Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2014

Ξύλο, χημικά, βία, προσαγωγές από τα ΜΑΤ προς καθηγητές, σχολικούς φύλακες, καθαρίστριες, ΠΟΕ ΟΤΑ

Το σημερινό δεν έχει προηγούμενο, μόλις η πορεία διαλυόταν στη Βουλή οι διαδηλωτές δέχτηκαν επίθεση με χημικά. Επίδειξη αυταρχισμού από την κυβέρνηση που στέλνει το μήνυμα ότι όποιος διαδηλώνει θα συλλαμβάνεται.

Δίωξη κατά του Γρηγόρη Καλομοίρη και για... απείθεια  (alfa vita, 7:28 μμ)


Ποινική δίωξη ασκήθηκε νωρίτερα εναντίον του Γρηγόρη Καλομοίρη με τις κατηγορίες της εξύβρισης και της απείθειας. Μόλις βγήκε από την ΓΑΔΑ, ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ και δημοτικός σύμβουλος Χαλανδρίου, πήρε την ντουντούκα και κατήγγειλε την κρατική βία και την επιχειρούμενη τρομοκράτηση των πολιτών που διαμαρτύρονται. Ορίστηκε τακτική δικάσιμος και αφέθηκε ελεύθερος.
Ας σημειωθεί ότι νωρίτερα είχε οδηγηθεί στη ΓΑΔΑ και ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θέμης Κοτσυφάκης μαζί με άλλους προσαχθέντες.Στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός μεταφέρθηκε ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος,  και ο Χρήστος Ευθυμίου, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας.

Επίδειξη αυταρχισμού όλη την ημέρα 

Σύνταγμα στις 11.00 πμ


 Ρεπορτάζ, φωτογραφίες, βίντεο      από  alfavita.gr


Embedded image permalink
2:40
Embedded image permalink
2:35 Χημικά και λιποθυμίες
Embedded image permalink
2:05 
Embedded image permalink
1:55
Embedded image permalink
1:47
Embedded image permalink
1:30 Τον Καλομοίρη τον απήγαγαν κανονικά για ΓΑΔΑ την ώρα που μίλαγε στο κινητό του - Μπαλασόπουλος και Ευθυμίου ο τρίτος και ο τέταρτος τραυματίας από την ΠΟΕ ΟΤΑ αυτή τη φορά
Embedded image permalink
Embedded image permalink
Embedded image permalink
1:29 Τραυματίας και ο Μπαλασόπουλος της ΠΟΕ ΟΤΑ
Embedded image permalink
Embedded image permalink
1:25 Οι γιατροί πέρασαν κολάρο και έβαλαν ορό στον τραυματία που είναι της ΠΟΕ ΟΤΑ
Embedded image permalink
1:20 Τραυματίες τώρα στην Οθωνος
Embedded image permalink

1:13 και τρίτος τραυματίας, αναστάτωση και ένταση - Το ΕΚΑΒ πλησιάζει τον πεσμένο διαδηλωτή
Embedded image permalink
Embedded image permalink
Αναίτια και βίαιη επίθεση δέχτηκαν σήμερα το πρωί στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, καθηγητές, σχολικοί φύλακες και καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών που διαμαρτύρονται για τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις. Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν και καθηγητές από τη Λάρισα που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα καθώς και Πρόεδροι ΕΛΜΕ και μέλη του Δ.Σ της ΟΛΜΕ που συνεδρίαζαν μέχρι αργά χθες το βράδυ στην Αθήνα (Συνέλευση Προέδρων ΕΛΜΕ)
Μέσα σε λίγη ώρα οι συγκεντρωμένοι, πολλοί από τους οποίους βρίσκονται σε διαθεσιμότητα και απειλούνται να απολυθούν το δεύτερο δεκαήμερο του Μαρτίου, απωθήθηκαν βίαια από δυνάμεις της αστυνομίας, που σύμφωνα με μαρτυρίες, έκαναν και χρήση χημικών. Σε δηλώσεις τους στην alfavita.gr ο Γραμματέας και το μέλος του Δ.Σ της ΟΛΜΕ Σταμάτης Νικολάου και Σταύρος Τζορτζιώτης μιλούν για την αστυνομική επίθεση και τις προσαγωγές των συναδέλφων τους αλλά και άλλων εργαζομένων και τονίζουν ότι για την εκπαιδευτική κοινότητα είναι ζήτημα τιμής να μην επιτρέψι σε κανέναν καθηγητή να απολυθεί. 
Σε δηλώσεις του στον Σκάι από τη ΓΑΔΑ, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θέμης Κοτσυφάκης ανέφερε ότι προσήχθη μαζί με άλλα 16 άτομα και έκανε λόγο για κατάλυση της δημοκρατίας για άλλη μια φορά. Υποστήριξε ακόμη ότι επρόκειτο για μια ειρηνική διαμαρτυρία στον προαύλιο χώρο και στο πεζοδρόμιο έξω από το υπουργείο. Ανάμεσα στους προσαχθέντες βρίσκεται και ο καθηγητής Διονύσης Βάσσης, μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Γ΄Δυτικής Αθήνας και ο καθηγητής Κικάκης ο οποίος χτυπήθηκε.

Η γυναικα τραυματίας στην μέση του πιο κεντρικού δρόμου και δεξιά αριστερά κανονικα η κίνηση... Μονο στην ελλαδα αυτα 
Embedded image permalink


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου