Τετάρτη, 30 Απριλίου 2014

Συνέντευξη του Χρήστου Κορτζίδη για το τραγικό δυστύχημα στο Λούνα Παρκ


Τα τελευταία 24ώρα εξελίσσεται ενορχηστρωμένη επίθεση κατά του δημάρχου Χρήστου Κορτζίδη. Με προφανή στόχο να βγει εκτός μάχης μια δύναμη αντίστασης στα σχέδια εκποίησης του πρώην αεροδρομίου στην περιοχή του Ελληνικού, προχωρούν στην άγρια εκμετάλλευση ενός τραγικού συμβάντος όπως ο θάνατος ενός παιδιού μόλις 13 ετών. Την ίδια στιγμή, ενώ ήδη προχωρά η νόμιμη διαδικασία έρευνας των συνθηκών που οδήγησαν στο θάνατο το αγοράκι, αλλά και της απόδοσης ευθυνών στους υπαίτιους, επιχειρείται να διασυρθεί η διοίκηση του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης.

  «Τίθεται εύλογα το ερώτημα. Καλά όλα αυτά δήμαρχε όμως εσύ ως δήμαρχος ή εσείς ως δημοτική αρχή γενικότερα. Δεν έχετε καμία ευθύνη; Αισθάνεστε ότι όλα τα κάνατε καλά; Απαντώ: Ποιος μπορεί να είναι ήσυχος όταν έχει πεθάνει ένα μικρό παιδί. Και πολύ περισσότερο εγώ ως δήμαρχος. Από την Κυριακή το βράδυ με βασανίζει το ερώτημα αν μπορούσαν να είχα κάνει κάτι περισσότερο για να μην συμβεί αυτό που συνέβη»

Είπε (και μόνο όποιος δεν θέλει δεν καταλαβαίνει τη σημασία αυτής της δήλωσης) :
"....θεωρήσαμε ότι είναι μία προσωρινή λειτουργία 1-3 μηνών και δεν πρόκειται για μια μόνιμη εγκατάσταση που θα απαιτούσε άδεια. Με βάση όλα τα παραπάνω εκτιμήσαμε ότι δεν απαιτείται άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας. Ήταν σωστό αυτό ή λάθος; Θα απαντηθεί από την έρευνα που γίνεται από τις αρμόδιες Αρχές και θέλουμε αυτό να γίνει το συντομότερο δυνατό».

Και πρόσθεσε: «Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι μέσα στις πολύ δύσκολες συνθήκες που

δουλεύει η τοπική αυτοδιοίκηση και ο δήμος μας γενικότερα με τα πολλά προβλήματα και αρμοδιότητες και τα λίγα μέσα που διαθέτει προσπαθώ νυχθημερόν με ανιδιοτέλεια και ευθύνη να ανταποκριθώ στα καθήκοντά μου».


Η συνέντευξη -video  - αναδημοσίευση από iskra.gr
Ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Χρήστος Κορτζίδης παραχώρησε σήμερα (30/4) συνέντευξη τύπου με αφορμή τον τραγικό θάνατο ενός 13χρονου αγοριού και τον σοβαρό τραυματισμό της εννιάχρονης αδερφής του στο λούνα παρκ της περιοχής.
Στο ζήτημα των ευθυνών δήλωσε ότι ο δήμος θα συμμετάσχει με ειλικρίνεια και συστηματικά στην έρευνα που διεξάγεται. Ως προς τις προσωπικές του ευθύνες δήλωσε:
«Εσείς ως δημοτική αρχή δεν έχετε καμιά ευθύνη; Απαντώ ποιος μπορεί να είναι ήσυχος όταν έχει πεθάνει ένα μικρό παιδί και πολύ περισσότερο εγώ ως δήμαρχος; Με βασανίζει το ερώτημα εάν είχα να κάνω κάτι περισσότερο για να μην συμβεί ότι συνέβη. Αυτό που έχω να σας πω είναι ότι στις πολύ δύσκολες συνθήκες που δουλεύει ο Δήμος και γενικά η τοπική αυτοδιοίκηση με τα πολλά προβλήματα και αρμοδιότητες και τα λίγα μέσα και πόρους που διαθέτει προσπαθώ με ευθύνη και ανιδιοτέλεια να ανταποκριθώ στα καθήκοντά μου».
Δείτε ολόκληρη την αρχική τοποθέτηση του δημάρχου στο βίντεο που ακολουθεί.
ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΟΡΤΖΙΔΗ

Ακολούθως ο δήμαρχος Χρήστος Κορτζίδης απάντησε σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων. Αρχικά διασαφήνισε το καθεστώς λειτουργίας του λούνα παρκ (μέχρι το θανατηφόρο ατύχημα). Επίσης απάντησε αν ο χώρος ήταν πάνω σε μπαζωμένο ρέμα.
ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ


Ο δήμαρχος Χρήστος Κορτζίδης απάντησε και στο μέγα θέμα της ασφάλειας των εγκαταστάσεων. Τόνισε ότι το ζήτημα αυτό δεν εξαντλείται στην άδεια που θα εκδώσει ένας δήμος. Η ασφάλεια εξαρτάται από τους τακτικούς ελέγχους της αστυνομίας, της δημοτικής αστυνομίας, των γενικότερων κρατικών εποπτικών αρχών. Και δυστυχώς εξ αιτίας των περικοπών και των μνημονιακών πολιτικών οι ελλείψεις προσωπικού και στελέχωσης των εποπτικών μηχανισμών είναι τεράστιες.
ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ


Ο δήμαρχος τόνισε ότι προβλήματα νόμιμων αδειών και ασφάλειας έχουν και οι παιδικές χαρές και οι αθλητικοί χώροι.
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΙΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ


Τέλος ο δήμαρχος Χρήστος Κορτζίδης μίλησε για την πολιτική εκμετάλλευση του τραγικού συμβάντος. Κατήγγειλε ότι γίνεται πολιτική εκμετάλλευση του τραγικού περιστατικού από συντηρητικές πολιτικές δυνάμεις που βρήκαν ευκαιρία να επιτεθούν σε μια δημοτική αρχή που στέκεται στο πλευρό του λαού στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που έχουν επιβληθεί στη χώρα. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στους αγώνες του ενάντια στο ξεπούλημα του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού που τόσο έχουν ενοχλήσει…
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ


Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου