Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου 2014

Η ΠΕΔΑ αποφάσισε για τα σκουπίδια – Πόσους θα στείλουν οι παρατάξεις στο νέο Δ.Σ. του ΕΔΣΝΑ


Όπως σας είχε ενημερώσει η στήλη κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΠΕΔΑ καθορίσθηκε ο αριθμός των 36 εκπροσώπων των παρατάξεων στο νέο Διοικητικό Συμβούλιου του ΕΔΣΝΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες ο αριθμός είναι ανάλογος με τα μέλη που έχει κάθε παράταξη στο Δ.Σ. της ΠΕΔΑ.
Δηλαδή η «γαλάζια» παράταξη του δημάρχου Πεντέλης Δ. Στεργίου 13, οι παρατάξεις Σαράντη (ΠΑΣΟΚ) και Γκότση (ΣΥΡΙΖΑ) από 7, η παράταξη Ιωακειμίδη (ΔΗΜΑΡ, Ανεξάρτητοι) 6 και το ΚΚΕ 3. Με δεδομένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει 16 μέλη από την Περιφέρεια Αττικής χρειάζεται ακόμη 14 για να έχει μαζί με τη Ρένα Δούρου (είναι ex officcio μέλος τόσο του Δ.Σ. όσο και της 7μελούς Εκτελεστικής Επιτροπής) την απόλυτη πλειοψηφία τόσο στο Δ.Σ. όσο και στην Ε.Ε. Οι 7 είναι τα μέλη της παράταξης Γκότση από ην ΠΕΔΑ,  οι οποίοι μαζί με τους 6  της παράταξης του Γιώργου Ιωακειμίδη φτάνουν τους 13 και συνολικά μαζί με τη Ρένα Δούρου τους 30 στους 61. Αν συνυπολογίσει κανείς και τους 3 τους ΚΚΕ που πιθανότατα θα κρατήσουν ουδέτερη στάση, τότε Το βέβαιο είναι ότι μετά την (πρώτη) προεδρία που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ στην ΠΕΔΑ με τον δήμαρχο Νέας Ιωνίας Ηρακλή Γκότση θα έχει και την πλειοψηφία (4 ή και 5 έναντι 3 ή 2) στη νέα Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΔΣΝΑ η οποία και αναμένεται να αποφασίσει την ακύρωση τον διαγωνισμών για τα έργα ΣΔΙΤ για της διαχείριση απορριμμάτων στην Αττική. Πάντως, τα ονόματα των νέων μελών του Δ.Σ. του ΕΣΔΝΑ από την ΠΕΔΑ θα δοθούν την Παρασκευή από τις παρατάξεις.
http://www.aftodioikisi.gr/paraskinia/i-peda-apofasise-gia-ta-skoupidia-posous-tha-steiloun-oi-parataxeis-sto-neo-d-s-tou-edsnaΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου