Κυριακή, 7 Δεκεμβρίου 2014

(Καλή αρχή ΕΔΣΝοκριτικοί! Ο ΕΔΣΝΑ σαν φορέας δίνει δύναμη στη φωνή του πολίτη και των κινημάτων! Χωρίς τον ΕΔΣΝΑ κουμάντο κάνει η κυβέρνηση στα σκουπίδια, βλάκα μου)! Από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση περνά η διαχείριση απορριμμάτων της Ηλείας


Οι υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης είναι τελικά αυτές που θα εγκρίνουν ή θα απορρίψουν τη νέα μέθοδο για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων που έχει προκρίνει ο δήμος Πύργου μετά την οριστική επιστροφή του σχετικού φακέλου από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
Πιο συγκεκριμένα με έγγραφο της που εστάλη προχθές στο Δήμο Πύργου, η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Π.Ε Ηλείας τον ενημερώνει ότι του επιστρέφει «εκ νέου το φάκελο του έργου εγκατάστασης αποθήκευσης σύμμεικτων στερεών αποβλήτων στη θέση «Οσία Ξένη» του τοπικού διαμερίσματος Κορυφής, με την παρατήρηση ότι η προτεινόμενη τροποποίηση που υποβάλατε δεν αλλάζει την πιλοτική μέθοδο και είναι επισφαλής γιατί ενδέχεται να προκαλέσει σημαντικές επιπτώσεις στο περιβάλλον.»
Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η ιστοσελίδα patrisnews.gr, οι πιθανές επιπτώσεις που επικαλείται στο έγγραφό της η αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας, αφορούν στο ενδεχόμενο διάτρησης του μανδύα με τον οποίο θα έχουν τυλιχθεί τα απορρίμματα λόγω της μη δυνατότητας διαφυγής των παραγώγων των ζυμώσεων, μετά την κατάργηση της βαλβίδας.
Υπενθυμίζεται ότι πριν ένα περίπου μήνα η Περιφέρεια είχε επιστρέψει για πρώτη φορά το φάκελο έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων, λόγω αναρμοδιότητας. Είχε προηγηθεί γνωμοδότηση της Διεύθυνσης Περιβαλλοντικών Αδειοδοτήσεων του υπουργείου Περιβάλλοντος που θεωρούσε ότι  η συγκεκριμένη τεχνολογία δεν αποτελεί προσωρινή αποθήκευση των στερεών αποβλήτων για να αδειοδοτηθεί από την περιφέρεια   αλλά προχωράει  ουσιαστικά και στην κομποστοποίηση των οργανικών αποθηκευμένων αποβλήτων, λόγω της παραγωγής βιοαερίου.
http://www.aftodioikisi.gr/perifereies/apo-tin-apokentromeni-dioikisi-perna-i-diaxeirisi-aporrimmaton-tis-ileias

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου