Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2014

Για το νομοσχέδιο «Ενίσχυση της Ανακύκλωσης και βελτίωση της Διαχείρισης των Αποβλήτων».

Ξεκινώντας και πάλι, σας θέλουμε συνοδοιπόρους σε αυτήν την προσπάθεια, σας ευχαριστούμε γιατί το πράξατε αυτό μέχρι σήμερα, και σας προσκαλούμε να προσπαθήσουμε όλοι μαζί κάτι που, αν και απλό, φαντάζει πολύ δύσκολο: στην τόσο δύσκολη περίσταση που βιώνουμε όλοι, να κρατήσουμε το κεφάλι όρθιο και το μυαλό μας καθαρό να ξεχωρίζει πίσω από τα φαινόμενα και να αποφεύγει τις εύκολες λύσεις.
 ... πάντα...διαταραγμένα ανυπότακτος!!!!!
Να, τί  κατάλαβε ο Εκδορέας:
1) Πάει περίπατο η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την διαχείριση των απορριμμάτων. Οι εχθροί και οι άσπονδοι φίλοι του μπορούν να πανηγυρίζουν. 
2) Ο σχεδιασμός των ΠΕΣΔΑ περνάει  - έμμεσα μεν, εξ ολοκλήρου δε - επί της ουσίας στους έχοντες την κεντρική εξουσία. Έτσι, μπορούν να χαμογελούν όσοι ήθελαν ενιαίο κεντρικό φορέα διαχείρισης των απορριμμάτων (ΚΚΕ, περιβαλλολογούντες Συριζαίοι και λοιποί συγγενείς).


3)Ιδιωτικοποιείται όλη η αλυσίδα της ανακύκλωσης. Η ΛΑΚΩΝΙΚΗ, οι ΜΚΟ και οι άλλοι φίλοι της ΠΡΟΣΥΝΑΤ - σημερινοί και αυριανοί, ΚΟΙΝΣΕΠ και εταιρείες καπιταλιστικής λαικής βάσης  - μπορούν, πλέον, να έχουν έσοδα <<από τον χρυσό>> - γι αυτούς -  <<των σκουπιδιών>>.
4) Η τοπική αυτοδιοίκηση και των δύο βαθμών, ευθυνοανεύθυνη πλέον, θα συμμορφώνεται εις τας εντολάς των κεντρικών σχεδιαστών και θα πληρώνει με τα λεφτά των πολιτών όλο το αυξημένο κόστος της διαχείρισης - το κερδοφόρο τμήμα της ανακύκλωσης στα μικρά και μεγάλα ιδιωτικά κοράκια, είπαμε!!!.
5) Ο διαχωρισμός της ανακύκλωσης από τους ΠΕΣΔΑ επιτρέπει στην Κυβέρνηση να προχωρήσει στα δρομολογούμενα ανά την Ελλάδα έργα διαχείρισης... κάνοντας... σκόντο... στον αριθμό των μονάδων - γιατί... και ποσοστά ανακύκλωσης...  κερά Ευρώπη προβλέπουμε!

Καληνύχτα, εν πλώ αδελφοί και... αδελφές!!! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου