Παρασκευή, 7 Νοεμβρίου 2014

ΠΟΕ – ΟΤΑ: Ο ΕΟΠΥΥ επιχειρεί να “φάει” το κτίριο του ΤΥΔΚΥ που εξυπηρετεί 1.500.000 ασφαλισμένους του δημοσίου και των δήμωνΟργή έχει προκαλέσει η απόφαση του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ κ. Δημ Κοντού για την μεταφορά των υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ στο κ΄τηριο της Διεύθυνσης Ασφάλισης Παροχών  Ο.Π.Α.Δ. – Τ.Υ.Δ.Κ.Υ. Η Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. καταγγέλει τη Διοίκηση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. γιατί με αυτή της την ενέργεια απειλεί να πλήξει την εύρυθμη λειτουργία της Διεύθυνσης Ασφάλισης Παροχών του Ο.Π.Α.Δ. σε βάρος της εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων.

Σϋμφωνα με την ανακοίνωση της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. “Με έκπληξη και αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε ότι ο Πρόεδρος του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. κ. Δημ. Κοντός αιφνιδιαστικά με την υπ΄ αριθμ. πρωτ.: ΔΒ1Δ/9/οικ.38089/29-10-2014 απόφασή του, «διατάζει» τη μεταφορά των υπηρεσιών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. μεταξύ των άλλων και στο κτίριο της οδού Ηπείρου, θέτοντας μάλιστα ως καταληκτική ημερομηνία της μεταφοράς την 1η Δεκεμβρίου 2014″.
Μάλιστα, επισημαίνουν οτι το κτίριο της Διεύθυνσης Ασφάλισης Παροχών Ο.Π.Α.Δ.-Τ.Υ.Δ.Κ.Υ. (Ηπείρου 38), είναι ιδιόκτητο, ανήκει στο Ταμείο Υγείας Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων και αγοράστηκε με χρήματα των ασφαλισμένων καθώς ο προϋπολογισμός του Τ.Υ.Δ.Κ.Υ. δεν επιδοτήθηκε ποτέ από τον κρατικό προϋπολογισμό. Στη συνέχεια και με την κατάργηση του Ο.Π.Α.Δ. (Ν.4254/2014), το κτίριο πλέον μεταβιβάζεται στο Ι.Κ.Α. ως περιουσία του Τομέα Ασφαλισμένων Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων.
“Η Διεύθυνση Ασφάλισης Παροχών του Ο.Π.Α.Δ.-Τ.Υ.Δ.Κ.Υ. που στεγάζεται σήμερα στο κτίριο της οδού Ηπείρου εκτελεί επιτελικό-κομβικό ρόλο, καθώς είναι η μοναδική οργανική μονάδα στο Ι.Κ.Α.  που ασχολείται τόσο στην Αττική όσο και πανελλαδικά με τη λειτουργία των Τομέων που συστάθηκαν στο Ι.Κ.Α. και την άρτια εξυπηρέτηση 1.500.000 ασφαλισμένων του Δημοσίου και των Δήμων.  Οποιαδήποτε μετακίνησή της ιδιαίτερα λίγους μήνες μετά την κατάργησή του Ο.Π.Α.Δ. και τις τεράστιες δυσλειτουργίες που αυτή επέφερε, θα έχει ολέθριες συνέπειες στο επίπεδο εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων πανελλαδικά”.
Επιπλέον, η Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. τονίζει οτι “ ο χώρος του Ο.Π.Α.Δ.-Τ.Υ.Δ.Κ.Υ. είναι ο μεγαλύτερος αιμοδότης του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. αποδίδοντας άμεσα 80 εκατ. € μηνιαία (περίπου 1 δις. € το χρόνο). Αποτελεί επομένως πρόκληση η ανεξήγητη πιθανή «δωρεά» του κτιρίου-περιουσίας των ασφαλισμένων του Τ.Υ.Δ.Κ.Υ. στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.” και οτι “Η απόφαση του Διοικητή του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. έχει ληφθεί χωρίς οι υπηρεσίες του Ι.Κ.Α. να την γνωρίζουν και ενώ η Διεύθυνση Ασφάλισης Παροχών Ο.Π.Α.Δ. συνεχίζει τη λειτουργία της στους χώρους του κτιρίου”.
Τέλος, η Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. υπογραμμίζει οτι οι ασφαλισμένοι έχουν λόγο στη διαχείριση της περιουσίας που χτίστηκε με τις εισφορές τους και δεν θα επιτρέψουν την εκποίησή της στο πλαίσιο των μνημονιακών επιταγών.
 “Ποιος αποφάσ ισε την παραχώρηση του κτιρίου που αποτελεί περιουσία του Ι.Κ.Α. και του Τομέα Ασφαλισμένων Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.; Ποιος έδωσε το δικαίωμα στον κ. Κοντό να αποφασίζει για περιουσία άλλου Οργανισμού στη λογική του… τσιφλικά; 
Καλούμε το Διοικητή του Ι.Κ.Α. να διασφαλίσει το κτίριο της οδού Ηπείρου που αποτελεί περιουσία του Ι.Κ.Α. και του Τομέα Ασφαλισμένων Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων, καθώς και την εύρυθμη λειτουργία της Διεύθυνσης Ασφάλισης Παροχών Ο.Π.Α.Δ. και επιφυλασσόμαστε για την άσκηση κάθε νομίμου δικαιώματός μας που έχουμε ως ασφαλισμένοι του Τομέα για την κακή διαχείριση της περιουσίας του”.
http://www.aftodioikisi.gr/dimoi/poe-ota-o-eopii-epixeirei-na-faei-to-ktirio-tou-tidki-pou-exipiretei-1-500-000-asfalismenous-tou-dimosiou-kai-ton-dimon

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου