Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2014

Η Εκτελεστική Επιτροπή του Συνδέσμου πραγματοποίησε τρεις συνεδριάσεις 36η (9/9), 37η(../9) και 38η(9/9) όπου συζητήθηκαν πολύ σοβαρά θέματαΗ Εκτελεστική Επιτροπή του Συνδέσμου πραγματοποίησε  τρεις συνεδριάσεις 36η (9/9), 37η(../9) και 38η(9/9) όπου συζητήθηκαν πολύ σοβαρά θέματα . Το γεγονός ότι έχει πλέον σταματήσει  η ανάρτηση των video σε συνδυασμό με την μη δημοσιοποίηση των εισηγήσεων  δυσκολεύει την ενημέρωση των εργαζομένων και όχι μόνο αυτών.

Τι νέα έχουμε:

1. Η   Εκτ. Επιτροπή αποφάσισε τη σύγκλιση του Διοικητικού Συμβουλίου ΕΔΣΝΑ την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου. Θα συζητηθούν η έγκριση  νέου Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) και το ζήτημα των αντισταθμιστικών
.

2.Το σχέδιο του νέου Οργανισμού δεν είναι έως σήμερα  ούτε διαθέσιμο ούτε δημοσιοποιήσιμο για τους εργαζόμενους.
Η Διοίκηση του Συνδέσμου με τους συνεργάτες της και σε αγαστή συνεργασία με το Προεδρείο  του Σωματείου έχουν αναλάβει το δύσκολο έργο και …δουλεύουν  αγόγγυστα για το καλό όλων μας.
Όποιος θέλει μπορεί να πει και πάλι ευχαριστώ που δεν τον ενοχλούν με περιττές έγνοιες ..

3. Αξιολόγηση δομών ; νέος ΟΕΥ ; ή  Κατάργηση ΕΔΣΝΑ και μεταφορά προσωπικού στην  Περιφέρεια;  

Μέσα σε δέκα ημέρες έχουν πέσει όλα στο τραπέζι !! Το ένα αντιβαίνει στο άλλο!

Να κάνουμε αξιολόγηση δομών προτείνει ο κ. Χιωτάκης και το αποφασίζει η Εκτελεστική  ..για να είμαστε έτοιμοι σε περίπτωση κινητικότητας! Θυμίζουμε  ότι  η κυβέρνηση ζητά την αξιολόγηση με στόχο την μείωση των δομών των δημοσίων υπηρεσιών.
Τι είπαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο σωματείο:
Ο Πρόεδρος του Σωματείου υποστηρίζει την απόφαση της Διοίκησης (πρόταση Χιωτάκη) για «επιτροπή υπηρεσιακών για αξιολόγηση δομών»  εκφράζοντας την  πλήρη εμπιστοσύνη του στη διοίκηση και όπως είπε βάζει το χέρι του στη φωτιά  και δεσμεύεται ότι δεν κινδυνεύει καμία θέση εργασίας.
Π. Καρακάσης εκ μέρους της  Ανεξάρτητης Ενωτικής Κίνησης: Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι, η αξιολόγηση δομών εξυπηρετεί τις απαιτήσεις της τρόϊκας και δεν εμπιστευόμαστε κανέναν .
Ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ: Κατ΄ αρχήν ως παράταξη είμαστε κατά , αλλά  αφού ο Πρόεδρος του σωματείου δεσμεύεται προσωπικά ότι δεν κινδυνεύει καμία θέση εργασίας, αποδέχομαι την αξιολόγηση.
Ο Γ. Χάρδας δεν συμμετείχε στη συνεδρίαση.
Σημειώνω για την ιστορία ότι η ΠΟΕ ΟΤΑ, με ομόφωνη απόφαση 19/3/2013, έχει ταχθεί κατά της αξιολόγησης.  

4. Από την πρώτη μέρα άρχισαν να ακούγονται ονόματα για την τριμελή επιτροπή αξιολόγησης και είχαμε και τα ωραία …αν είναι αυτός δεν θα είμαι εγώ. Το γεγονός είναι ότι πριν προλάβει να γραφτεί η  απόφαση ορισμού  της επιτροπής που θα αναλάβει την αξιολόγηση, έσκασε η πρόταση του Προέδρου Γ. Σγουρού για «κατάργηση του ΕΔΣΝΑ και μεταφορά του προσωπικού στην Περιφέρεια».

Μάλιστα με  την κεραμίδα προς τον Πρόεδρο του σωματείου «..είστε επί ξύλου κρεμάμενοι».
Η κουβέντα αυτή , συνάδελφοι , τα λέει όλα !!
Βέβαια, από την επόμενη μέρα αρχίσανε  τα μηνύματα στους εργαζόμενους «καλύτερα θα είναι έτσι, θα είμαστε  σίγουροι κλπ κλπ».

Αλήθεια, οι υπάλληλοι της Περιφέρειας που βγήκαν σε διαθεσιμότητα  τι έχουν απογίνει;
Τι να πω εγώ ;; εξ άλλου αφού δεσμεύεται προσωπικά ο Πρόεδρος του Σωματείου, μπορείτε να κοιμάστε ήσυχοι!

5. Και μέχρι να τα βρούνε μεταξύ τους οι διοικούντες τον ΕΔΣΝΑ – θα προχωρήσουν και τον νέο ΟΕΥ. Μην ανησυχείτε …!!

6. Ξεκινά άμεσα ο ανταγωνιστικός διάλογος  για τη ΣΔΙΤ της μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων στο Γραμματικό. Στην 38η Συνεδρίαση εγκρίθηκε η σχετική Πρόσκληση. Πολλά πολλά,  δεν χρειάζεται να ξέρουμε ...για να μη ζαλιστούμε. Εδώ δεν κουνιούνται οι δήμαρχοι που αύριο μεθαύριο θα θέλουν να ξαναβγούν, εμείς θα ψαχνόμαστε ..

Όμως,  
επειδή πολλές  προσωπικές δεσμεύσεις  αναλαμβάνονται για το καλό μας
και επειδή, στη πρώτη και μόνη συνάντηση των παρατάξεων με τον Γ. Σγουρό και τους συνεργάτες του (αρχές 2011), ρώτησα αν θα υποχρεώσει τον ιδιώτη ανάδοχο  της ΣΔΙΤ να κρατήσει το προσωπικό  του ΕΔΣΝΑ και δεν θυμάμαι να πήρα απάντηση
και επειδή τα σχέδια  συμβάσεων που τους τροφοδοτεί η Ειδική Γραμματεία ΣΔΙΤ  προβλέπουν όρο « ΔΕΝ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΩ ΥΠΑΡΧΟΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ»,  
εγώ, τώρα που ξεκινούν  τον ανταγωνιστικό διάλογο, θα πω  Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα :

Είναι για τον  ΕΔΣΝΑ  αδιαπραγμάτευτο όρος ΣΤΟΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΌ ΔΙΆΛΟΓΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ΟΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΣΕΙ  ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ;

7. Υπάρχουν και άλλα νέα  όπως  η υπόθεση με την ακύρωση διαγωνισμών  για την Αποκατάσταση ΧΑΔΑ, που μόνο έκπληξη δεν προκαλεί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου