Παρασκευή, 14 Μαρτίου 2014

Τα ΜΑΤ περικυκλώνουν τους καθηγητές μέσα στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Παιδείας (01.16 Ξημερώματα Παρασκευής)

01.50 Αποχώρησαν με ψηλά το κεφάλι οι καθηγητές από το Υπουργείο Παιδείας. Σήμερα Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι υπάρχει ραντεβού των καθηγητών που είναι σε διαθεσιμότητα και της ΟΛΜΕ με το Υπουργείο Παιδείας. Σε στάση εργασίας 11 -2 και συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Παιδείας καλεί η ΟΛΜΕ τους καθηγητές. 
ώρα 1:45 Έτοιμες να επέμβουν οι αστυνομικές δυνάμεις εάν σε 10΄ λεπτά δεν έχουν αποχωρήσει οι καθηγητές από το αμφιθέατρο του Υπουργείου Παιδείας


Στο Υπουργείο Παιδείας παραμένουν εκπαιδευτικοί που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, ενώ από το τουιτερ έρχονται αναφορές οτι τα ΜΑΤ, περικυκλώνουν τους αγωνιζόμενους καθηγητές.

Πηγή: http://anemosantistasis.blogspot.com/2014/03/blog-post_8048.html#ixzz2vtFZzR1L


Μήνυμα στέλνει ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ μέσα από το Υπουργείο Παιδείας όπου βρίσκονται οι εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα

"Οι εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα παραμένουμε στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Παιδείας με αίτημα προς κυβέρνηση να υπάρξει τώρα άμεση προκήρυξη 200 θέσεων και δέσμευση ότι δεν θα απολυθεί κανείς εκπαιδευτικός.Ο Υπουργός παιδείας ενώ παραδέχεται ότι υπάρχουν 200 κενές οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών σε ΙΕΚ και ΣΕΚ, μας παραπέμπει στον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Επειδή η κυβέρνηση είναι μια και δεν δεχόμαστε κοροιδία, ζητάμε τώρα προκήρυξη θέσεων για όλους και καμιά απόλυση εκπαιδευτικού

Είμαστε Ενωμένοι και αποφασισμένοιΜαρούσι 13-3-14

Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ κ.Κοτσυφάκης από τη στιγμή που τον έβγαλαν σε διαθεσιμότητα, μαζί με τους υπόλοιπους συναδέλφους το προηγούμενο καλοκαίρι δήλωσε
"Δεν πρόκειται να κάνω αίτηση για επανατοποθέτηση όταν έστω και ένας εκπαιδευτικός βρίσκεται σε διαθεσιμότητα", δήλωση που στηρίζει έμπρακτα μέχρι τελικής πτώσεως μέσα από το Υπουργείο Παιδείας...17.00 Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Υπουργού Παιδείας με πολυπληθή αντιπροσωπεία εκπαιδευτικών που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα. Μετά από μιας μικρής διάρκειας συζήτηση με τον Υπουργό Παιδείας ο οποίος δεν έδωσε απάντηση στο γεγονός ότι σε λίγες μέρες θα απολυθούν εκπαιδευτικοί, οι καθηγητές αποφάσισαν να παραμείνουν μέσα στο Υπουργείο Παιδείας και μετά την αποχώρηση του Κ. Αρβανιτόπουλου. Το αίτημα των καθηγητών είναι να υπάρξει τώρα άμεση προκήρυξη 200 θέσεων και δέσμευση ότι δεν θα απολυθεί κανείς εκπαιδευτικός.
16.00 Αυτή τη στιγμή μέλη του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ φτάνουν στο Υπουργείο Παιδείας (συνεχής ενημέρωση)

Τι έγινε νωρίς το μεσημέρι σήμερα
Κατάληψη του πολιτικού γραφείου του Υπουργού Παιδείας, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου  στο Πειραιά από εκπαιδευτικούς που διαμαρτύρονται ενάντια στις απολύσεις και την διαθεσιμότητα . Συνεχής Ενημέρωση από την παρέμβαση των εκπαιδευτικών.
Η εκπαιδευτική κοινότητα, βρίσκεται σε αναβρασμό εν όψει της απόλυσης εκατοντάδων εκπαιδευτικών που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα αλλά και της έναρξης της διαδικασίας αξιολόγησης η οποία θα οδηγήσει επιπλέον καθηγητές της Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης εκτός δημοσίου.Σύλλογοι και τοπικές ΕΛΜΕ καλούν σε έκτακτες συνελέυσεις για την οργάνωση του αγώνα τους απέναντι στο υπουργείο και την κυβέρνηση, τις επόμενες μέρες.
Πρίν από λίγο, σε μια συμβολική κίνηση οι εκπαιδευτικοί, κόλλησαν έξω από το πολιτικό γραφείο του υπουργού  πατημασιές με το "αίμα" των διαθέσιμων εκπαιδευτικών που αναμένεται να απολυθούν σύμφωνα και με τις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη.

View image on TwitterView image on Twitter

πηγή :alfavita

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου