Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2014

Γλυφάδα: Χωρίς... μόρια, ζητούνται «εθελοντές» για το «Βοήθεια στο Σπίτι» και το ΚΔΑΠ Η Ομοσπονδία των δημοτικών υπαλλήλων, η ΠΟΕ-ΟΤΑ κατήγγειλε, με ανακοίνωσή της, πως κάποιοι δήμαρχοι έχουν ήδη εφαρμόσει τα «λοβέρδεια» ήθη και έθιμα για «εθελοντική», μαύρη και ανασφάλιστη εργασία. Για του λόγου το αληθές, το ergasianet.gr δημοσιεύει σήμερα ανακοίνωση τουΔήμου Γλυφάδας, που ζητεί... εθελοντές για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση, όπου γίνεται έκκληση στο φιλότιμο και στα φιλάνθρωπα αισθήματα, «τα αιτήματα βοήθειας, που καταγράφονται, καθημερινά πληθαίνουν. Για τον λόγο αυτό το πρόγραμμα “ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ”, προσφέρει ένα ευρύ φάσμα εθελοντικής δράσης σε όσους έχουν περίσσεμα ψυχής, ενέργειας και κοινωνικού ενδιαφέροντος. Σε όλους όσοι πιστεύουν ότι οι συγκροτημένες κοινωνίες ευημερούν και όταν βασίζονται στην κοινωνική αλληλεγγύη και την προσφορά του ανθρώπου προς τον συνάνθρωπο και το κοινωνικό σύνολο». (ΕΔΩ το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης).
Και δεν είναι μόνον αυτό: ζητεί και «εθελοντές» εικαστικούς για το ΚΔΑΠ Γλυφάδας. Στην ιστοσελίδα της συγκεκριμένης δημοτικής δομής στο facebook, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, αφού πρώτα γίνεται έκκληση και εδώ στο φιλότιμο αλλά και στην αγάπη για τα παιδιά:
«Ζητείται Εθελοντής!
Κάθε χρόνο οι ανάγκες για προσφορά στα παιδιά μεγαλώνουν κι εμείς με τον τρόπο μας προσπαθούμε ν΄ανταποκριθούμε. Σας καλούμε να δείξετε έμπρακτα την αγάπη σας για τα παιδιά.
Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Γλυφάδας.


Αναζητά:
• Εικαστικούς, Ζωγράφους, Φοιτητές σχολών Καλών Τεχνών, με όρεξη και διάθεση να προσφέρουν το ταλέντο τους.
• Ανθρώπους που μπορούν να συμμετέχουν με τη φαντασία τους και την εργατικότητά τους, στην δημιουργική απασχόληση παιδιών ηλικίας 6 έως 12 ετων, μαθαίνοντας τα να εκφράζονται μέσα απο εικαστικές τέχνες οπως είναι η ζωγραφική, το κολάζ, οι κατασκευές
»...

http://ergasianet.gr/menu-epikairotita/202-%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%BF%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CE%AF%CE%BA%CE%B7%CF%83%CE%B7/10699-glyfada-xwris-moria,-zhtoyntai-%C2%ABethelontes%C2%BB-gia-to-%C2%ABbohtheia-sto-spiti%C2%BB-kai-to-kdap

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου