Κυριακή, 9 Νοεμβρίου 2014

" Παραχάραξη εγγράφων στη Περιφέρεια Πελοποννήσου " για να προχωρήσει η ΣΔΙΤ για τη διαχείριση απορριμμάτων ;;;;;;

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ότι η " Τατούλης-ΣΔΙΤ" είναι πιλότος για την Ελλάδα .....

ΟΟτου θεσμού της Περιφερειακής διακυβέρνησης ο κ. Τατούλης δήλωσε επίσης ότι:

Η Περιφερειακή διακυβέρνηση σηματοδοτεί την μετάβαση από την εποχή της αντιπαλότητας και των αντιφάσεων στον πολιτικό πολιτισμό της διαφάνειας, της εντιμότητας και των συνθέσεων.

Η περιφερειακή διακυβέρνηση αποτελεί το πολιτικό ανάχωμα στον Ευρωσκεπτικισμό της οπισθοδρομικής αριστεροδεξιάς που ταλαντεύεται ποιον δρόμο να διαλέξει, κι ας είναι δρόμος στο άγνωστο με βάρκα μια απέλπιδα ελπίδα

Άραγε, οι  οδηγίες Φούχτελ κλπ για το success story και την "περιφερειακή διακυβέρνηση" που οραματίζεται ο απερχόμενος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου  περιλαμβάνουν και  παράχαραξη εγγράφων ;;;
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με  ερώτηση τους, την Τρίτη 6 Μαϊου, κάνουν λόγο για "Μείζον θέμα πολιτικής και ηθικής τάξης δημιουργείται για τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και την Περιφερειακή Αρχή από το γεγονός της απόκρυψης στοιχείων από το Περιφερειακό Συμβούλιο και από την ενδεχόμενη παραποίηση/νόθευση εγγράφου". Οι Υπουργοί ΠΕΚΑ και Εσωτερικών καλούνται να απαντήσουν και να δώσουν στη Βουλή την  εσωτερική αλληλογραφία των υπηρεσιών με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου.
Στο  ΥΠΕΚΑ  προετοιμάζουν  την  περιβαλλοντική αδειδότηση του Έργου Ολοκληρώνεται η περιβαλλοντική αδειοδότηση για την  διαχείριση απορριμμάτων με ΣΔΙΤ στη Περιφέρεια Πελοποννήσου;;;; 
Έτσι περνά σήμερα στα ηλεκτρονικά μέσα το  χθεσινό δελτίο τύπου του ΥΠΕΚΑ , 7 Μαϊου 2014, μετά την ειδική  σύσκεψη υπό τον Υπουργό ΠΕΚΑ, Γιάννη Μανιάτη. 
Τελείως, τυχαία και κατά σύμπτωση μια μέρα πριν την συνάντηση είχε κατατεθεί η ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα  " Παραχάραξη εγγράφων στη Περιφέρεια Πελοποννήσου ".
 Κάνουν λόγο για  Μείζον θέμα πολιτικής και ηθικής τάξης δημιουργείται για τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και την Περιφερειακή Αρχή από το γεγονός της απόκρυψης στοιχείων από το Περιφερειακό Συμβούλιο και από την ενδεχόμενη παραποίηση/νόθευση εγγράφου.
Οι Υπουργοί ΠΕΚΑ και Εσωτερικών καλούνται να απαντήσουν και να δώσουν στη Βουλή την  εσωτερική αλληλογραφία των υπηρεσιών με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου.


Έτσι παίχεΗ κατάθεση της ερώτηΤην Τρίτη 6 Μαϊου  οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν ερώτησή με θέμα " Παραχάραξη εγγράφων στη Περιφέρεια Πελοποννήσου ".  Μείζον θέμα πολιτικής και ηθικής τάξης δημιουργείται για τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και την Περιφερειακή Αρχή από το γεγονός της απόκρυψης στοιχείων από το Περιφερειακό Συμβούλιο και από την ενδεχόμενη παραποίηση/νόθευση εγγράφου.
Σύσκεψη υπό τον Υπουργό ΠΕΚΑ, Γιάννη Μανιάτη, για την εξέλιξη του έργου Ολοκληρωμέ​νης Διαχείριση​ς Στερεών Αποβλήτων Περιφέρεια​ς Πελοποννήσ​ου

Αθήνα, 7 Μαΐου 2014
Σε φάση ολοκλήρωσης η περιβαλλοντική αδειοδότηση των έργων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της Πελοποννήσου
Ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, προήδρευσε σε σύσκεψη των συναρμοδίων φορέων και συντελεστών, με θέμα την εξέλιξη του έργου Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΟΔΣΑ) της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Στη σύσκεψη, στην οποία έλαβαν επίσης μέρος και οι
·        Δ. Καλογερόπουλος, Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων
·        Ν. Μαντζούφας, Ειδικός Γραμματέας ΣΔΙΤ
·        Γ. Διδασκάλου, Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτ. Ελλάδας και Ιονίου,
έγινε ενημέρωση για την πορεία του σημαντικού για το περιβάλλον της Πελοποννήσου έργου και ιδιαίτερα για την εξέλιξη της διαδικασίας περιβαλλοντικής αδειοδότησής του.
Ο Υπουργός ΠΕΚΑ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόοδο που έχει σημειωθεί και την εκτίμησή του ότι σύντομα η περιβαλλοντική αδειοδότηση του έργου θα υπογραφεί. Υπογράμμισε την ισχυρή πολιτική βούληση της κυβέρνησης για ταχεία ολοκλήρωση τόσο του σημαντικού για την Πελοπόννησο έργου διαχείρισης αποβλήτων, όσο και των ανάλογων έργων σε όλη τη χώρα, με αρτιότητα, υψηλού επιπέδου τεχνολογίες και σύγχρονες επιστημονικές μεθόδους, ώστε η Ελλάδα της ανεξέλεγκτης διάθεσης των απορριμμάτων να περάσει στη νέα εποχή της αξιοποίησης των αποβλήτων, μετατρέποντάς τα από περιβαλλοντικό βάρος σε αναπτυξιακό και οικονομικό πόρο, σε όφελος της δημόσιας υγείας και της αειφορίας.
από το press.gr 
Μείζον θέμα πολιτικής και ηθικής τάξης δημιουργείται για τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και την Περιφερειακή Αρχή από το γεγονός της απόκρυψης στοιχείων από το Περιφερειακό Συμβούλιο και από την ενδεχόμενη παραποίηση/νόθευση εγγράφου. Συγκεκριμένα στην έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβούλιου Πελοποννήσου την Παρασκευή 24/01/2014 με Θέμα «Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντολογικών Επιπτώσεων του Έργου Ολοκληρωμένη Διαχείριση Απορριμμάτων Περιφέρειας Πελοποννήσου με ΣΔΙΤ» παρουσιάστηκε διαφορετική εισήγηση Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Απορριμμάτων Περιφέρειας Πελοποννήσου με ΣΔΙΤ» από εκείνη που εκπονήθηκε από την Δ/νση Περιβάλλοντος και Χωροταξικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου και φέρει τις υπογραφές των συντακτών.
Το γεγονός έχει καταγγελθεί στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στις 08/4/2014 από τους Περιφερειακούς Συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης Πελοποννήσου κκ. Νικόλαο Γόντικα και Ευάγγελο Γούργαρη. Ειδικότερα, υφίστανται δυο εισηγήσεις ΜΠΕ για το ίδιο έργο με την ίδια ημερομηνία, 17/01/2014. Η εκτενής εισήγηση (10 σελίδες) έχει μονογραφές σε κάθε σελίδα και υπογράφεται στο τέλος από τους συντάξαντες. Η περικομμένη (6 σελίδες), η οποία κατατέθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο για έγκριση, φέρει δακτυλογραφημένα τα ονόματα χωρίς τις υπογραφές τους.
Από την περικομμένη εισήγηση έχουν παραλειφθεί σημαντικά τμήματα που αφορούν αρνητικά στοιχεία ως προς τη χωροθέτηση των εγκαταστάσεων από περιβαλλοντικής άποψης (γη υψηλής παραγωγικότητας, ύπαρξη ρηγμάτων, διέλευση ρεμάτων σε απόσταση μικρότερη των 500 μέτρων κ.α.) καθώς και πρόσθετης οικονομικής επιβάρυνσης (λόγω μεγάλης απόστασης μεταφοράς των απορριμμάτων, τροποποίηση του δικτύου μεταφοράς των απορριμμάτων κ.α.). Επίσης παραλείπεται αναφορά ότι το εργοστάσιο και ο χώρος ταφής στην Καλλιρόη είναι πάνω σε σεισμογενές ρήγμα. Ότι οι εναλλακτικές θέσεις που προτάθηκαν ήταν απορριπτέες εξ αρχής και τέθηκαν για να καλύψουν τυπικά την ανάγκη εναλλακτικών προτάσεων. Αλλά και ότι η επιλογή της Τρίπολης ως κέντρου βάρους παραγωγής απορριμμάτων, αρά και η Παλαιόχουνη για τις εγκαταστάσεις της 1ης Ενότητας (δηλαδή των νομών Κορινθίας, Αργολίδας και των επαρχιών Κυνουρίας και Μαντινείας), είναι εντελώς λανθασμένη θεώρηση κ.α.
Επειδή υπάρχουν σοβαρά ερωτηματικά για το πώς προέκυψε το δεύτερο περικομμμένο κείμενο, ποιος είναι ο πραγματικός συντάκτης του και επισπεύδων την περικοπή και ποιος φέρει την ευθύνη επί της ουσίας για την σύνταξή του,
Επειδή ο Περιφερειάρχης και η Περιφερειακή Αρχή της Πελοποννήσου δεν είναι πάνω από τον νόμο.
  1. Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:
  1. Θα ζητήσει το Υπουργείο Εσωτερικών τον Περιφερειάρχη και την Περιφερειακή Αρχή Πελοποννήσου εξηγήσεις για το πώς προέκυψε το δεύτερο περικομμένο κείμενο και γιατί απεκρύβη από τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου το πρώτο υπογεγραμμένο κείμενο;
  2. Θα ελέγξει το Υπουργείο Εσωτερικών το ενδεχόμενο πλαστογραφίας ή νόθευσης εγγράφου, με προφανή στόχο την παραπλάνηση του Περιφερειακού Συμβουλίου και την εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων; Θα ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία σε πειθαρχικό, ποινικό, διοικητικό και αστικό επίπεδο;
  3. Επειδή υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο πλαστογραφίας ή νόθευσης και, πάντως, ακυρότητας εγγράφου το οποίο αποτελεί ουσιώδες στοιχείο για την έγκριση ή απόρριψη της ΜΠΕ, το ΥΠΕΚΑ θα αναστείλει την έγκριση ΜΠΕ του έργου «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Απορριμμάτων Περιφέρειας Πελοποννήσου με ΣΔΙΤ» τουλάχιστον μέχρι την διερεύνηση και πλήρη διαλεύκανση του θέματος;
  1. Αίτηση κατάθεσης εγγράφων
  1. Επίσης ζητούμε να κατατεθούν η εσωτερική αλληλογραφία των υπηρεσιών με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου.
Οι ερωτώντες και αιτούντες Βουλευτές
Πετράκος Αθανάσιος
Ζαχαριάς Κωνσταντίνος
Κοδέλας Δημήτριος
Κωνσταντοπούλου Ζωή 

η ερώτηση εδώ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου