Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2014

Προσπάθειες για να στηθούν νέες σκευωρίες εις βάρος των εργαζομένων και των αγώνων τους

mat-sillipsi-vradi

Για «προσπάθεια να στηθούν νέες σκευωρίες» εις βάρος των εργαζομένων, όλων όσοι αντιστέκονται στις μνημονιακές πολιτικές, κάνει λόγο -με ανακοίνωσή της- η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ και αφορμή την ποινική δίωξη του Ηλία Τσόπελα, υπαλλήλου του Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Ο Η. Τσόπελας, μέλος του Ενιαίου Συλλόγου Υπαλλήλων ΥΠΠΟΑ Αττικής, Στερεάς & Νήσων, συνελήφθη το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου 2014 χωρίς καμία απολύτως αφορμή, μετά την ολοκλήρωση της πορείας σε μνήμη της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στην οποία συμμετείχε ανταποκρινόμενος και στο κάλεσμα του Σωματείου του. Παραπέμπεται σε δίκη με ανυπόστατες κατηγορίες. Να σημειωθεί ότι αυτόπτες μάρτυρες ήδη από τη στιγμή της σύλληψης του ενημέρωναν τις αστυνομικές δυνάμεις ότι ο Η. Τσόπελας ήταν μαζί τους και δεν είχε σχέση με κανένα επεισόδιο.
«Μέσα στο όργιο καταστολής και τις τυφλές συλλήψεις που εξαπέλυσαν οι αστυνομικές δυνάμεις το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου 2014, ήταν και η εντελώς αναίτια και καταχρηστική σύλληψη του συναδέλφου Ηλία Τσόπελα», υπογραμμίζει η ΑΔΕΔΥ και ξεκαθαρίζει απευθυνόμενη προς τη συγκυβέρνηση: «Οι απαγορεύσεις, οι συλλήψεις και η καταστολή δεν θα κάμψουν τους αγώνες μας! Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον συνάδελφο Ηλία Τσόπελα και ζητάμε την άρση της δίωξής του».
http://ergasianet.gr/menu-epikairotita/menu-epik-kinitopoiiseis/11178-prospatheies-gia-na-sththoyn-nees-skeywries-eis-baros-twn-ergazomenwn-kai-twn-agwnwn-toys

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου