Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου 2014

Σπανού: Στην απεργία της 27ης Νοέμβρη να εκφράσουμε μαζικά την οργή μας

 spanou-prasinofoulari

Στη γενική απεργία της 27 Νοεμβρίου, ο κόσμος της εργασίας θα εκφράσει την οργή του. Εδώ και σχεδόν πέντε χρόνια οι μνημονιακές πολιτικές έχουν ισοπεδώσει το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων. Η γενική ανεργία βρίσκεται στο 30% , ενώ εκείνη των νέων στο 56%. Εκατοντάδες χιλιάδες νέοι άνθρωποι έχουν φύγει στο εξωτερικό προς αναζήτηση εργασίας. Ένας στους τρεις εργαζόμενους παίρνει 300 ευρώ μισθό. Οι συνθήκες εργασίας πλέον θυμίζουν ασιατικές χώρες. Με απλήρωτους εργαζόμενους, με εργοδότες που πληρώνουν όποτε θέλουν και εργαζόμενους που δουλεύουν όσο θέλουν οι εργοδότες.

Πέραν αυτών, η τρόικα απαιτεί και η κυβέρνηση είναι έτοιμη να αποδεχθεί 19 (!) προαπαιτούμενα για να έλθει στην Αθήνα: άρση των περιορισμών στους πλειστηριασμούς στο τέλος του έτους, ομαδικές απολύσεις και lockout «σύμφωνα με τις καλύτερες πρακτικές στην Ε.Ε.», μειώσεις σε συντάξεις και ξεπούλημα των τελευταίων υπολειμμάτων της δημόσιας περιουσίας.
Ενόψει της γενικής απεργίας της 27 Νοεμβρίου, το left.gr και ο Άγγελος Καλοδούκας συζητούν με τηΔέσποινα Σπανού, μέλος του γενικού συμβουλίου του ΜΕΤΑ, της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, υπεύθυνη του τμήματος Εργατικής Πολιτικής, για την κατάσταση της εργατικής τάξης, τα νέα μέτρα που ετοιμάζονται να επιβάλουν τρόικα, αλλά και το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία. Συζητούν επίσης για το συνδικαλιστικό κίνημα και τους τρόπους αντίδρασης των ανθρώπων της εργασίας.
  • ΕΔΩ η σχετική 15λεπτη βιντεοσκοπημένη συνέντευξη.

Διαβάστε επίσης:
http://ergasianet.gr/menu-epikairotita/menu_sinentefxeis/10738-spanoy-sthn-apergia-ths-27hs-noembrh-na-ekfrasoyme-mazika-thn-orgh-mas


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου