Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2014

ΟΕΔΑ Δυτικής Αττικής : αργά και σταθερά εξελίσσεται σε εγκατάσταση εθνικής εμβέλειας;;

  
Ο Ελληνικός Οργανισμός  Ανακύκλωσης (Ε.Ο.ΑΝ), αρμόδιος να ελέγχει τα Συστήματα Εναλλακτικής Διαχείρισης (ΣΕΔ), όπως είναι η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης-Ανακύκλωσης ΑΕ (ΕΕΑΑ)ΖΗΤΑ  από τον ΕΔΣΝΑ να δεχτεί στο ΧΥΤΑ τα υπολλείμματα των μπλε κάδων από τα νησιά για να εξυπηρετηθεί η ΕΕΑΑ ΑΕ!! 
 Το θέμα συζητήθηκε στην 5η συνεδρίαση της Εκτελεστικής  Επιτροπής ΕΔΣΝΑ και η απόφαση είναι να έρθουν τα υπολλείμματα στο ΧΥΤΑ Φυλής υπό όρους (έτσι καταλαβαίνουμε). 
Παγιώνεται η μεταφορά  απορριμμάτων από όλη την Ελλάδα στη Δυτική Αττική και κανείς δεν έθεσε το ερώτημα:
ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΤΩΝ ΜΠΛΕ ΚΑΔΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΣΤΑ ΚΔΑΥ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ;
Με μια υπουργική απόφαση και 60 ευρώ το τόνο ξεμπερδεύουμε;; 
Ατυχής, άστοχη και κατώτερη του ρόλου των μηχανικών του ΕΔΣΝΑ η εισήγηση του Διευθυντή ΔΑΑ στο αίτημα του Ε.Ο.ΑΝ. να διατεθούν στο ΧΥΤΑ Φυλής τα υπολλείμματα των "μπλε κάδων" από τα νησιά.


Σημειώνεται στην  42 /5-2-2014 Απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής:   Από την εισήγηση του Διευθυντή:


 

 

Η 42/2014 Απόφαση αναρτήθηκε στη διαύγεια του ΕΔΣΝΑ  ΕΔΩ 

Ποιος είναι ο Ε.Ο.ΑΝ.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Ο.ΑΝ., όπως ορίστηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, έχει ως εξής:

Πρόεδρος:  ΙωάννηςΑγαπητίδης, Πολιτικός Μηχανικός, με αναπληρωτή τον Πολυχρόνη Ευσταθίου, Μηχανολόγο Μηχανικό
Μέλη:
  1.        Αναστασία Αρφανάκου, Προϊσταμένη του Γραφείου Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών και Άλλων Προϊόντων, της Διεύθυνσης Περιβαλλοντικού Σχεδιασμού του ΥΠΕΚΑ, με αναπληρώτρια τη Χριστίνα Ζερβού, ως εκπρόσωποι του ΥΠΕΚΑ
  2.        Ιωάννης Μαχαίρας, Χημικός Μηχανικός, Προϊστάμενος του Τμήματος Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, της Διεύθυνσης Περιβαλλοντικού Σχεδιασμού του ΥΠΕΚΑ, με αναπληρώτρια τη Φωτεινή Μπούρα, ως εκπρόσωποι του ΥΠΕΚΑ
  3.      ΙωάννηςΧατζογιαννάκης, δικηγόρος, με αναπληρώτρια τη Σταυρούλα Πουλή, ως εκπρόσωποι του ΥΠΕΚΑ.
  4.        Σπυρίδων Στεκούλης,  με αναπληρωτή τoν Βασίλειο Στοϊλόπουλο, ως εκπρόσωποι του ΥΠΕΚΑ
  5.        Μάριος Καραγιαννάκης, ΠΕ Διοικητικού Οικονομικού, με αναπληρώτρια την Παρασκευή Ξένου, ως εκπρόσωποι του ΥΠΕΚΑ.
  6.        Κίμων Χατζημπίρος, Αναπληρωτής Καθηγητής του ΕΜΠ, με αναπληρώτρια τη Μακρινή Φωτοπούλου, ως εκπρόσωποι του Υπουργείου Εσωτερικών.
  7.        Ανδρέας Μουρτσιάδης, Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Βιομηχανικής Χωροθεσίας και Περιβάλλοντος της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας, με αναπληρώτρια την Ευαγγελία Ζήρα, ως εκπρόσωποι του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας
  8.        Μιλτιάδης Καρπέτας,  Δήμαρχος Μεταμόρφωσης, με αναπληρωτή τον Ευάγγελο Μπαρμπάκο ως εκπρόσωποι της ΚΕΔΕ
  9.        Παύλος Ραβάνης, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών, με αναπληρωτή τον Δημήτριο Σταματούκο, ως εκπρόσωποι της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας
  10.        Φίλιππος Κυρκίτσος, Πρόεδρος της Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης, με αναπληρωτή τον Νικόλαο Χαραλαμπίδη, ως εκπρόσωποι των Περιβαλλοντικών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ)


Τι είναι η ΕΕΑΑ: 


Η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης-Ανακύκλωσης ΑΕ (ΕΕΑΑ) ιδρύθηκε το Δεκέμβριο του 2001 από βιομηχανικές και εμπορικές επιχειρήσεις που, είτε διαθέτουν συσκευασμένα προϊόντα στην ελληνική αγορά, είτε κατασκευάζουν διάφορες συσκευασίες. Στο μετοχικό κεφάλαιο του Συστήματος συμμετέχει κατά 35% και η Κεντρική 'Ενωση Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε). Η ΕΕΑΑ, ανταποκρινόμενη στις διατάξεις του Νόμου 2939/01 και σκοπεύοντας στην εκπλήρωση των υποχρεώσεων των διαχειριστών συσκευασίας με αποτελεσματικό και οικονομικά εφικτό τρόπο, έχει αναπτύξει και υλοποιεί στη χώρα μας το Σύστημα Συλλογικής Εναλλακτικής Διαχείρισης - «ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ» (Σ.Σ.Ε.Δ.-ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ). 

 ΔΕΊΤΕ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΟΧΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣARTENIUS HELLAS SA
COCA – COLA 3Ε Ελλάδος Ανώνυμος Βιομηχανική και Εμπορική Εταιρεία
COLGATE PALMOLIVE (HELLAS) AEBE
       CROWN HELLAS CAN AE
FRIESLANDCAMPINA HELLAS SA
ION AE
NESTLE ΕΛΛΑΣ ΑΕ
       PEPSICO – HBH ABE
VIVARTIA ABEE
ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ ΑΕ
ΕΛΑΪΣ - UNILEVER HELLAS AE ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΩΝ, ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ, ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΕΛΒΑΛ ΑΕ
ΜΕΒΓΑΛ ΑΕ
ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ ΑΒΕ ΣΙΓΑΡΕΤΩΝ
       ΠΡΟΚΤΕΡ & ΓΚΑΜΠΛ ΕΛΛΑΣ ΕΠΕ
ΤΕΤΡΑ ΠΑΚ ΕΛΛΑΣ ΑΕ
ΥΑΛΟΥΡΓΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΙΟΥΛΑ ΑΕ
ΦΑΓΕ ΑΕ
ΨΥΓΕΙΑ ΘΕΟΔ. ΚΛΙΑΦΑ ΑΕ

Κεντρική Ένωση  Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου