Τρίτη, 2 Δεκεμβρίου 2014

Όχι στην υπογραφή πεντάμηνων συμβάσεων λέει η Ρένα Δούρου


Όπως τονίζουν πήγες της κα. Δούρου οι ανάγκες σε προσωπικό στην Περιφέρεια Αττικής είναι πιεστικές για θέσεις εργασίας που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Η χρησιμοποίηση των 5μηνων συμβάσεων θα μπορούσε να λάβει χώρα μόνο για θέσεις εργασίας, που από τη φύση τους θα δικαιολογούσαν τον προσωρινό κι έκτακτο χαρακτήρα τους.
Κύκλοι της Περιφέρειας τονίζουν πως η χρησιμοποίηση των 5μηνων συμβάσεων για την κάλυψη τακτικών αναγκών όχι μόνο δεν αντιμετωπίζει το οξυμένο  πρόβλημα της ανεργίας, αλλά  ανακυκλώνει τις θέσεις  ανεργίας  χωρίς να αντιμετωπίζει την ανάγκη για την εύρυθμη λειτουργία της Περιφέρειας. Μάλιστα τονίζεται πως η παραβίαση της προστασίας των τακτικών θέσεων εργασίας μέσω της προσωρινότητας ή της επισφαλούς εργασίας, από το ίδιο το δημόσιο, σηματοδοτεί τελικά τη διαιώνιση πρακτικών εκτεταμένης καταστρατήγησης των εργασιακών δικαιωμάτων.
Στην Περιφέρεια Αττικής κάνουν λόγο για παραβίαση της προστασίας των τακτικών θέσεων εργασίας  από το γεγονός ότι το ίδιο το Δημόσιο καταστρατηγεί το ύψος του κατώτερου μισθού (από 571 ευρώ σε 495),  στέλνει μήνυμα σε όλους ότι μπορούν και παραβιάζουν ακόμα και την εναπομένουσα σε εφαρμογή εργατική νομοθεσία.
Όπως επισημαίνεται η Περιφερειακή Αρχή Αττικής για την κάλυψη των πραγματικών αναγκών σε προσωπικό, με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου (387/14, 26η Συνεδρίαση), έχει ζητήσει την πρόσληψη προσωπικού για την κάλυψη των επειγουσών-στοιχειωδών αναγκών της και στην κατεύθυνση αυτή θα πάρει και νέες πρωτοβουλίες.
http://news247.gr/eidiseis/politiki/oxi_sthn_ypografh_pentamhnwn_symvasewn_leei_h_rena_douroy.3174260.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου