Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2014

Κανονικά οι επαναληπτικές εκλογές τρεις δήμους – Στο “κενό” τροπολογία-ρουσφέτι για τον “γαλάζιο” δήμαρχο Μάνδρας



Στα συρτάρια του υπουργείου Εσωτερικών έμεινε τροπολογία που ήθελε τη διεξαγωγή επαναληπτικών δημοτικών εκλογών σε επόμενες ημερομηνίες. Εντονες παρασκηνιακές προσπάθειες που οδηγούσαν στη μετάθεση των εκλογών συνάντησαν ισχυρές αντιδράσεις και έπεσαν στο «κενό», σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες της «Εφ.Συν.»
.
Υπενθυμίζεται ότι έπειτα από πρωτόδικες αποφάσεις, οδηγούνται σε νέες εκλογές, όπως ορίζει ο «Καλλικράτης», οι Δήμοι Μάνδρας-Ειδυλλίας, Τροιζηνίας-Μεθάνων και Καισαριανής (μόνο ο β’ γύρος) την 30ή Νοέμβρη και την 7η Δεκέμβρη.
Η προωθούμενη τροπολογία ήθελε τη διεξαγωγή επαναληπτικών εκλογών έπειτα από αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις, δηλαδή από το Συμβούλιο της Επικρατείας, σύμφωνα με έγκυρες πηγές της εφημερίδας, οι οποίες κάνουν λόγο για μια ρύθμιση που «φωτογραφίζει» τον Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας.
Και αυτό γιατί ο “γαλάζιος” δήμαρχος βάσει των αποτελεσμάτων του Μαΐου, Γιώργος Δρίκος, φέρεται να έχει αποδυναμωθεί πολιτικά, αδυνατώντας να υλοποιήσει προεκλογικές δεσμεύσεις του, και, επομένως, για να διατηρήσει ποσοστά νίκης, ήθελε μια χρονική «ανάσα». Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η τροπολογία δεν θα οδηγηθεί προς ψήφιση στη Βουλή, ύστερα από την αντίδραση κυβερνητικών στελεχών από το ΠΑΣΟΚ.
Ο κ. Δρίκος προέρχεται από τη Ν.Δ. και φέρεται να έχει ισχυρούς πολιτικούς δεσμούς με στελέχη του κόμματός του. Να σημειωθεί, τέλος, ότι ο Δήμος Μάνδρας-Ειδυλλίας είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος σε έκταση δήμος της χώρας.

Πηγή: «Εφημερίδα των Συντακτών»
http://www.aftodioikisi.gr/dimoi/kanonika-oi-epanaliptikes-ekloges-treis-dimous

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου