Σάββατο, 29 Νοεμβρίου 2014

Ηλεία: Ζητείται άμεση υπογραφή συμβάσεων και σύγκλιση του ΦοΔΣΑΤην άμεση σύγκληση του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων του νομού πριν την 4η Δεκεμβρίου, όπου έχει οριστεί συνεδρίαση για την εκλογή νέου προεδρείου, ζητά με επιστολή του προς τον δήμαρχο Ήλιδας κ. Χρίστο Χριστοδουλόπουλο ο δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξης Καστρινός. Η επιστολή κοινοποιείται στον πρόεδρο του Συνδέσμου κ. Γιάννη Λυμπέρη και στους δημάρχους του νομού, με την παράκληση να ενημερώσουν και τα οριζόμενα μέλη τους, ενώ το κατεπείγον της συνεδρίασης έχει να κάνει με την επιπλέον απευθείας προγραμματική σύμβαση που πρέπει να υπογράψει ο Σύνδεσμος με την Ένωση Εταιρειών για το εργοστάσιο επεξεργασίας των απορριμμάτων.

Στην επιστολή του ο κ. Καστρινός αναφέρει χαρακτηριστικά: «Κύριε δήμαρχε, σύμφωνα με την υπογραφθείσα προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου Ήλιδας και του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Νομού Ηλείας για την υλοποίηση του έργου με τίτλο «Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων Νομού Ηλείας», ο Δήμος Ήλιδας έχει οριστεί ως «Φορέας Υλοποίησης» του έργου και ο Σύνδεσμος Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Νομού Ηλείας ως «Κύριος του Έργου» με τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις όπως προκύπτουν από το άρθρο 2 της ως άνω αναφερόμενης σύμβασης και για τα δύο συμβαλλόμενα μέρη.
Επιπροσθέτως, ενημερωθήκαμε πως ο Σύνδεσμος Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Νομού Ηλείας παρέλαβε έγγραφο με ημερομηνία 24/11/2014 από την Ένωση Εταιρειών «Μεσόγειος Α.Ε. – J&P ΑΒΑΞ Α.Ε.  – ΑΑΓΗΣ Α.Ε.» σύμφωνα με το οποίο θα πρέπει να συναφθεί επιπλέον απευθείας προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Ένωσης και του Συνδέσμου καθώς τούτο κρίνεται ως απαραίτητη προϋπόθεση από τις τράπεζες εφόσον ο Σύνδεσμος έχει, από τον Νόμο, πρόσβαση στους πόρους από τους Δήμους.
Δεδομένης της ανωτέρω εκκρεμότητας και της άμεσης σχέσης του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Νομού Ηλείας ως Κύριος του Έργου παρακαλούμε όπως συγκαλέσετε άμεσα σύσκεψη και προ της υπογραφής όλων των εκκρεμών συμβάσεων προκειμένου να συζητηθούν τεχνικά και νομικά ζητήματα αναφορικά με το έργο «Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων Νομού Ηλείας» στην οποία θα πρέπει να παρευρίσκονται οι εκπρόσωποι όλων Δήμων – Μελών του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Νομού Ηλείας όπως επίσης και οι κάτωθι: Πρόεδρος Επιτροπής Ανταγωνιστικού Διαλόγου, Πρόεδρος Επιλογής Συμβούλων, Τεχνικοοικονομικός Σύμβουλος ΜΕΑ, Σύμβουλος Διαχείρισης ΜΕΑ, Νομικός Σύμβουλος ΜΕΑ, Τεχνικός Σύμβουλος ΧΥΤΥ (να προσκληθεί και ας εκκρεμεί η υπογραφή της σύμβασής του) Τεχνικός Σύμβουλος ΜΕΑ (να προσκληθεί και ας εκκρεμεί η υπογραφή της σύμβασής του).
Σας υπενθυμίζουμε ότι στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Νομού Ηλείας που πραγματοποιήθηκε στις 20/11/2014, όλοι οι Δήμοι – Μέλη αποφασίσαμε από κοινού την αναβολή της εκλογής του Προεδρείου για την 4η Δεκεμβρίου 2014 προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες συζητήσεις και διαβουλεύσεις για τα θέματα που απασχολούν τον Σύνδεσμο. Ως εκ τούτου, θεωρούμε δεδομένο πως η σύσκεψη θα πρέπει να συγκληθεί πριν την 4η Δεκεμβρίου 2014».
Ερωτηματικά
Πάντως η επιστολή της κοινοπραξίας που έχει αναδειχθεί από τη διαγωνιστική διαδικασία για την κατασκευή και τη διαχείριση του εργοστασίου τη δεδομένη χρονική στιγμή, κι ενώ εκκρεμεί η συγκρότηση σε σώμα του νέου Δ.Σ προκαλεί εύλογα ερωτηματικά. Γνώστες του θέματος ισχυρίζονται ότι σχετίζεται με τη δημόσια τοποθέτηση του δημάρχου Ήλιδας κ. Χρήστου Χριστοδουλόπουλου περί τροποποίησης του όρου ελάχιστης εγγυημένης ποσότητας των σύμμικτων απορριμμάτων που θα αποστέλλονται για διάθεση, όρος που θα «αιχμαλωτίσει» τους δήμους της Ηλείας για τα επόμενα 30 χρόνια. Όπως είναι γνωστό ο κ. Χριστοδουλόπουλος επανέλαβε την προεκλογική του δέσμευση και κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ του ΦΟΔΣΑ, θέση η οποία βρίσκει απόλυτα σύμφωνο και το δήμαρχο της πρωτεύουσας κ. Γαβρίλη Λιατσή, αλλά και τους συναδέλφους του των άλλων δήμων του νομού. Ήδη τόσο στο δήμο Πύργου, όσο και στους υπόλοιπους δήμους του νομού έχει ξεκινήσει μια μεγάλη προσπάθεια αύξησης του ποσοστού των ανακυκλώσιμων απορριμμάτων, προκειμένου να μειωθεί ο όγκος αυτών που θα πηγαίνουν για τελική διάθεση.
http://www.aftodioikisi.gr/dimoi/ileia-ziteitai-amesi-ipografi-simvaseon-kai-sigklisi-tou-fodsa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου