύπουλα τρύπωσε στο κρανίο μου. Άρχισε το πλατσούρισμα και την ατελείωτη βουστροφηδόν διαδρομή.
« Εντάξει, ο Πρετεντέρης με τη γνωστή πράσινου χρωματισμού χουλιγκανική συμπεριφορά του και η Κανέλλη πρόσφερε τις υπηρεσίες τις επί σειρά ετών στον Πράσινο Όμιλο και ο Χρίστος πολιτικός είναι και ο Όμιλος – δόξα τω Θεώ - και ΜΜΕ και ποικιλόμορφη και περισσή ισχύ διαθέτει και τέλος πάντων, λίγο πάνω λίγο κάτω, μπορεί να τα έχουν κάνει πλακάκια, να έχουν τακιμιάσει βρε αδερφέ! Η Αλέκα, όμως … η Αλέκα «τους» … η Αλέκα «σας» … η Αλέκα «μας»… μπορεί; μπορεί ...
Από την άλλη πάλι …
ΟΜΙΛ-είον, ΟΜΙΛ-είον, είσαι πράγμα θαυμαστόν!
Άλλωστε, και ο κύριος «Δέκα τοις εκατό» χάριν Γιάλτας, ο γνωστός σήμερα και ως σκουπιδιάρης ντέεεε, ΟΜΙΛ-είον megaλειότατον δεν διαθέτει;
(Καλά, εσύ σύντροφε Γιαννίκο έφυγες νωρίς).

@

Αλλά, ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά τους.

@

Την Τετάρτη 29/6/2011 Σωματεία και κινήσεις πολιτών κλείνουν από νωρίς το πρωί όλους τους δρόμους που οδηγούν στο Σύνταγμα, σε μια κυρίως συμβολική κίνηση ενάντια στην ψήφιση από την Βουλή του Μεσοπρόθεσμου. Τα μπλόκα στο Καλλιμάρμαρο και τον Ευαγγελισμό δέχτηκαν την αστυνομική κατασταλτική επίθεση με το καλημέρα, γεγονός που αποδεικνύει ότι η βάρβαρη, απροκάλυπτη και άνευ όρων και ορίων αστυνομική βία ήταν προαποφασισμένη Κυβερνητική Πολιτική. Ιδιαίτερα, το μπλόκο του Ευαγγελισμού, στο οποίο συμμετείχε και η ΠΟΕ ΟΤΑ, στις 9.30 π.μ. χτυπήθηκε με ιδιαίτερη μανία. Χαρακτηριστικές της αστυνομικής βαρβαρότητας είναι οι φωτογραφίες από την συγκεκριμένη επίθεση στο Διαδίκτυο και στην υπαίθρια έκθεση ντοκουμέντων στην πλατεία Συντάγματος. Ανάμεσα στους τραυματίες και ο Αντιπρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ και στέλεχος του έτερου κοινοβουλευτικού κόμματος της Αριστεράς, Γ. Χαρίσης. (Και αυτό μέτρησε και αυτό μέτρησε!)
Μετά από καμιά ώρα να ’σου η Ραψωδός του ΚΚΕ με το smartάκι της να θέλει να σπάσει το μπλόκο με τις ευλογίες και την διευκόλυνση της Αστυνομίας, λες και ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία. Το τι επακολούθησε το φαντάζεστε. Η γιούχα ξύπναγε και νεκρούς … εκτός την κοιμισμένη συνείδηση της κυρία Κανέλλης.
Ας μείνουμε εδώ.

@

Κυρίες και κύριοι του ΚΚΕ αν, ρωτώ αν, κάποιος, οποιοσδήποτε Βουλευτής οποιουδήποτε κόμματος προσπαθούσε να περάσει – και όχι κάτω από τις ίδιες συνθήκες - με το αυτοκίνητό του ανάμεσα από συγκέντρωση του ΠΑΜΕ πώς θα είχε αντιμετωπιστεί;
Επίσης ρωτώ: Θα πέρναγε ποτέ από το μυαλό της Γ.Γ. του ΚΚΕ να διαπράξει το ακραία περιφρονητικό για τους συμμετέχοντες στη κινητοποίηση ατόπημα της κυρίας Κανέλλης;

@

Τι να σου κάνω κυρία Κανέλλη, ο γράφων αδυνατούσε να συμμετάσχει στις εναντίον σου λαϊκές εκδηλώσεις μετά από τον καθαρισμό των οδοντοστοιχιών του με χημικά.
(Υπάρχει και χαρτί επισημότατο από τον Ευαγγελισμό).
Γι΄ άλλη μια φορά: Να αγιάσει τι χέρι του «προβοκάτορα» !

@

Αδικώ τα πρόσωπα και το ΚΚΕ;
Ναι, τους αδικώ!
Αν η λογοτεχνία είναι «ψεύτικοι κήποι που έχουν όμως αληθινά βατράχια», η σάτιρα είναι ψεύτικοι κήποι με ψεύτικα βατράχια. Οι κοασμοί όμως είναι αληθινοί και κοφτεροί σαν ατσάλινη λεπίδα.

@

Εν πλω αδελφές και αδελφοί, η αντικειμενική αλήθεια, η πέρα από κάθε αμφισβήτηση αλήθεια, η μη Λιαν-ιστή αλήθεια, η ακέραια, είναι πως μπλέξατε με τον …

… Εκδορέαν … κοινώς, Γδάρτη.

Υ.Γ. Οδηγίες προς ναυτιλλομένους. Μη βιαστείτε, θα ακολουθήσουν βου και γου.

1 σχόλιο:

  1. Κωστας Σύψας8/09/2011 7:51 π.μ.

    Προτείνω η ΑνΕνΚ να επιδιώκει τη συνεργασία, για τα του ΕΣΔΚΝΑ , και με το ΠΑΜΕ του ΕΣΔΚΝΑ , το οποίο είναι αριστερή δύναμη. Δεν είναι σκόπιμο, ούτε έχει προϋπάρξει συνεννόηση εντός ΑνΕνΚ , να ανοίξουμε "μέτωπο" με το ΠΑΜΕ. Είναι "δικοί" μας άνθρωποι, στο σωματείο μας. Τους θέλουμε μαζί μας στους αγώνες που έρχονται. Ολόκληρο το σχόλιο δεν ταιριάζει στο χαρακτήρα της ΑνΕνΚ. Διαφωνώ κατηγορηματικά , αν μου επιτρέπετε, φίλοι, να πάρουμε αντιΠΑΜΕ κατεύθυνση. Πάμε λοιπόν όσο μπορούμε ενωτικά. Τα υπόλοιπα ας τα αφήσουμε για άλλους κύκλους, στους οποίους όλοι , ή ένιοι, συμμετέχουμε άλλωστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή