Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2014

ΣΔΙΤ Ηλείας: Προσωρινός ανάδοχος ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ-ΑΒΑΞ-ΑΑΓΗΣ

Και 4ος  όμιλος στο πακέτο των  ΣΔΙΤ για τη διαχείριση απορριμμάτων.
Στην Ηλεία τρέχουν να προλάβουν!
Χθές το πρωί το δικαστήριο απαγόρευσε τη διάθεση των απορριμμάτων στο δάσος. Την ίδια μέρα,
η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ήλιδας σε κατεπείγουσα συνεδρίαση, 11/2/2014, αποφάσισε κατά πλειοψηφία :


Η απόφαση εδώ Χάλκοβα τέλος… και δικαίωση για το Δασαρχείο Πύργου

Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2014 12:22


Διαφορετική τροπή από εκείνη που αρχικά διαφαινόταν, έλαβε η υπόθεση της
αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει ο δήμος Πύργου, κατά της απόφασης του Δασαρχείου Πύργου για την απαγόρευση της εναπόθεσης και ταφής σκουπιδιών στη θέση Χάλκοβα στο Φραγκοπήδημα.
Σύμφωνα με την απόφαση που ανακοινώθηκε χθες το πρωί το Ειρηνοδικείο Πύργου, απέρριψε την αίτηση που είχε κατατεθεί από το δήμο Πύργου και είχαν ενισχύσει με πρόσθετες προφορικές παρεμβάσεις ο δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, η Ιερά Μονή Αγ. Νικολάου Φραγκοπηδήματος και η Ιερά Μητρόπολη Ηλείας.
Σε επικοινωνία που είχαμε με το Δασάρχη Πύργου Παναγιώτη Λάττα και μετά από ενημέρωση που υπήρξε από τον Πάρεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, Διονύση Ζαχαρόπουλο, στο Δικαστικό Γραφείο Πύργου, η απόφαση αυτή είναι άμεσα εκτελεστή και σύμφωνη με τη θέση που διατύπωσε η υπηρεσία σχετικά με τον χαρακτήρα της αναδασωτέας περιοχής και της δασικής έκτασης, που χρησιμοποιείται τον τελευταίο ενάμιση μήνα για την εναπόθεση και ταφή των σκουπιδιών. Σήμερα αναμένεται να γίνει και η επίσημη ενημέρωση του δήμου Πύργου από το Δασαρχείο και να είναι και η τελευταία ημέρα της εναπόθεσης των σκουπιδιών στο συγκεκριμένο χώρο. Από εκεί και ύστερα κάθε πράξη εναπόθεσης και ταφής απορριμμάτων ή οποιασδήποτε ενέργειας περαιτέρω υποβάθμισης του χώρου, θα είναι παράνομη.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο δήμος Πύργου δεν μπορεί να προχωρήσει σε καμία άλλη κίνηση σχετικά με την Χάλκοβα και πρέπει να αναζητήσει άλλους τρόπους ή χώρους για την επίλυση του προβλήματος των σκουπιδιών με τον κίνδυνο να παραμείνουν και πάλι για ημέρες τα σκουπίδια στους δρόμους του Πύργου και της Αρχαίας Ολυμπίας να είναι ορατός. Με βάση άλλες πηγές ο δήμος θα πρέπει να προχωρήσει σε νόμιμες κινήσεις όπως είναι η ενεργοποίηση της σύμβασης με το ΧΥΤΑ Φυλής ή αν υπάρχει κάποιο «παράθυρο» για το θέμα των Λιμνών, μια κίνηση όμως που σίγουρα προσκρούει στις ισχυρές αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας και η σύγκρουση αυτή την ώρα ως πρακτική απορρίπτεται.
Το αργότερο αύριο αναμένεται συνεργείο του Δασαρχείου να τοποθετήσει και πάλι τη σχετική πινακίδα απαγόρευσης, καθώς και να φυτευτούν και κάποια δέντρα ώστε να παρεμποδίζεται η είσοδος σε κάθε περίπτωση. Τέλος σήμερα εκδικάζεται η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει για την Χάλκοβα κατά το δήμου Πύργου και οι κάτοικοι της περιοχής.
Του Γιάννη Σπυρούνη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου