Τετάρτη, 14 Μαΐου 2014

Να σε κάψω Γιάννη , να σε αλείψω λάδι..Ξεπερνάει κάθε όριο η δημοτική αρχή των Αγίων Αναργύρων του Νίκου Σαράντη με τα ταξίματα και τα ρουσφέτια.
O ίδιος και οι υποψήφιοι δημοτικοί του σύμβουλοι με κάθε ευκαιρία, (ακόμα και σε περιοδείες σε λαϊκές αγορές) τάζουν δουλειές σε άνεργους του Δήμου μας λέγοντας πως έχουν προγράμματα για την ανεργία και πως θα κάνουν προσλήψεις ανέργων μετά τις εκλογές.  
Το συνδικαλιστικό κίνημα και οι παρατάξεις  της αριστεράς  δεν είναι αντίθετες στο  να υπάρχουν  προγράμματα για την καταπολέμηση της ανεργίας.
Αλλά είναι ξεκάθαρο,  πως τα προγράμματα που διαφημίζει και προωθεί η δημοτική αρχή των Αγ. Αναργύρων ,   δεν είναι προγράμματα για την καταπολέμηση της ανεργίας,  αλλά για την διαμόρφωση ενός νέου μοντέλου μισθωτής εργασίας. Του μοντέλου  των εργασιακών σχέσεων τύπου γαλέρας.
Πρόκειται για πεντάμηνες συμβάσεις των 425 ή των 475 ευρώ τον μήνα, χωρίς στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα. Βάζουν ανθρώπους να μαζεύουν σκουπίδια χωρίς να είναι στον κλάδο των ΒΑΕ.  Ούτε καν αναρρωτική άδεια δεν δικαιούνται οι «ωφελούμενοι»  των προγραμμάτων αυτών 
Oι δημοτικές  αρχές  εκμεταλλεύονται την τρομερή ανεργία και τα προβλήματα των λαϊκών οικογενειών και κοροϊδεύουν τους ανθρώπους λέγοντας πως τάχα θα τους βρουν  δουλειά χωρίς να τους λένε  περί τίνος πρόκειται .
Είναι εξωφρενικό αυτές οι δημοτικές αρχές να υπηρετούν για τόσο καιρό τις πολιτικές των  μνημονίων που παράγουν την ανεργία και μετά να τάζουν προγράμματα για την ανακούφιση των θυμάτων από την ανεργία.
Αυτό θυμίζει την λαϊκή   παροιμία «να σε κάψω Γιάννη , να σε αλείψω λάδι». .
Υπάρχει όμως και η άλλη λαϊκή παροιμία που λέει Κυριακή κοντή γιορτή..
Η απάτη των μνημονίων τελειώνει στις 25 Μαΐου με την νίκη των δυνάμεων της Ριζοσπαστικής Αριστεράς  στους δήμους , στις περιφέρειες και στην Ευρωβουλή.

Θωμάς Μπιζάς μέλος του Γ.Σ της ΠΟΕ-ΟΤΑ και της ΑΔΕΔΥ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου