Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

               ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
              Οι συμβασιούχοι του ΕΣΔΚΝΑ
                 ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΠΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
Πάνω από 100 συνάδελφοι συμβασιούχοι στον ΕΣΔΚΝΑ βρίσκονται πλέον εκτός εργασίας και το επόμενο διάστημα αναμένονται νέες αποφάσεις. H αναγκαστική αποχώρησή τους εξασθενίζει όλες τις υπηρεσίες του Οργανισμού και αποβαίνει σε βάρος της αποδοτικής λειτουργίας αλλά και του απαιτούμενου ελέγχου των εγκαταστάσεων διαχείρισης απορριμμάτων, όταν τεράστια κονδύλια δαπανήθηκαν για την δημιουργία-διατήρηση αξιόπιστων υποδομών.
Την ίδια στιγμή που μόλις ολοκληρώθηκε  η προμήθεια νέου εξοπλισμού  για την ολική αντικατάσταση του κινητού εξοπλισμού, ύψους 8.000.000 ευρώ, η αποχώρηση των συμβασιούχων δυναμιτίζει την αποδοτική λειτουργία του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στο Σχιστό, εμποδίζοντας την οικονομική και όχι μόνο ανακούφιση των ΟΤΑ-Χρηστών.                               
Το Εργοστάσιο Μηχανικής Ανακύκλωσης, η λειτουργία του οποίου υποστηρίζεται από ιδιώτη ανάδοχο,  πέραν των 20 ημερών οπότε άρχισε η αποχώρηση των συμβασιούχων, λειτουργεί  με μειωμένο προσωπικό, χωρίς τον απαραίτητο έλεγχο εισερχομένων φορτίων και τελικά αφήνεται ο ανάδοχος να ελέγχει τον εαυτό του.
Οι συνάδελφοι καταδικάζονται στην ανεργία,  οι  υπηρεσίες του Συνδέσμου αντιμετωπίζουν πρόβλημα και το δημόσιο συμφέρον πλήττεται. Ποιος τελικά κερδίζει ?
Το μήνυμα  για άλλη μια φορά προς κάθε κατεύθυνση είναι ένα:                       Οι συμβασιούχοι του ΕΣΔΚΝΑ, εργαζόμενοι επί σειρά ετών, στη συντριπτική τους πλειοψηφία σε επικίνδυνες και ανθυγιεινές συνθήκες, κατάλληλα εκπαιδευμένοι στην χρήση του εξειδικευμένου εξοπλισμού και στη λειτουργία των εγκαταστάσεων ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΠΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.
Οι ανάγκες στη διαχείριση απορριμμάτων ούτε έκτακτες είναι ούτε εποχιακές. Η κανονική λειτουργία των  εγκαταστάσεων διαχείρισης απορριμμάτων δεν εξασφαλίζεται με προσωπικό που αλλάζει κάθε δύο ή οχτώ μήνες.
Περιμένουμε από τη  Διοίκηση του ΕΣΔΚΝΑ, που έχει δημόσια δεσμευτεί ότι είναι  στο πλευρό των συμβασιούχων καθ΄ οιονδήποτε τρόπο, όχι μόνο να συνεχίσει να στηρίζει δικαστικά τους συμβασιούχους, αλλά και να αναλάβει πρωτοβουλίες  προς την Περιφέρεια, και την Εκτελεστική Εξουσία ώστε να υπάρξει ρύθμιση άμεσα, νομοθετική ή άλλου είδους, με την οποία οι συμβασιούχοι του ΕΣΔΚΝΑ να επανέλθουν στις δραστηριότητές τους άμεσα.
                                                                                                             6-7-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου