Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
Ανοιχτή επιστολή στον πρόεδρο του ΕΣΔΚΝΑ κύριο Χιωτάκη.


Κύριε πρόεδρε

Το τελευταίο δίμηνο με αλλεπάλληλες αποφάσεις σας, έξω από κάθε υπηρεσιακή διαδικασία και χωρίς να έχει προηγηθεί καμία συνεργασία σας με τους αρμόδιους Διευθυντές, μετακινείτε προσωπικό και αναθέτετε καθήκοντα με εντελώς αυθαίρετο τρόπο.

Οι υπηρεσιακές δομές και οι ανάγκες αγνοούνται προκλητικά και φαίνεται να έχουν υποκατασταθεί από τη συνεργασία της Διοίκησης σας με μια παρέα παραγόντων –συνδικαλιστών, κάτι που μας θυμίζει την εποχή που κυβερνούσαν το κράτος διαφόρων αποχρώσεων κομματικοί στρατοί.

Με την υπογραφή σας ορισμένοι συνάδελφοι που θεωρούν ότι ελέγχουν το σωματείο των εργαζομένων, επιχειρούν να χειραγωγήσουν τους εργαζόμενους, επιδεικνύοντας την δύναμή τους, ελέω της Διοίκησης, για την εξυπηρέτηση ατομικών αιτημάτων ή ακόμη χειρότερο για την δυσμενή μεταχείριση των εργαζομένων.

Η Διοίκηση σας συμπράττει σε αυτό όταν απαξιώνει ακόμη και τους Διευθυντές εκπέμποντας ένα απαράδεκτο και επικίνδυνο μήνυμα στους εργαζόμενους: Μην ανησυχείτε, δεν υπάρχουν Δ/ντές, δεν υπάρχουν Προϊστάμενοι, και για ότι θέλετε απευθυνθείτε στους μεσολαβητές της Διοίκησης.

Γνωρίζουμε πως αυτή είναι η ανταμοιβή σας για την πλάτη που βάζουν οι συνδικαλιστές – συνεργάτες σας προκειμένου να περάσουν ανώδυνα και χωρίς την αντίδραση των εργαζομένων, οι συμβάσεις για την εκχώρηση των αρμοδιοτήτων του ΕΣΔΚΝΑ στην περιφέρεια και από εκεί στα γνωστά εργολαβικά συμφέροντα.

Ίσως ακόμη και για να εξασφαλίζετε την ανοχή υπαλλήλων σε ενέργειες αμφισβητούμενες έστω και για την σκοπιμότητα τους. Μπορείτε να μας γνωρίσετε αν έχουν καταβληθεί αντισταθμιστικά στο δήμο Αιγάλεω μετά το Σεπτέμβρη του 2010;

Όμως κύριε πρόεδρε πρέπει να γνωρίζετε πως οι εργαζόμενοι δεν χειραγωγούνται και πως ο ρόλος των μεσαζόντων θα καταδικαστεί. Ο ΕΣΔΚΝΑ δεν μπορεί να λειτουργήσει με ημέτερους.

Καλούμε την Διοίκηση να αναστείλει την εφαρμογή των σχετικών αποφάσεων και να προχωρήσει στη σύγκλιση του Συμβούλιου Προγραμματισμού και Συντονισμού των Διευθυντών, σε εφαρμογή του άρθρου 14 του ΟΕΥ για την εσωτερική οργάνωση των υπηρεσιών, ώστε να λάβουν γνώση και να εκφράσουν την άποψη τους.

Θα επιμείνουμε στην υπεράσπιση των αξιών και των θεσμικών λειτουργιών του ΕΣΔΚΝΑ με κάθε δυνατό τρόπο και θα ενημερώσουμε τους πάντες για τις απαράδεκτες και πρωτοφανείς πρακτικές τις δικές σας και των συνδικαλιστών συνεργατών σας

Αθήνα 12-5-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου