Κυριακή, 16 Μαρτίου 2014

Ρ. Δούρου: "Έχουν γίνει εγκλήματα στη διαχείριση απορριμμάτων εδώ και 11 χρόνια"

χωρίς σχόλια

αναδημοσίευση από το left.gr 

Η υποψήφια για τη περιφέρεια Αττικής με τον ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου μιλά στο Κόκκινο για τη διαχείριση απορριμμάτων απο τον Γ. Σγουρό και τις προτεραιότητες μιας άλλης διοίκησης στη περιφέρεια. 


"Έχουν γίνει εγκλήματα στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Για τα 11 χρόνια καθυστέρησης στο θέμα της επίλυσης του ζητήματος των απορριμμάτων δεν ευθύνονται οι πολίτες αλλά η σύγκρουση μεγαλοεργολάβων" δήλωσε στο Κόκκινο η υποψήφια για την περιφέρεια Αττικής,  Ρένα Δούρου.
"Σήμερα τα έργα που έχουν γίνει λειτουργούν για να στέλνουμε για ταφή τα απορρίμματα που πληρώνουν οι δημότες με εκατομμύρια ευρώ το χρόνο" τόνισε αναφορικά με τη διαδικασία που ακολουθούν οι σημερινές αρχές του Γ. Σγουρού.  
"Επιμένουμε να λέμε οτι χαμένοι είναι οι πόροι που διοχετεύονται στους εργολάβους και μάλιστα σε βάρος των πολιτών και έτσι θα συνεχίσουμε μέχρι τις εκλογές που θα με στόχο στη περιφέρεια Αττικής να υπάρχουν άλλοι άνθρωποι που θα βάλουν σε προτεραιότητα τους πολίτες και όχι τους εργολάβους" δήλωσε η Ρ. Δούρου. 
Αποσπάσματα της συνέντευξης της βουλευτή, υποψήφιας Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου, στο ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο, και τον δημοσιογράφο Κυριάκο Μαντούβαλο σχετικά την κριτική στις προτάσεις για ένα νέο μοντέλο διαχείρισης των απορριμμάτων:
• Τα περί του ότι «δεν φθάνει χρόνος», «εδώ χρειάστηκαν 11 χρόνια για να προχωρήσουν οι νέες μονάδες» μετρώντας από το 2003, είναι για γέλια. Γιατί ποιος ευθύνεται για τα 11 αυτά χρόνια; Οι πολίτες; Ή η σύγκρουση των μεγαλοεργολάβων; Και ας κάνουμε κι ένα βήμα ακόμη. Μας λένε ότι
«θα χαθούν οι πόροι». Πρόκειται για τη γνωστή δικαιολογία, βάσει της οποίας έχουν γίνει κατά καιρούς εγκλήματα στο δημόσιο, γενικά, και στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων ειδικότερα. Έτσι και τώρα μας κατηγορούν ότι με όσα εμείς ισχυριζόμαστε θα χαθούν πόροι, ότι δεν υπάρχει χρόνος, ότι πρέπει να βιαστούμε, ότι οι δήμοι δεν διαθέτουν, για παράδειγμα, εξοπλισμό για σύστημα τεσσάρων κάδων. Ήδη από το 1997 χρησιμοποιούσαν το ίδιο επιχείρημα. Αυτή ήταν, λόγου χάρη, η εντολή στους υπηρεσιακούς παράγοντες για να διεξαγάγουν το 1997 τον διαγωνισμό για το Εργοστάσιο Μηχανικής Ανακύκλωσης που υπάρχει στη Φυλή. Η βασική αντίρρηση των στελεχών του τότε Ενιαίου Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων και σημερινού ΕΔΣΝΑ ήταν ότι δεν θα πετύχει το εργοστάσιο αν δέχεται σύμμεικτα απορρίμματα. Και δυστυχώς σήμερα η εξέλιξη αυτού του έργου, οικονομικά και τεχνικά, τους δικαιώνει. Σήμερα λοιπόν λειτουργεί για να στέλνουμε για ταφή τα προϊόντα που παράγει και πληρώνουν οι δημότες εκατομμύρια ευρώ το χρόνο. 
• Ανεξάρτητα λοιπόν του τι λένε οι ανθυποψήφιοι για τη θέση του Περιφερειάρχη Αττικής, ανεξάρτητα του τι λένε οι αντίπαλοί μας που εκπροσωπούν, κι αυτό είναι ξεκάθαρο στους πολίτες, εργολαβικά συμφέροντα, σχετικά με το αν χάθηκαν ή όχι πόροι, αν χάνονται ή όχι τα εκατομμύρια που στοιχίζει η λειτουργία όλων αυτών που έχουν κατασκευάσει ως τα τώρα, εμείς σήμερα τολμάμε και συνεχίζουμε στην ίδια ρότα. Τη ρότα όλων αυτών των χρόνων που ασκούσαμε κριτική, που παλεύαμε μαζί με τα κινήματα, που καταθέταμε συγκεκριμένες προτάσεις. Εμείς λέμε ότι χαμένοι είναι οι πόροι που διοχετεύονται στους εργολάβους και μάλιστα σε βάρος των πολιτών. Έτσι θα λειτουργήσουμε, έτσι θα συνεχίσουμε μέχρι τις 18 Μαΐου, με στόχο στην Περιφέρεια Αττικής να υπάρξουν άλλοι άνθρωποι, που θα βάλουν σε προτεραιότητα τους πολίτες και όχι τους εργολάβους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου