Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2014

Συνάντηση Μανιάτη - Αγοραστού με θέμα την ενίσχυση της ανακύκλωσης

Συνάντηση Μανιάτη - Αγοραστού με θέμα την ενίσχυση της ανακύκλωσης

Συνάντηση του υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννη Μανιάτη, με τον πρόεδρο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, Κωνσταντίνο Αγοραστό πραγματοποιήθηκε, στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης για το σχέδιο νόμου για την ενίσχυση της Ανακύκλωσης και την βελτίωση της διαχείρισης των αποβλήτων. 


Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, στη συνάντηση παρευρέθηκαν σ’ αυτήν και οι γενικοί γραμματείς ΥΠΕΚΑ, Ν. Γιαννακοπούλου, Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, Δ. Καλογερόπουλος, καθώς και ο ειδικός γραμματέας Υδάτων, Κ. Τριάντης.

Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε η πρόθεση του υπουργείου για ειλικρινή και ουσιαστική συνεργασία με τις Περιφερειακές Αυτοδιοικήσεις και τους λοιπούς φορείς σχεδιασμού των ΠΕΣΔΑ, προκειμένου να εφαρμόζεται αποτελεσματικά η ευρωπαϊκή και εθνική νομοθεσία, να επιτευχθούν οι εθνικοί στόχοι στη διαχείριση αποβλήτων και την Ανακύκλωση και να διασφαλισθούν οι πόροι χρηματοδότησης του νέου ΕΣΠΑ.

Ο πρόεδρος της ΕΝ.Π.Ε. εξέφρασε στον υπουργό ΠΕΚΑ τη βούληση των Περιφερειών να διαμορφώσουν τους Περιφερειακούς Σχεδιασμούς στο πλαίσιο του Εθνικού και Ευρωπαϊκού Σχεδιασμού, και εισηγήθηκε τη μη αναγκαιότητα της δεσμευτικής γνώμης του ΥΠΕΚΑ για τους Περιφερειακούς Σχεδιασμούς. Ο κ. Αγοραστός ανέφερε ότι οι Περιφέρειες, με υψηλό αίσθημα ευθύνης αντιμετωπίζουν και πρέπει να αντιμετωπίσουν την διαχείριση απορριμμάτων, σε συμμόρφωση με τον Εθνικό Σχεδιασμό ώστε να επιτευχθεί ο εθνικός στόχος και να αποφευχθούν δυσβάστακτα πρόστιμα. 

Ο υπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης, έκανε αποδεκτή την πρόταση της ΕΝ.Π.Ε. με βάση τις διαβεβαιώσεις του προέδρου της στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης που είναι σε εξέλιξη. Επανέλαβε ότι πολιτική του βούληση είναι να μην επιτραπεί σε όσους επιδιώκουν -για λόγους εντυπώσεων ή αποφυγής ευθυνών- να παρερμηνεύσουν ήσσονος σημασίας νομοτεχνικές προτάσεις και να επισκιάσουν την αδιαπραγμάτευτη στρατηγική επιλογή για την ενίσχυση της ανακύκλωσης και την ολοκληρωμένη διαχείριση αποβλήτων στη χώρα.


http://www.zougla.gr/politiki/article/sinantisi-maniati---agorastou-me-8ema-tin-enisxisi-tis-anakiklosis-1104673

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου