Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου 2012

Κανονικά αύριο οι συγκεντρώσεις σε Σύνταγμα και Ομόνοια


ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΜΕ ΤΗ ΣΒΑΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΩΝ- ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ - ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ, ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ! 

από το left.gr
Με το που βγήκε η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για απαγορεύσεις των κινητοποιήσεων σε συγκεκριμένες οδούς, ειδησεογραφικά sites έσπευσαν να μιλήσουν για απόλυτη απαγόρευση των διαδηλώσεων και στο Σύνταγμα, πράγμα ανακριβές...

Στην πραγματικότητα η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ απαγορεύει τις διαδηλώσεις σε συγκεκριμένα σημεία, στις περιοχές γύρω από τη γερμανική πρεσβεία και τα γραφεία της ΕΕ. Η απαγόρευση δεν αφορά το Σύνταγμα ακι την Ομόνοια, όπου και θα γίνει κανονικά οι διαδηλώσεις στις οποίες καλούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ (Σύνταγμα) και ΠΑΜΕ (Ομόνοια).


Ο ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχει στη συγκέντρωση των συνδικάτων και καλεί στις 12:30 (Όθωνος και Αμαλίας) στο Σύνταγμα.

ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ: Κανονικά θα γίνουν τα συλλαλητήρια

Άμεση απάντηση έδωσε η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ για τους όρους διοργάνωσης των συλλαλητηρίων, μπροστά στα νέα δεδομένα που δημιούργησε η απαγόρευση της ΓΑΔΑ για την πραγματοποίηση δημοσίων συγκεντρώσεων σε συγκεκριμένες περιοχές του κέντρου της Αθήνας και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Όπως τονίζει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ: «Οι ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καλούν όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις και στα Πανεργατικά Συλλαλητήρια σήμερα στις 6 μ.μ. και αύριο Τρίτη στη 1 μ.μ. στο Σύνταγμα (Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας) και στην αυριανή παναττική στάση εργασίας (12.00-15.00). 
Tα συνδικάτα μαζί με ολόκληρη την κοινωνία θα δώσουν δυναμική και αγωνιστική απάντηση στα σχέδια της Μέρκελ και των ευρωπαίων ισχυρών που επιβάλλονται από τους δανειστές και υιοθετούνται από την κυβέρνηση.
Καταγγέλλουμε τις αστυνομικές απαγορεύσεις, την επίδειξη πυγμής, την αστυνομική βία, τις παρεμβάσεις των ΜΑΤ, τους τραυματισμούς και τις συλλήψεις απεργών και συνδικαλιστικών στελεχών, οι οποίες στοχεύουν να ακυρώσουν τα δημοκρατικά μας δικαιώματα.
Οι καταστροφικές και αδιέξοδες πολιτικές των μνημονίων, όπως αυτές προσδιορίζονται από τις σκληρές νεοφιλελεύθερες και τιμωρητικές πολιτικές που κλιμακώνονται, είναι το πεδίο αντιπαράθεσης και σύγκρουσης των συνδικάτων και της κοινωνίας με κυβέρνηση και Τρόικα.
Η εμμονή για την πλήρη και ουσιαστική κατάργηση της Εθνικής Σύμβασης και η απαίτηση για κυβερνητική νομοθετική ρύθμιση του κατώτατου μισθού, των αποζημιώσεων, των τριετιών, κ.λ.π. ισοπεδώνουν κάθε εργασιακό, κοινωνικό και δημοκρατικό δικαίωμα των εργαζομένων, τους οποίους «δωρίζει» ανυπεράσπιστους στον αφέντη-εργοδότη.
Την ώρα που οι ένοχοι (φοροφυγάδες, φοροκλέπτες, μεγαλοπαράγοντες και κλεπτο-εξαγωγείς καταθέσεων) κυκλοφορούν ελεύθεροι και ανενόχλητοι αποτελεί μέγιστη κοινωνική πρόκληση η σύλληψη και τιμωρία απλήρωτων απεργών και εξαθλιωμένων εργαζομένων που διεκδικούν τα ΒΑΣΙΚΑ τους δικαιώματα.
Όσο συνεχίζεται αυτή η άδικη και αδιέξοδη πολιτική, τόσο θα εντείνεται ο αγώνας και οι αντιδράσεις των εργαζόμενων. Όλοι μαζί μπορούμε».

Κλειστοί 6 σταθμοί του μετρό την Τρίτη


Mε εντολή της αστυνομίας την Τρίτη στις 10 το πρωί θα κλείσουν οι σταθμοί του Μετρό: Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο, Ευαγγελισμός, Κατεχάκη, Αμπελόκηποι, και Μέγαρο Μουσικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου