Πέμπτη, 11 Δεκεμβρίου 2014

ΑΔΕΔΥ: Να σταματήσουν ΤΩΡΑ οι διώξεις των δημάρχων, υπαλλήλων – Δεν τρομοκρατούμαστε!

ntinopoulos-mitsotakis

Να σταματήσουν άμεσα οι διώξεις δημάρχων και υπαλλήλων, κάνοντας παράλληλα λόγο για προσπάθεια «κυβερνητικής τρομοκράτησης των εργαζομένων και των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προκειμένου να προχωρήσει η πολιτική των απολύσεων» κάνει λόγο η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, με αφορμή και τη χθεσινή άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος των δημάρχων Χαλανδρίου και Ζωγράφου, επειδή αρνήθηκαν την «αξιολόγηση» και τον «επανέλεγχο» στους «κεφαλοκυνηγούς» της κυβέρνησης.

Όπως επισημαίνει η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της, «όλο αυτό το διάστημα κορυφώνονται οι πιέσεις με διαδοχικές κλήσεις σε απολογία των δημάρχων Ζωγράφου, Λάρισας, Νίκαιας – Ρέντη, Πάτρας και Χαλανδρίου καθώς και των προϊσταμένων των Διευθύνσεων Διοικητικών Υπηρεσιών των παραπάνω δήμων με κατηγορίες για παράβαση καθήκοντος και απείθειας κατ’ εξακολούθηση».
Η κλήση ιδίως των προϊσταμένων Διευθύνσεων Διοικητικού, οι οποίοι συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση-αποχή από την εφαρμογή του Ν.4250/2014 δείχνει, υπογραμμίζει η ΑΔΕΔΥ, ότι «κυβερνητική πρόθεση είναι η κατάργηση του συνταγματικού δικαιώματος της απεργίας ώστε να μην υπάρχει καμία αντίδραση στη λήψη των νέων μέτρων».
«Η προσπάθεια του υπουργού των “απολύσεων και της διοικητικής απορρύθμισης” να ποινικοποιήσει τους αγώνες των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των εργαζομένων στέλνοντας τους στον εισαγγελέα θα πέσει στο κενό. Όπως και η προσπάθεια της κυβέρνησης να αφαιρέσει από τους εργαζόμενους το δικαίωμα της απεργίας», ξεκαθαρίζει.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ
Η Ε/Ε της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει τη συστηματική προσπάθεια κυβερνητικής τρομοκράτησης των εργαζομένων και των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προκειμένου να προχωρήσει η πολιτική των απολύσεων με επαναπροσδιορισμό των κριτηρίων, επανέλεγχος μετατροπής των συμβάσεων από ΙΔΟΧ σε ΙΔΑΧ σε βάθος εικοσαετίας.
Όλο αυτό το διάστημα κορυφώνονται οι πιέσεις με διαδοχικές κλήσεις σε απολογία των Δημάρχων Ζωγράφου, Λάρισας, Νίκαιας – Ρέντη, Πάτρας και Χαλανδρίου καθώς και των προϊσταμένων των Διευθύνσεων Διοικητικών Υπηρεσιών των παραπάνω Δήμων με κατηγορίες για παράβαση καθήκοντος και απείθειας κατ’ εξακολούθηση.
Η κλήση, ιδιαίτερα, των προϊσταμένων Διευθύνσεων Διοικητικού, οι οποίοι συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕ-ΟΤΑ (ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ από την εφαρμογή του Ν.4250/2014) δείχνει ότι κυβερνητική πρόθεση, είναι η κατάργηση του συνταγματικού δικαιώματος της Απεργίας ώστε να μην υπάρχει καμία αντίδραση στη λήψη των νέων μέτρων της συγκυβέρνησης και της Τρόικα.
Η προσπάθεια του Υπουργού των «απολύσεων και της διοικητικής απορρύθμισης» να ποινικοποιήσει τους αγώνες των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των εργαζομένων στέλνοντας τους στον εισαγγελέα θα πέσει στο κενό. Όπως και η προσπάθεια της Κυβέρνησης να αφαιρέσει από τους εργαζόμενους το δικαίωμα της απεργίας.
Η Ε/Ε. της ΑΔΕΔΥ δηλώνει ότι οι εργαζόμενοι συνένοχοι στο έγκλημα δεν θα γίνουν. Αντίθετα συμπαραστέκονται και στηρίζουν τους αιρετούς και τους συναδέλφους τους που καλούνται από τις δικαστικές αρχές να δώσουν εξηγήσεις, διότι «…δεν συνεμορφώθησαν προς τας υποδείξεις».
Το συνδικαλιστικό κίνημα των εργαζομένων στο Δημόσιο θα συνεχίσει τους αγώνες του για να:
  • Ακυρώσει τα κυβερνητικά σχέδια για νέες απολύσεις.
  • Επαναπροσληφθούν όλοι οι απολυμένοι.
  • Καταργηθεί το καθεστώς της διαθεσιμότητας.
  • Κατοχυρωθεί το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους.
http://ergasianet.gr/menu-epikairotita/201-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%83-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CF%84%CF%89%CE%BD,-%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%B5%CF%89%CE%BD/11197-adedy-na-stamathsoyn-twra-oi-diwkseis-twn-dhmarxwn,-ypallhlwn-%E2%80%93-den-tromokratoymaste

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου