Κυριακή, 14 Δεκεμβρίου 2014

Εγκύκλιος ΙΚΑ για μείωση ωραρίου σε ειδικές κατηγορίες δημόσιων υπαλλήλων

ika-antikatoptrismos-apnet

Εγκύκλιος προς τις υπηρεσίες του Δημοσίου απέστειλε το ΙΚΑ, σύμφωνα με την οποία μειώνεται κατά μία ώρα την ημέρα το ωράριο εργασίας σε ειδικές κατηγορίες υπαλλήλων του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ και των ΟΤΑ, με παιδιά έως 15 ετών με σακχαρώδη διαβήτη ινσουλινοεξαρτώμενο ή τύπου 1 με ποσοστό αναπηρίας 50% και άνω ή που έχουν σύζυγο με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω.
Όπως αναφέρεται στην υπ' αριθμ. 65/4-12-14 εγκύκλιο του ΙΚΑ:

«Επεκτείνεται το μειωμένο ωράριο εργασίας κατά μία (1) ώρα την ημέρα χωρίς ανάλογη περικοπή αποδοχών στους τακτικούς υπαλλήλους και υπαλλήλους με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου και ορισμένου χρόνου του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ και ΟΤΑ, που έχουν παιδιά έως 15 ετών τα οποία πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη ινσουλινοεξαρτώμενο ή τύπου 1 με ποσοστό αναπηρίας 50% και άνω καθότι τα εν λόγω εξαρτώμενα άτομα χρήζουν ιδιαίτερης φροντίδας σε καθημερινή βάση (ιδίως μέτρηση σακχάρου, χορήγηση ινσουλίνης και ειδική διατροφή) όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση επί του σχεδίου νόμου.
»Επεκτείνεται το μειωμένο ωράριο εργασίας κατά μία (1) ώρα την ημέρα χωρίς ανάλογη περικοπή αποδοχών στους τακτικούς υπαλλήλους και υπαλλήλους με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου και ορισμένου χρόνου του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ και ΟΤΑ που έχουν σύζυγο με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω τον οποίο συντηρούν. Κατά τα λοιπά εφαρμόζονται οι διατάξεις του άρθρου 16 Ν. 2527/97 όπως έχουν τροποποιηθεί και ισχύουν».
http://ergasianet.gr/menu-nomos/menu_nom_ergasiaki/11223-egkyklios-ika-gia-meiwsh-wrarioy-se-eidikes-kathgories-dhmosiwn-ypallhlwn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου