Τρίτη, 10 Ιουνίου 2014

Καθαρίστριες: Την Πέμπτη η απόφαση του Αρείου Πάγου

  

Γεμάτη πανό και κόσμο η Κ Σερβίας

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας
10/6/14
Φωτό από τη συγκέντρωση των αγωνιζόμενων καθαριστριών στο υπουργείο Οικονομικών, το πρώι της Τρίτης 10/6, ημέρα εκδίκασης στον Άρειο Πάγο της προσφυγής του υπουργείου ενάντια στη δικαιωτική για αυτές απόφαση που ακυρώνει τις διαθεσιμότητες και διατάσει την επιστροφή τους στη δουλειά. Μαζί με τις καθαρίστριες βρέθηκαν συναδέλφισσές τους από τη Θεσσαλονίκη, σχολικοί φύλακες, διαθέσιμοι εκπαιδευτικοί και πολλοί άλλοι συμπαραστάτες. Καθαρίστριες και συμπαραστάτες πραγματοποίησαν πορεία μέχρι το Μετρό του Συντάγματος κι ακολούθησε νέα συγκέντρωση έξω από τον Άρειο Πάγο.

Την Πέμπτη αναμένεται η απόφαση του Αρείου Πάγου επί της αίτησης αναίρεσης της πρωτόδικης απόφασης που δικαιώνει τις καθαρίστριες, την οποία κατέθεσε το υπουργείο Οικονομικών. Σήμερα - στη συζήτηση στο Ανώτατο Δικαστήριο - η πλευρά του Δημοσίου δεν παρουσίασε νέα στοιχεία, ενώ ο δικηγόρος των καθαριστριών τόνισε ότι από την απόφαση της Πέμπτης δεν κρίνονται συνολικά οι διαθεσιμότητες στο Δημόσιο, καθώς - όπως είπε - η περίπτωση των καθαριστριών είναι ειδική.
Τόνισε, δε, πως αν θεωρούνται απολυμένες οι καθαρίστριες, δεν έχουν λάβει αποζημίωση απόλυσης.
Έξω από τον Άρειο Πάγο έδωσαν αγωνιστικό παρών οι ίδιες οι καθαρίστριες, αλλά και σχολικοί φύλακες, εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα, και πλήθος εργαζομένων που εξέφρασαν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στον πολύμηνο αγώνα των καθαριστριών.
Οι αγωνιζόμενες καθαρίστριες επέστρεψαν έξω από το υπουργείο Οικονομικών στην οδό Καραγεώργη Σερβίας, συνεχίζοντας για 35η ημέρα την καθιστική διαμαρτυρία. Μαζί τους παραμένουν και σχολικοί φύλακες και εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα.
Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση του Πρωτοδικείου - που προβλέπει την επαναπρόσληψή τους - ήταν προσωρινά εκτελεστή κι έπρεπε να εφαρμοστεί άμεσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου