Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΑΘΑΡΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ



ΚΑΘΑΡΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ

Συνάδελφοι,
Από την πρώτη στιγμή της παρουσίας μας ως συνδικαλιστική παράταξη θέσαμε ότι ο ΕΣΔΚΝΑ κινδυνεύει, οι θέσεις εργασίας κινδυνεύουν από τους κυβερνητικούς και υπηρεσιακούς σχεδιασμούς.

Μας είπαν ότι κινδυνολογούμε, ότι είναι νωρίς, ότι δεν είναι δουλειά του σωματείου να παίρνει θέση για τεχνικά ζητήματα και άλλα πολλά και ωραία .
Οι άλλες συνδικαλιστικές παρατάξεις αρνήθηκαν και αρνούνται να γίνει ουσιαστική συζήτηση και γενική συνέλευση με θέμα το παρόν και το μέλλον του Συνδέσμου. Οι δύο ΠΑΣΚΕ πλέον συμπλέουν αρμονικά μαζί με το Πρόεδρο και τη Διοίκηση. Δυστυχώς το ΠΑΜΕ τους βοηθά.

Αυτή η τακτική ένα στόχο εξυπηρετεί : Στηρίζει τον σχεδιασμό της Διοίκησης.

Τις τελευταίες ημέρες αυτοί οι οποίοι μας κατηγορούσαν για κινδυνολόγους άλλαξαν γραμμή.Ξέχασαν τις τεράστιες ευθύνες που έχουν, ως συνδικαλιστές, από το 2005 για την κατάντια της υπηρεσίας, ξέχασαν ότι ήσαν κομμάτι του συστήματος που ήθελε και θέλει τη διάλυση του Συνδέσμου και έσπρωχναν υπογείως με τη βοήθεια του Προέδρου τους συναδέλφους σε μετατάξεις, ξέχασαν ότι η κακοδιαχείριση του ΕΣΔΚΝΑ μας έκανε και μας κάνει είδηση στα ΜΜΕ και προειδοποιούσαμε ότι θα γίνει το άλλοθι για τη διάλυσης της υπηρεσίας ….ΞΕΧΑΣΑΝ ΠΟΛΛΑ και άρχισαν να μιλούν ότι ο ΕΣΔΚΝΑ κλείνει αν δεν πάρει την υλοποίηση των μονάδων επεξεργασίας.


Στην τελευταία Συνεδρίαση του ΔΣ , 30-8-2011, με θέμα την δημοσίευση της Προκαταρκτικής Προκήρυξης για την μελέτη-κατασκευή και 20-25ετή λειτουργία 4 μονάδων επεξεργασίας , από την Περιφέρεια Αττικής, το ζήτημα τέθηκε επί τάπητος και επειδή μόνο οι καθαρές κουβέντες ακούγονται τόσο από τους κυβερνώντες όσο και από την κοινωνία, ζητήσαμε να τοποθετηθούν όλοι:

1. Η παρούσα Διοίκηση του ΕΣΔΚΝΑ έχει κάνει τις επιλογές της, συνεχίζοντας κανονικά ότι ξεκίνησε η Διοίκηση Μαστοράκου : μονάδα βιολογικής ξήρανσης στη Φυλή για 700.000 τόνους απ/των ετησίως , ένα δεύτερο εργοστάσιο μηχανικής ανακύκλωσης στη Φυλή και δύο μικρότερες μονάδες βιολογικής ξήρανσης στην Κερατέα και το Γραμματικό. Πρόβλεψη για ΣΔΙΤ και παραχώρηση της λειτουργίας στους ιδιώτες, πετώντας τον Σύνδεσμο και τους εργαζόμενους έξω από τη διαχείριση των απορριμμάτων. Το όχημα για την υλοποίηση του σχεδίου ήταν η Προγραμματική Σύμβαση με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.
2. Αμφισβητείται η αξιοπιστία και βγαίνουν στη δημοσιότητα στοιχεία που εκθέτουν τις υπηρεσίες και τη Διοίκηση του ΕΣΔΚΝΑ. Είναι προφανές ότι κάποιοι εξυπηρετούνται με το να βγάζουν σήμερα από το συρτάρι τους ότι έχουν ( και θα βγάλουν και άλλα). Αν κάποιοι αισθάνονται ευάλωτοι ας παραιτηθούν.

Το ερώτημα είναι τι κάνει η Διοίκηση γι αυτό και τι κάνουμε εμείς ως εργαζόμενοι? Σφυρίζουμε αδιάφορα ή διαχωρίζουμε τη θέση μας ?

Στηρίζουμε το σχεδιασμό της Διοίκησης Χιωτάκη απευθυνόμενοι και στους υπηρεσιακούς παράγοντες ΝΑΙ ή ΟΧΙ?

Οι επικεφαλείς των δύο ΠΑΣΚΕ δήλωσαν ΝΑΙ στηρίζουμε το σχεδιασμό, δεν μπορούμε να αμφισβητήσουμε τους συναδέλφους στον τρόπο που κάνανε τη δουλειά τους. Ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ δεν τοποθετήθηκε.

Μετά από αυτή τη σαφή θέση από μέρους τουλάχιστον των επί κεφαλής των δύο ΠΑΣΚΕ στο ΔΣ η Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση αποχώρησε από τη Συνεδρίαση αρνούμενη να συναινέσει στη σύμπλευση των δύο ΠΑΣΚΕ και της Διοίκησης.

Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις η ανακοίνωση του ΔΣ που βγήκε την επομένη, επαναλαμβάνω χωρίς τη δική μας ψήφος και συγκατάθεση, και στη συνέχεια η χθεσινή Απόφαση της ΕΕ δικαιώνει τη στάση μας απόλυτα .

Το ζητούμενο και για τους δύο ( Διοίκηση ΕΣΔΚΝΑ –πλειοψηφία ΔΣ Σωματείου) είναι να γίνουν τα συγκεκριμένα έργα από την συγκεκριμένη Διοίκηση.


Συνάδελφοι, αν υλοποιηθεί αυτός ο σχεδιασμός θα ψάχνουμε για δουλειά , καθαρές κουβέντες.

Και στις δύο Αποφάσεις ΕΕ και πλειοψηφίας ΔΣ, οι άνθρωποι έδειξαν το μέγεθος της αδιαφορίας ως προς τα αληθινά προβλήματα. Η άγνοια των προβλημάτων, η προχειρότητα και οι παραλείψεις του παρελθόντος, τους έφτασαν στο σημείο να αγνοούν τον Καλλικράτη. Ποιος σας είπε κύριοι, ότι η Περιφέρεια δεν έχει την ευθύνη του σχεδιασμού, άρα και της επιλογής τεχνολογιών, άσχετα αν διαφωνούμε με αυτό?

Από πού συμπεραίνεται, κύριοι της ΕΕ ότι υπάρχει ΔΣ του ΕΣΔΚΝΑ που νομιμοποιείται να λαμβάνει αποφάσεις και δη σήμερα ως ΔΣ ΦοΔΣΑ. Συνάδελφοι του ΔΣ, τρέχετε να καταγγείλλετε την Περιφέρεια τη στιγμή που ο Σγουρός στην 22η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που έγινε την Τρίτη 31- Αυγούστου, δήλωσε ξεκάθαρα ότι η υλοποίηση των έργων είναι στην αρμοδιότητα σήμερα του ΕΣΔΚΝΑ αύριο του Διαβαθμιδικού Συνδέσμου? Τόση μεγάλη αντιληπτική ικανότητα έχετε στα συνδικαλιστικά ζητήματα? Ή τελικά κάποιοι πιέζουν για να εξασφαλίσουν το μέλλον τους?

Συνάδελφοι, όποιο από τα δύο σχέδια ( ΕΣΔΚΝΑ – Περιφέρεια ) προχωρήσει με ΣΔΙΤ κλπ, εμείς θα βγούμε χαμένοι. Όπως γνωρίζετε από τις 22 Αυγούστου οι μετατάξεις, όπως τις ξέραμε, σταμάτησαν.Οι ατομικές λύσεις τέλειωσαν. Ή θα συσπειρωθούμε ή θα διαλυθούμε.


Εσείς αποφασίζετε. Εμείς κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε, σας λέμε την αλήθεια.



2-9-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου