Κυριακή, 9 Νοεμβρίου 2014

(Κύριε Μουζακίτη, οι παρεμβάσεις στο έργο σας αφορούν και υποθέσεις των... του ΕΔΣΝΑ); Πόλεμος Παπαϊωάνου – Μουζακίτη για τις παρεμβάσεις στο έργο του εισαγγελέα
Ανεπαρκή και συκοφάντη χαρακτήρισε τον πρώην οικονομικό εισαγγελέα Σπύρο Μουζακίτη, ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου απαντώντας σε δηλώσεις του πρώτου για τις παρεμβάσεις στο έργο του.

Υπενθυμίζεται ότι σε συνέντευξη του στο Πρώτο Θέμα, ο κ. Μουζακίτης άφησε αιχμές για τον Μιλτιάδη Παπαϊωάννου λέγοντας πως ως υπουργός Δικαιοσύνης προωθούσε σχέδιο νόμου με το οποίο επιχειρούσε την κατάργησή της θέσης του, λόγω συγκεκριμένων ποινικών προκαταρκτικών δικογραφιών που είχε ανοίξει.
«Ο δικηγόρος  Σπ.  Μουζακίτης  από ανεπαρκής εισαγγελικός λειτουργός, σήμερα γίνεται και κοινός συκοφάντης. Για όσα με αφορούν ψεύδεται ασυστόλως. Υπενθυμίζω ότι ο θεσμός του Οικονομικού Εισαγγελέα  είναι έργο του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με το νόμο, που θέσπισε το ΠΑΣΟΚ, η επιλογή των οικονομικών εισαγγελέων γίνεται από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο (ΑΔΣ) και όχι από τον υπουργό», ήταν η απάντηση Παπαϊωάννου.
«Ουδέποτε υπήρξε νομοθετική πρωτοβουλία για κατάργηση του θεσμού. Τουναντίον κατατέθηκαν προτάσεις για βελτίωση και επέκταση σε όλη τη χώρα για να γίνει πιο αποτελεσματικός ο έλεγχος, αφού χιλιάδες υποθέσεις , όπως και ο ίδιος ισχυρίζεται, εκκρεμούσαν ενώπιον του. Ουδέποτε παρενέβην στο έργο του, όπως και στο έργο οποιουδήποτε δικαστή», υποστήριξε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης.

http://tvxs.gr/news/ellada/polemos-papaioanoy-%E2%80%93-moyzakiti-gia-tis-parembaseis-sto-ergo-toy-oikonomikoy-eisaggelea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου