Παρασκευή, 14 Μαρτίου 2014

ΦΡΕΣΚΟ ΓΑΛΑ ... ΤΕΛΟΣ

... το αποφάσισε η τρόικα........ Γερμανικό 10 ημερών με συμπλήρωμα σκόνης ..... με τις υγείες μας

"Φρέσκο" γάλα δέκα ημερών η πρόταση του ΥΠΑΝ στην τρόικα


Η θέση του υπουργείου Ανάπτυξης, να απαλειφθεί η χρήση του χαρακτηρισμού «φρέσκο» στο γάλα χαμηλής παστερίωσης δεν φαίνεται να ισχύει πλέον.

 Να μπορεί να χρησιμοποιηθεί η ένδειξη «"φρέσκο" για γάλα χαμηλής παστερίωσης, δηλαδή, έως δέκα ημερών, είναι η πρόταση που θα συζητηθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο μεταξύ υπουργείου Ανάπτυξης και δανειστών, στην προσπάθεια 
επίτευξης συμφωνίας για την υιοθέτηση εκείνων των μέτρων της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ που δεν έχει επιτευχθεί ακόμη συμφωνία.

Παράλληλα, δεν θα επιτραπεί η κυκλοφορία ξεχωριστής κατηγορίας γάλακτος μιας-δύο ημερών, όπως ζητούσε αρχικώς η κυβέρνηση.

 Το υπουργείο έχει στοιχεία που δείχνουν ότι στην αγορά σήμερα δεν υπάρχει κανένα γάλα με διάρκεια ζωής από 5 έως 15 ημέρες και μόνο 6 προϊόντα, με διάρκεια ζωής από 15 έως 40 ημέρες. 
 Αντίθετα, εντοπίζονται 17 προϊόντα στην κατηγορία των 5 ημερών και 17 προϊόντα πάνω από τις 40 ημέρες.

 Οι αντιδράσεις των κτηνοτρόφων και των αγροτών, αλλά και του ίδιου του υπουργού Αγροτικής ανάπτυξης, που βλέπουν σε αυτό το μέτρο ένα ακόμα πλήγμα στην Ελληνική κτηνοτροφία και Γεωργία, δεν έκαμψαν τους εκπροσώπους της τρόικας.


πηγή

1 σχόλιο:

  1. Ναι το γάλα της Γερμανίας είναι πιο φτηνό... αλλά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΑΛΑ. .. πάρτε ένα λίτρο "φρεσκο" γερμανικό γάλα από τα carefour βάλτε και ένα ποτήρι από ελληνικό... πιείτε απο μια γουλιά.... αφηστε τα έξω απο το ψυγείο 5 ημέρες, δείτε το διαχωρισμό με το νερό και μυρίστε... Καλύτερα εβαπορέ.. παρά "φρεσκο " με προδιαγραφές ΟΟΣΑ.... καλύτερα ένα ποτήρι πραγματικά φρέσκο παρά ένα μπουκάλι σκόνη που εχει ασπρίσει το νερό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή