Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2014

ΕΔΣΝΑ: Δοκιμάζονται οι αντοχές του συστήματος

Επιτέλους, κατονομάστε τη μαφία των σκουπιδιών!!

Δεν θέλανε τον διαβαθμιδικό !!
ό
Πόσες φορές θα ακούσουμε ότι το ΠΕΣΔΑ ψηφίστηκε το 2003 από τη Βουλή;
Και λοιπόν; Κύριε Πρόεδρε και τα μνημόνια η Βουλή τα ψήφισε … αλλά ο λαός δεν  τα αναγνωρίζει!


Η Διαχείριση των απορριμμάτων σε βάρος των δημοτών δεν είναι υπόθεση εκλεκτών που αποφασίζουν σε κλειστό κύκλο. Αυτό απέτυχε και οδήγησε εκεί που οδήγησε. Άν ΔΕΝ ΘΈΛΕΙ Ο γ ΣγουρόςΚατ΄ αρχήν λοιπόν, ας βγουν στην ρωμαϊκή αρένα  οι ξυπόλητοι και εξαχρειωμένοι  να  δεί το πλήθος  μέχρι  που μπορούν να φτάσουν χωρίς  "τον κακό εργολάβο".

Ας  επαναβεβαιώσει το σύστημα της διακομματικής συναίνεσης  την κοινή στάση που χάραξε πριν από δέκα-δεκαπέντε  χρόνια και  ..να πληρώσει τα χρέη που δημιούργησε.

Ξανάρχετε στην επιφάνεια ότι 

Επιτέλους, κατονομάστε τη μαφία των σκουπιδιών!!
Πόσες φορές θα ακούσουμε ότι το ΠΕΣΔΑ ψηφίστηκε το 2003 από τη Βουλή;
Και λοιπόν; Κύριε Πρόεδρε και τα μνημόνια η Βουλή τα ψήφισε … αλλά ο λαός δεν  τα αναγνωρίζει!

Ο ΕΔΣΝΑ έχει 90 εκατομμύρια ευρώ χρέη και με το βάρος των αντισταθμιστικών πάνω του, το Ελεγκτικό Συνέδριο κρατά σε εκκρεμότητα  τα "ασυμβασιοποίητα"  και  οι διαγωνισμοί των μονάδων επεξεργασίας με ΣΔΙΤ συναντούν  αντιδράσεις. Είναι μερικές μόνο  από τις  διενέξεις ...
 Γ. Σγουρός : «Αν η Κυβέρνηση στηρίζει τον ΠΕΣΔΑ, που είναι νόμος του κράτους, ας το αποδείξει έμπρακτα. Αν δεν τον στηρίζει, ας τον αλλάξει. Όπως είναι γνωστό, με τον Καλλικράτη η αρμοδιότητα για τη διαχείριση των απορριμμάτων ανήκει στους Δήμους και τους Συνδέσμους τους. Μόνο στην Αττική ενέπλεξαν και την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση στην ιστορία αυτή. Η παραίτηση μου, παρά το γεγονός ότι απολογούμαι στους πολίτες που με ψήφισαν, είναι στα χέρια του Πρωθυπουργού. Οι πολίτες απαιτούν λύσεις εδώ και τώρα» 

πως το καταλαβαίνω 
Τώρα, ας επαναβεβαιώσει το σύστημα της διακομματικής συναίνεσης  την κοινή στάση που χάραξε πριν από δέκα-δεκαπέντε  χρόνια και  ..να πληρώσει τα χρέη που δημιούργησε .
Κατ΄ αρχήν λοιπόν,   ας  βγουν στην ρωμαϊκή αρένα  οι ξυπόλητοι και εξαχρειωμένοι  να  δεί το πλήθος  μέχρι  που μπορούν να φτάσουν.
Επιτέλους πόσες φορές θα ακούσουμε ότι το ΠΕΣΔΑ ψηφίστηκε το 2003 από τη Βουλή;
Και λοιπόν; Κύριε Πρόεδρε και τα μνημόνια η Βουλή τα ψήφισε … δεν  τα αναγνωρίζουμε!Ο
Μηνύματα με πολλούς αποδέκτες στέλνει ο Περιφερειάρχης και Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ  Γ. Σγουρός  με δελτίο τύπου που εκδόθηκε αργά το απόγευμα , μετά την 23η συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής : 
«Η λειτουργία του ΧΥΤΑ της Φυλής στον οποίο διατίθενται καθημερινά 6.000-7.000 τόνοι απορριμμάτων από όλη την Αττική δεν είναι ζήτημα που αφορά μόνο τον ΕΔΣΝΑ ή μία 7μελή Εκτελεστική Επιτροπή. Εάν δεν το καταλάβουμε όλοι μας, τότε σύντομα θα βρεθούμε προ αδιεξόδου. Δήμοι, Περιφέρεια, Κεντρικό Κράτος οφείλουμε να συνεργαστούμε και να αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα και ευθύνη τα ζητήματα που αφορούν τη διαχείριση των απορριμμάτων και να δώσουμε λύσεις που θα διασφαλίζουν την ποιότητα ζωής των 5 εκ. πολιτών της Αττικής.

Καλώ την Κυβέρνηση και προσωπικά τον Πρωθυπουργό να αναλάβει άμεση πρωτοβουλία για την επίλυση του προβλήματος των απορριμμάτων. Αφορά το μισό πληθυσμό της χώρας και ο κίνδυνος για τη Δημόσια Υγεία είναι ορατός.

Να σταματήσει η Κυβέρνηση να κρύβεται πίσω από τα προβλήματα, αλλά να βγει και να αναμετρηθεί μαζί τους και να τα λύσει. Εμείς με σχεδιασμό και προγραμματισμό και όχι με τη λογική του βλέποντας και κάνοντας, υλοποιούμε τον περιφερειακό σχεδιασμό απορριμμάτων Αττικής (ΠΕΣΔΑ), που πολλοί από αυτούς που σήμερα καταδικάζουν, τον ψήφισαν μέσα στη Βουλή.
Καλώ την ΠΟΕ-ΟΤΑ και τον πρόεδρό της τώρα που απομακρύνθηκε από τον ΧΥΤΑ ο «κακός ιδιώτης» να συνδράμουν στη πράξη τους συναδέλφους τους εργαζόμενους στον ΕΔΣΝΑ για την διαχείριση των απορριμμάτων. Οι ανεύθυνες ψεύτικες ανακοινώσεις από γραφεία είναι εύκολες. Η αδήριτη πραγματικότητα της καθημερινότητας του ΧΥΤΑ είναι το πρόβλημα που πασχίζουμε να λύσουμε και μέχρι σήμερα η βοήθεια της ΠΟΕ-ΟΤΑ είναι ολοστρόγγυλο μηδέν.  

Πρέπει επιτέλους όλοι να ασχοληθούν με την καθημερινότητα των πολιτών και να μην υποβαθμίζεται περισσότερο η ποιότητα της ζωής τους.

Αν η Κυβέρνηση στηρίζει τον ΠΕΣΔΑ, που είναι νόμος του κράτους, ας το αποδείξει έμπρακτα. Αν δεν τον στηρίζει, ας τον αλλάξει. Όπως είναι γνωστό, με τον Καλλικράτη η αρμοδιότητα για τη διαχείριση των απορριμμάτων ανήκει στους Δήμους και τους Συνδέσμους τους. Μόνο στην Αττική ενέπλεξαν και την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση στην ιστορία αυτή. Η παραίτηση μου, παρά το γεγονός ότι απολογούμαι στους πολίτες που με ψήφισαν, είναι στα χέρια του Πρωθυπουργού. Οι πολίτες απαιτούν λύσεις εδώ και τώρα» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου