Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2014

Στα χέρια της Δούρου οι διαγωνισμοί για τα σκουπίδια της Αττικής – Απόλυτη πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ στον ΕΔΣΝΑ

Την απόλυτη πλειοψηφία στη νέα εφταμελή Εκτελεστική Επιτροπή του Ενιαίου Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) κατέκτησε ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις χθεσινές εκλογές ανάμεσα στα 61 μέλη του Δ.Σ. του Συνδέσμου. Αυτό πρακτικά σημαίνει, όπως είχε γράψει η aftodioikisi.gr, ότι η νέα περιφερειάρχης Ρένα Δούρου που είναι ex officio πρόεδρος της Ε.Ε. του ΕΔΣΝΑ έχει λυμένα τα χέρια της, μπορεί να ακυρώσει τους διαγωνισμούς ΣΔΙΤ για τη διαχείριση των απορριμμάτων και να εφαρμόσει το πρόγραμμά της όπως αποτυπώνεται στην επιστολή που έστειλε που τους δημάρχους της Αττικής.
Άλλωστε, και κατά τη χθεσινή ομιλία της μίλησε για την ανάγκη ανατροπής του σχεδίου των ΣΔΙΤ για τις 4 Μονάδες Επεξεργασίας σύμμεικτων απορριμμάτων και την ανάγκη άμεσης ενεργοποίησης των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην κατάρτιση τοπικών σχεδίων διαχείρισης
Σύμφωνα με τα χθεσινά αποτελέσματα από την πλευρά της Περιφέρειας Αττικής εκλέγονται οι περιφερειακοί σύμβουλοι Βορείου Τομέα Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ:
-Άρης Βρούστης (43 ψήφοι)
-Σόφια Κορωναίου (43 ψήφοι)
Όπως προαναφέρθηκε, ex officio πρόεδρος είναι η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.
Από την πλευρά της ΠΕΔΑ εξελέγησαν:
-Γιώργος Παππούς, (δήμαρχος Φυλής, ΝΔ – 38 ψήφους)
-Αφροδίτη Μπιζά, (δημοτική σύμβουλος Αγίων Αναργύρων – Καματερού, ΣΥΡΙΖΑ, 36 ψήφους)
-Σταύρος Ιατρού (δημοτικός σύμβουλος Λαυρεωτικής, ΔΗΜΑΡ-Ανεξάρτητοι, 35 ψήφους)
-Δημήτρης Μπουραίμης (πρώην δήμαρχος και νυν δημοτικός σύμβουλος Φυλής, ΠΑΣΟΚ, 35 ψήφους)

Αναπληρωματικά μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής εκλέχθηκαν:
Από την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση (Π. Αττικής):
Δαμιανός Πέτρος (Περιφ. Σύμβουλος Βορείου Τομέα Αθηνών) – με 32 ψήφους
Γαβράς Παναγιώτης (Περιφ. Σύμβουλος Βορείου Τομέα Αθηνών) – με 31 ψήφους
Από την Τοπική Αυτοδιοίκηση (ΠΕΔΑ):
Λυμπεράτος Γεράσιμος (Δημ. Σύμβουλος Χαλανδρίου) – με 28 ψήφους
Γαϊταναρός Στέλιος (Δημ. Σύμβουλος Πειραιά) – με 27 ψήφους
Τέλος, Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΔΣΝΑ ορίστηκε η Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα, Ερμίνα Κυπριανίδου, ενώ κατά τη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης της Ε.Ε. του Συνδέσμου θα εκλεγεί ο Αντιπρόεδρος της Ε.Ε.
Δούρου: Ξεκινά μια νέα εποχή
Κατά την εισήγησή της στο Δ.Σ. του ΕΔΣΝΑ η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου τόνισε χαρακτηριστικά: «Το Δ.Σ. του ΕΔΣΝΑ εξέλεξε σήμερα τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συνδέσμου. Σήμερα στον ΕΔΣΝΑ ξεκινά μια νέα εποχή. Μια νέα περίοδος για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Μια διαχείριση που πλέον οφείλει να γίνει οικονομικά και οικολογικά δίκαιη και βιώσιμη, με διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα, χωρίς να επιβαρύνει τους πολίτες και το περιβάλλον. Αυτό είναι που ζητούν επιτακτικά οι πολίτες. Αυτό είναι που ζητά επιτακτικά η κοινωνία. Σε αυτό το στόχο πρέπει όλοι να συστρατευθούμε. Για αυτόν το στόχο πρέπει όλοι μαζί, εκπρόσωποι του πρώτου και του δεύτερου βαθμού αυτοδιοίκησης, να εργαστούμε. Και είμαι σίγουρη ότι θα το πράξουμε».
Στη συνέχεια η κ. Δούρου, αναφερόμενη στην επιστολή της προς τους Δημάρχους και τα Δημοτικά Συμβούλια σχετικά με την ανάγκη αλλαγής της φιλοσοφίας της διαχείρισης των απορριμμάτων, με «έμφαση στο σεβασμό του ευρωπαϊκού και πλέον εθνικού δικαίου. Με έμφαση δηλαδή στην πρόληψη, στη διαλογή στην πηγή, στην κομποστοποίηση», επανέλαβε την πάγια θέση – προεκλογική δέσμευση – της Δύναμης Ζωής «για την ανατροπή του σχεδίου των ΣΔΙΤ για τις 4 Μονάδες Επεξεργασίας σύμμεικτων απορριμμάτων και την ανάγκη άμεσης ενεργοποίησης των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην κατάρτιση τοπικών σχεδίων διαχείρισης».
Αντίδραση Βαρελά
Υποψήφιοι ήταν ακόμη ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων Ανδρέας Βαρελάς που πήρε 17 ψήφους και ο δημοτικός σύμβουλος Σαρωνικού Γιώργος Σωφρόνης με 14 ψήφους.
Πάντως, η εκλογή του Σταύρου Ιατρού από την παράταξη «Νέα Αυτοδιοίκηση» του Γιώργου Ιωακειμίδη στο νέο Δ.Σ. του ΕΔΣΝΑ προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Ανδρέα Βαρελά ο οποίος σε δήλωσή του ανακοινώνει την παραίτησή του από την παράταξη λόγω της «προφανούς εμπλοκής του ΣΥΡΙΖΑ στις εσωτερικές μας διαδικασίες με την επιλογή ψήφου στον Σ. Ιατρού, οι οποίος σύμφωνα με πληροφορίες μου από πριν συμφωνημένο, δείχνει ότι από την αρχή στόχος ήταν “ πλειοψηφία στην εκτελεστική του ΕΔΣΝΑ”».
http://www.aftodioikisi.gr/perifereies/sta-xeria-tis-dourou-oi-diagonismoi-gia-ta-skoupidia-tis-attikis-apoliti-pleiopsifia-siriza-ston-edsna

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου