Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2014

(Από την ιστορία του ΕΔΣΝΑ): Κυριάκος Βιρβιδάκης: Από ανιψιός του Μητσοτάκη και ανεύθυνος λειτουργός της ντοπαρισμένης Άρσης Βαρών, ψαλιδιστής με τα σκουπίδια ως υφυπουργός ΕΣΠΑ των εξουσιαστικών ονείρων των Κ. Χατζηδάκη και Όλγας Κεφαλογιάννη


Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου 2013

 
 Ο Κυριάκος Βιρβιδάκης οφείλουμε να ομολογήσουμε πως έχει πλούσιο Βιογραφικό.  Όμως, στο Αυτοβιογραφικό του Σημείωμα (βλ. ΠΑΡΑΡΤΉΜΑ 1) παραλείπει - μάλλον από μετριοφροσύνη -  τα σημαντικότερα, δηλαδή, ότι: είναι ανιψιός του Μητσοτάκη (βλ.ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 3),  ενώ ο αδερφός του είναι και σήμερα γενικός διευθυντής του ιδρύματος Κων/νος Μητσοτάκης (βλ. ΠΑΡΑΡΤΉΜΑ. 4).Εδώ, χωρίς να θέλουμε να αδικήσουμε τον προικισμένο με οικονομικά ... ταλέντα αριστούχο Ιατρό Κυριάκο Βιρβιδάκη, αισθανόμαστε την ανάγκη να προτείνουμε η οικογένεια Μητσοτάκη να γίνει αντικείμενο παγκόσμιας μελέτης το πώς, ακόμα και εξ  αγχιστείας συγγενείς, αναριχώνται σε κάθε τομέα της πολιτικο-κοινωνικής ζωής μέσα στο τόσο αξιοκρατικό σύστημα που επικρατεί στην Ελλάδα.Το DNA φαίνεται δεν είναι μόνο αιτία διάκρισης, αλλά είναι και κολλητικό!
Επίσης, οφείλουμε να ομολογήσουμε πως, ο Κυριάκος Βιρβιδάκης είναι μάλλον ο πρώτος από το συγγενολόι του Μητσοτάκη που ασχολήθηκε με τον τομέα ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - O Σύζυγος της Ντόρας ακολούθησε .. χρονικά!
Επίσης, επίσης, οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι, ο Κυριάκος Βιρβιδάκης υπηρέτησε για δεκαετίες τον  Ελληνικό Αθλητισμό από διάφορα πόστα και ιδιαίτερα - παρέα με τον Ι. Σγουρό την - χωρίς να το ψυλλιαστούν, βέβαια, βέβαια - δαφνοστολισμένη και ντοπαρισμένη Άρση Βαρών (βλ. ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 6).
Με λίγα λόγια,  ο Κυριάκος Βιρβιδάκης ήταν άξιο στέλεχος του πολιτικού προσωπικού που, για δεκαετίες δουλεύοντας ακούραστα, δημιούργησε τις αντικειμενικές συνθήκες (χρέη και στρεβλή ανάπτυξη) για το σημερινό ξεπούλημα της Χώρας και του Λαού. Μάλιστα, ο Κυριάκος Βιρβιδάκης, διέπρεψε - πάντα παρέα με το Σγουρό - στο δεύτερο σκέλος της μεθόδου αποβλάκωσης των λαών: Άρτος και Θεάματα! Η Πολιτεία... του Συστήματος αναγνωρίζοντας την προσφορά των δύο ανδρών - όχι, δεν τους έστειλε στον Κορυδαλλό, είπαμε δεν το ψυλλιάζονταν το ντοπάρισμα -  τους αντάμειψε - αξιοκρατικά πάντα - με Δημόσια Αξιώματα! Επίσης,  επίσης,  επίσης,  με το να τον κάνει Υφυπουργό ΕΣΠΑ (βλ. ΠΑΡΑΡΤΉΜΑ 3), έστω και καθυστερημένα,  η Πολιτεία του Συστήματος αποκατέστησε και μια αδικία! Δεν μπορούσε ο Ι. Σγουρός να γίνει ολάκερος Περιφερειάρχης Αττικής και ο Κυριάκος Βιρβιδάκης με τα τόσα του πτυχία να παραμένει επαρχιώτης Δήμαρχος ή Βουλευτής! Ντροπή!!! Ντροπή!!! Ντροπή!!!
Κάποιες κακές Νεοδημοκράτισες Μούσες διαδίδουν, όπου σταθούν κι όπου βρεθούν, πως ο Αντωνάκης τα έχει βρει με το Μητσοτακαίικο και για να ψαλιδίσει τους Δελφίνους  Κ. Χατζηδάκη και Ό. Κεφαλογιάννη (π.χ. ΠΑΡΑΡΤΉΜΑ 5) τους βάζει μπάστακα τον Κυριάκο Βιρβιδάκη, έτσι ώστε και παιχνίδι να μην κάνουν με το ΕΣΠΑ και στην μετα-αντωνάκη κούρσα διαδοχής να μπει το σόι με αξιώσεις. Άλλωστε, τονίζουν οι ίδιες Μούσες, οι 31 νέοι Βουλευτές που επιτέθηκαν στο Σγουρό (βλ. ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 7) ήσαν του κλίματος Κ. Χατζηδάκη/Ό. Κεφαλογιάννη
Πάντως, η συνάντηση πάνω από την πίτα των ΕΣΠΑ δύο παλιών καλών παιδιών της - αψύλιαστης - Ντόπας, έχει ενδιαφέρον. Ο Αντωνάκης θα συνεχίσει με κάθε θυσία να στηρίζει το απραγματοποίητο μπάχαλο του Σγουρού στα σκουπίδια Αττικής ή θα τον... τελειώσει; Μη λησμονούμε την επερώτηση του Βουλευτή  Κυριάκου Βιρβιδάκη (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 2), που ζητούσε την συντόμευση ...του νομικού μας πολιτισμού προς χάριν ....των έργων ...ΤΟΥΣ! (ΤΟΥΣ=Εθνικοί Εργολάβοι)!
Και κάτι τελευταίο...
Ο ποιητής Αντωνάκης, λίγο πριν χρίσει τον Ιατρό Κυριάκο Βιρβιδάκη Υφυπουργό ΕΣΠΑ, άστραψε και βρόντησε! <<Όλοι είναι ξερόλες>>, είπε. Και ανέκραξε - ατενίζοντας τον αινιγματώδη ουρανό - τρις: <<Αιδώς! Αιδώς! Αιδώς>>! Άκουσε τον ποιητή η φανατική ακροάτης ποιήσεως περιπαθής γραία - μεγαλοσυνταξιούχος του ΟΓΑ, παρακαλώ - Καλλιόπη και λυμένη σε <<αχχχχ>>,ανασκελιάστηκε με τους πόδας τεντωμένους και ορθάνοιχτους....

Ο Εκδορεύς


ΠΑΡΑΡΤΉΜΑ 1.

Κυριάκος Βιρβιδάκης

Βιογραφικό Σημείωμα

Ο Κυριάκος Βιρβιδάκης του Επαμεινώνδα και της Αικατερίνης γεννήθηκε, στις 13 Φεβρουαρίου 1948 στα Χανιά.
Είναι παντρεμένος με την Ειρήνη Κατσιφαράκη από τον Γαλατά Κυδωνίας Χανίων και έχουν δύο παιδιά τον Επαμεινώνδα (1977), Πολιτικό Μηχανικό, και την Αικατερίνη (1980), Οικονομολόγο – Καθηγήτρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Το 1971 πήρε το πτυχίο του από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό “Άριστα”. Το 1977 απέκτησε τον τίτλο ειδικότητας της Παθολογίας, το 1978 του διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό “Άριστα” και το 1980 τον τίτλο ειδικότητας της Νεφρολογίας. Από τον Οκτώβριο του 1993 έως τον Ιανουάριο του 2011 ήταν Επίκουρος Καθηγητής Ιατρικής (Νεφρολογίας) του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Νοσοκομείο “Σωτηρία”. Έχει συνολική υπηρεσία σε Νοσοκομεία 23 χρόνια από τα οποία τα 16 σε Πανεπιστημιακά Τμήματα των Αθηνών και τα 7 στο Νοσοκομείο Χανίων, ενώ έχει δημοσιεύσει ή ανακοινώσει περισσότερες από 150 επιστημονικές εργασίες. Από τον Δεκέμβριο του 1993 έως τον Σεπτέμβριο του 1996, δημοσίευε άρθρα με εκλαϊκευμένα ιατρικά θέματα στη σταθερή στήλη “Αμφισβητήσεις“ της εφημερίδας “Κήρυκας”. Από τον Ιανουάριο του 2011 είναι συνταξιούχος.
Τον Νοέμβριο του 1989 και τον Απρίλιο του 1990 εκλέχθηκε Βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας. Τον Ιανουάριο του 1991 απώλεσε την βουλευτική ιδιότητα λόγω ένστασηςσυνυποψηφίου του. Ήταν πρώτος επιλαχών με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στις βουλευτικές εκλογές του 1993,1996 και 2000. Επανεξελέγη βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2012.
Διετέλεσε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, από το 1986 έως το 1989 και από το 1991 έως το 1994 και είναι μέλος ξανά από το 2001 μέχρι σήμερα της Κεντρικής Επιτροπής και στην συνέχεια της Πολιτικής Επιτροπής. Διετέλεσε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Κ.Ε.Τ.Α.) της Νέας Δημοκρατίας από το 1987 έως το 1989. Το 1989 διετέλεσεΓενικός Γραμματέας Αθλητισμού στην Κυβέρνηση Τζανετάκη. Από τον Φεβρουάριο του 1991 έως τον Σεπτέμβριο του 1993 διετέλεσε, εκ νέου, Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη. Στο ενεργητικό του καταγράφονται η επιτυχής διοργάνωση τωνΜεσογειακών Αγώνων, η υπογραφή Διμερών Αθλητικών Συμφωνιών Συνεργασίας με Ευρωπαϊκές και Μεσογειακές Χώρες και η συμμετοχή του σε Διεθνείς Αθλητικούς Οργανισμούς, ενώ εντυπωσιακή υπήρξε η συμβολή του στον τομέα των Αθλητικών Έργων. Από τον Ιανουάριο του 2011 μέχρι την εκλογή του τον Μάιο του 2012 ήταν αναπληρωτής γραμματέας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Νέας Δημοκρατίας.
Το 1986 εκλέχθηκε πρώτος Δημοτικός Σύμβουλος Χανίων όλων των συνδυασμών. Εκλέχθηκε, εκ νέου, το 1998 Δημοτικός Σύμβουλος Χανίων, επικεφαλής της μειοψηφίας και το 1999, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων (Τ.Ε.Δ.Κ.) Χανίων και του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Κ.Ε.).
Εκλέχθηκε Δήμαρχος Χανίων τον Οκτώβριο του 2002 και τον Ιανουάριο του 2003 μέλος (πλειοψηφείσας σύμβουλος) της Διοικούσας Επιτροπής της Τ.Ε.Δ.Κ. Χανίων. Από τον Απρίλιο του 2003 έως τον Απρίλιο του 2007 διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης (Ε.Δ.Ε.Υ.Α) και από τον Απρίλιο του 2007 έως τον Ιούνιο του 2011 μέλος του Δ.Σ. Το Φεβρουάριο του 2004 εισήλθε εκ νέου στο Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Κ.Ε. και εξελέγη μέλος και της Εκτελεστικής της Επιτροπής. Επανεξελέγη Δήμαρχος Χανίων τον Οκτώβριο του 2006 και τον Απρίλιο του 2007 εξελέγη Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της Τ.Ε.Δ.Κ. Χανίων. Τον Μάιο του 2007 επανεξελέγη στο Διοικητικό Συμβούλιο της Κ.Ε.Δ.Κ.Ε και την Εκτελεστική Επιτροπή της.Στις εκλογές του νέου «Καλλικρατικού» Δήμου Χανίων τον Νοέμβριο του 2010 εξελέγηΔημοτικός Σύμβουλος, επικεφαλής Δημοτικής Ομάδας. Το Σεπτέμβριο του 2011 στις εκλογές της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Κρήτης εξελέγη μέλος του Διοικητικού της Συμβουλίου και εκπρόσωπος της Π.Ε.Δ. Κρήτης στη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε.). Τον Οκτώβριο του 2011 εξελέγη για τέταρτη φορά στο Διοικητικό Συμβούλιο της Κ.Ε.Δ.Ε ( πρώην Κ.Ε.Δ.Κ.Ε) και από τον Δεκέμβριο του 2011 είναι πρόεδρος της επιτροπής ” Πολιτικής συνοχής και Ανάπτυξης ” της ΚΕΔΕ. Εκπροσωπεί την Κ.Ε.Δ.Ε στο Συμβούλιο της Ευρώπης και το COPPEM.
Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Ιατρών Νοσηλευτηρίων Αθηνών Πειραιώς (Ε.Ι.Ν.Α.Π.) (1982 και 1983), Γενικός Γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων (1984-87) και Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (Ο.Ε.Ν.Γ.Ε.) (1988-89). Από το 1986 έως το 1989 ήταν Πρόεδρος Συμβουλίου Κρίσεως και Επιλογής Προσωπικού Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων (Σ.Κ.Ε.Ι.Ο.Π.Ν.Ι.), ως εκπρόσωπος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, και από το 1999 έως το 2003 ήταν μέλος Σ.Κ.Ε.Ι.Ο.Π.Ν.Ι., ως εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Δρομέας και άλτης του μήκους υπήρξε, ως αθλητής του Τάλω και του Κύδωνα Χανίων, μέλος των Εθνικών Ομάδων Στίβου για 7 χρόνια (1966-1973). Σαν αθλητικός παράγοντας έχει διατελέσει μέλος Διοικητικού Συμβουλίου ή / και μέλος πολλών Αθλητικών Σωματείων. Διετέλεσε, ως εκπρόσωπος του Κύδωνα Χανίων, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσεως Βαρών (Ε.Ο.Α.Β.) από το 1977 έως το 1988. Ήταν, ως εκπρόσωπος της Άρσεως Βαρών και της Πυγμαχίας, μέλος της Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων (Ε.Ο.Α.) από το 1981 έως του 1984 ενώ υπήρξε Κοσμήτορας του Παναθηναϊκού Σταδίου (1981-1983), μέλος της Επιτροπής Ολυμπιακής Προετοιμασίας (1981-1983) και είχε την ευθύνη λειτουργίας του Εργομετρικού Κέντρου Αθλητικών Ερευνών (Ε.Κ.Α.Ε.) από το 1981 έως το 1983. Από το 1980 έως το 1997 διετέλεσε μέλος και από το 1997 έως το 2008 γραμματέας της Υγειονομικής Επιτροπής της Παγκοσμίου Ομοσπονδίας Άρσεως Βαρών. Διετέλεσε μέλος, από το 1987 έως το 1991, και Πρόεδρος από το 1999 έως το 2008 της Υγειονομικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Άρσεως Βαρών. Είχε επίσης διατελέσει ξανά Πρόεδρος της Υγειονομικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Άρσεως Βαρών, από το 1991 έως το 1993. Εκπροσώπησε για Υγειονομικά θέματα την Παγκόσμια Ομοσπονδία Άρσεως Βαρών στο «Αθήνα 2004» και διετέλεσε υγειονομικός υπεύθυνος στο άθλημα της Άρσης Βαρών στην Ολυμπιάδα της Αθήνας το 2004. Με την ιδιότητα του εκπρόσωπου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών, ο Κυριάκος Βιρβιδάκης συμμετείχε σε όλες τις Ολυμπιάδες από το 1980 έως το 2004 (1980 Μόσχα, 1984 Λος Άντζελες, 1988 Σεούλ, 1992 Βαρκελώνη, 1996 Ατλάντα, 2000 Σίδνεϋ και 2004 Αθήνα). Εκπροσώπησε δε την Παγκόσμια Ομοσπονδία Άρσης Βαρών στην Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή για Υγειονομικά Θέματα.
Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων την οποία διηύθυνε, έλαβε τοβραβείο της Ελληνικής Νεφρολογικής Εταιρείας ως η καλύτερη επαρχιακή μονάδα για τη συνολική απόδοσή της κατά το διάστημα 1984 έως 1986. Επίσης, ο Κυριάκος Βιρβιδάκης έχει τιμηθεί μεδιεθνείς αθλητικές διακρίσεις όπως το President’s Diploma of Honour και τα Gold και Bronze Order της IWF. Το 2008 σε διεθνές δημοψήφισμα επελέγη μεταξύ των 50 καλύτερων δημάρχων του κόσμου και το 2010 μεταξύ των 25 καλύτερων δημάρχων του κόσμου.
http://www.virvidakis.gr/?page_id=34
http://odofragma-skas.blogspot.gr/2013/02/blog-post_7963.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου