Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

ε αυτό πάει πολύ..



* στην φωτό εικονίζεται ο πρόεδρος του σωματείου μετά των οργάνων να περιφρουρούν την είσοδο των γραφείων του ΕΔΣΝΑ από τα ανεπιθύμητα πρόσωπα.

Στις 29-1-13 όταν  μια αντιπροσωπία  διαδηλωτών  μαζί με τον δήμαρχο  Φυλής  Δ. Μπουραΐμη και τον  πρόεδρο της  ΠΟΕ-ΟΤΑ  Θ.Μπαλασόπουλο ,  συνοδευόμενη από  τα ΜΑΤ πήγε στα γραφεία του ΕΔΣΝΑ  να διαμαρτυρηθεί   για τον διαγωνισμό των 4 μονάδων επεξεργασίας ,  εμφανίστηκε ο  Γ. Ζαχαρόπουλος ως  πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων να τους υποδεχτεί.
Τότε ο Θ. Μπαλασόπουλος αρνήθηκε να χαιρετίσει τον Ζαχαρόπουλο  λέγοντάς  του « εγώ δεν λερώνω τα χέρια μου να χαιρετώ άτομα σαν εσένα».
 Τώρα  που  απαντώ  και  εγώ    στον  Γ. Ζ  για  το θέμα του ανθυγιεινού   επιδόματος,  αισθάνομαι  πως «λερώνομαι»..
Όμως  το να μιλάει  αυτός  για το ανθυγιεινό επίδομα και τα ΒΑΕ,  πάει πολύ.
Ο άνθρωπος αυτός,   όταν διεκδικούσαμε την υπαγωγή μας  στα  ΒΑΕ από  τον Χιωτάκη,  έκανε τα αδύνατα δυνατά να μην τα πάρουμε.
Για να υπαχθούμε  τότε στα ΒΑΕ , στέλναμε εξώδικα στον  πρόεδρο , μαζεύαμε υπογραφές, κλείναμε τις πόρτες του ΣΜΑ, απεργούσαμε  και  ο  Γ.Ζ  κρυβόταν στο γραφείο του προέδρου και τον συμβούλευε να μην υπογράψει την απόφαση,  γιατί στις λίστες   υπάρχουν πολλοί συνάδελφοι  που δεν είναι δικαιούχοι.
Τότε ο Γ.Ζ  παρακαλούσε αυτούς  που λέει σήμερα υπηρεσιακούς παράγοντες ,  «να τηρήσουν την νομιμότητα» και να «κοπούν» δικαιούχοι..  Έλεγε  μάλιστα  πως δεν είναι ποτέ δυνατόν  Δ.Ε  διοικητικοί να πάρουν το επίδομα!
Ο κ. Χιωτάκης  (στενός συνεργάτης  του  Γ.Ζ  τότε ),  μας  έδειχνε  τις λίστες με τα υπογραμμισμένα ονόματα και χαρακτήριζε «συνδικαλιστικές υπερβολές» την αξίωση να πάρουν επίδομα όλοι οι εργαζόμενοι στον ΣΜΑ και τον ΧΥΤΑ.
Σήμερα  λοιπόν κατηγορεί εμάς,   πως  τάχα δεν  θέλουμε να δοθεί  το ανθυγιεινό επίδομα !!  Μιλάει   για σκοινί στο σπίτι του κρεμασμένου.
Νομίζει πως είμαστε αφελείς και ξεχασιάρηδες. Νομίζει πως  ξεχνάμε ότι  αυτός και η παρέα του  υπονόμευαν  με κάθε τρόπο την προσπάθεια που  γινόταν  για τα υπαχθούμε στα ΒΑΕ.
Και δεν ήταν μόνο αυτό. Η αθλιότητα με τα ΒΑΕ συνεχίστηκε .
 Όταν η κυβέρνηση του μνημονίου που υποστηρίζει ο Γ.Ζ  και η παρέα του,  ψήφιζε τον Ν.4024/11 που έκοβε το επίδομα από χιλιάδες  δικαιούχους  και  μας έκλεβε  αναδρομικά το επίδομα για 7 μήνες από την 1/11/11 έως την 1/5/12,  ο  Γ.Ζ   δεν έβγαζε μιλιά για να μην τον χαρακτηρίσουν  σαν αντικυβερνητικό.
Η κυβέρνηση που ψήφισε τον νόμο  4024/11 ήταν αθώα!  Ένοχοι  για τον Γ.Ζ  ήταν οι διοικητικοί παράγοντες  του ΕΣΔΚΝΑ  ! Λες και  ήταν αυτοί που ψήφισαν τον Ν.4024  που έκοψε το επίδομα από χιλιάδες συναδέλφους σε όλη την Ελλάδα.
Σε όλους τους αγώνες που έγιναν  και  για να μπούμε  στα ΒΑΕ και ενάντια στον  4024/11  που έκοψε το επίδομα από αυτούς που μπαίνουν στις τάφρους  και στις τουαλέτες  ,  ο Γ.Ζ και η παρέα του δεν ήταν απλά απόντες. Ήταν απέναντι.
Εμείς και υπομνήματα δώσαμε  στον υπουργό εσωτερικών και προτάσεις κάναμε  και επερωτήσεις καταθέσαμε με τον ΣΥΡΙΖΑ  στην βουλή για τα ΒΑΕ.
Καλά θα κάνουν να μην μιλάνε για αυτά λοιπόν. Ας ασχοληθούν με ότι,  ξέρουν καλύτερα.
Με το γλείψιμο στους  προέδρους,   τα ρουσφέτια , τους  εργολάβους ,  με  τις πληροφορίες  στην  αστυνομία για τους ταραξίες συνδικαλιστές  και το face control .
Σ αυτά ο Γ.Ζ είναι εκτός συναγωνισμού..

                                                                                      Θωμάς Μπιζάς μέλος της Ε.Ε της ΠΟΕ-ΟΤΑ



Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας για τους εργαζόμενους του ΕΔΣΝΑ .Συνέχεια...

 Κανένας εργαζόμενος δεν είναι ..βλάκας. Όλοι ξέρουν, όλοι βλέπουν και όλοι ακούν!


Για την αποκατάσταση της αλήθειας και την  ενημέρωση των συναδέλφων και μόνο :

1. Τέλη Ιουλίου, λίγο  πριν η Εκτελεστική Επιτροπή διακόψει για διακοπές, ο κ. Τεντόμας,  εντεταλμένο μέλος της ΕΕ για τη Δ/νση ΜΑ&ΠΥ  μαζί με τον κ. Βασ. Χατζηγιαννάκη ζητούν σύσκεψη με το Διευθυντή και τους Προϊσταμένους της Δ/νσης για να δουν πως θα μπορούσαν να βγουν οι βεβαιώσεις  ώστε  να καλυφθεί το προσωπικό του ΣΜΑ  με το επίδομα . Η γραμμή ήταν η γνωστή γραμμή της ΠΑΣΚΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ.
Εξηγώ στους συνεργάτες της Διοίκησης ότι δεν μπορεί κανείς  να βεβαιώσει όλο το προσωπικό του ΣΜΑ ως οδηγούς και ως τεχνίτες συνεργείου και την ίδια στιγμή να βγάζει πρόγραμμα εργασίας με τα ίδια άτομα σε βάρδιες χειριστών βαρούλκων πρεσσών κλπ κλπ. Και προτείνω ως μόνη  λύση την έκδοση Απόφασης- Εντολής  του Προέδρου για τη χορήγηση του επιδόματος σε όλους όσους απασχολούνται στους χώρους. Συμφώνησαν, κατάλαβαν όσα είπα και ανέλαβε ο Βασίλης Χατζηγιαννάκης να κάνει σχετική εισήγηση στο Πρόεδρο.  Για να  βοηθήσω του παρέδωσα την νομική γνωμοδότηση που είχε εξασφαλίσει ο σύλλογος των εργαζομένων του Συνδέσμου Θεσσαλονίκης, όπως μου είχε δοθεί από  το Θωμά Μπιζά. Έτσι και  έγινε,  με μόνη διαφορά ότι  το θέμα εισηγήθηκε στην Εκτ. Επιτροπή ο Ευαγγ. Χατζηγιαννάκης.

2. Κατά το νόμο η καταβολή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας συνεχίζει να καταβάλλεται όταν ο εργαζόμενος απουσιάζει με συνδικαλιστική άδεια. Ο Θωμάς Μπιζάς, όπως έχει ενημερώσει την Υπηρεσία,  κάνει χρήση του δικαιώματος συνδικαλιστικής άδειας ως μέλος της  Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ ΟΤΑ. Ως εκ τούτου δεν αμοίβεται για υπερωριακή  εργασία την οποία δεν προσφέρει και συνεχίζει να λαμβάνει κανονικά το επίδομα που δικαιούται εκ του νόμου.

3.Χθες, Τρίτη 12/2, παραβρέθηκα στη συνεδρίαση του Περιφερειακού  Συμβουλίου όπου συζητήθηκε το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων.  Σε σύντομη συνομιλία που είχα με τον Πρόεδρο του ΕΔΣΝΑ  μου ανέφερε ότι  από όσο ξέρει έχω πάρει σύνταξη!!!
Το ίδιο μου είχε αναφέρει ένας από τους συνεργάτες  του  πριν από καιρό στα γραφεία του Συνδέσμου.Φαίνεται ότι οι πληροφοριοδότες του Προέδρου βιάζονται να με αποχωρήσουν από τον ΕΔΣΝΑ και μάλιστα οριστικά!
Ενημέρωσα τον Πρόεδρο και το ίδιο ενημερώνω και τους συναδέλφους ότι έχω ζητήσει απόσπαση και η οποία ακόμη εκκρεμεί.Προς το παρόν λοιπόν, εργάζομαι κανονικά στον Σύνδεσμο και την παρούσα περίοδο τελώ σε κανονική άδεια είκοσι ημερών.
,

.
Γεωργία Ασημακοπούλου 


Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Καίγονται τα σκουπίδια στο χώρο του δεματοποιητή στο Σταυρό Διδύμων

Ο Δήμος τρέχει και δεν φτάνει... το ίδιο και ο ΦοΔΣΑ.
Δεν μαζεύεται το θέμα με τα σκουπίδια στη Πελοπόννησο...και θα πάει στη Τρίπολη  και ο Ευρωπαίος Επίτροπος Περιφερειακής Ανάπτυξης Γιοχάνες Χαντην Πέμπτη 14/2 και τι θα του  δείξει ο Τατούλης; 

   


Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου 2013

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Λόγω της σοβαρής κατάστασης που έχει δημιουργηθεί από την πυρκαγιά στον χώρο δεματοποιητή Σταυρού Διδύμων, αύριο Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου δεν θα γίνει αποκομιδή των απορριμμάτων σε όλη την έκταση του Δήμου Ερμιονίδας.

Επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας για τους εργαζόμενους του ΕΔΣΝΑ : Για να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους και ας σταματήσουμε να κυνηγάμε ανεμόμυλους .

ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ !!
ΠΕΝΤΕ ΜΗΝΕΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΒΑΛΛΕΤΑΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ!!!


1.      1. Αν δεν αλλάξει η Υπουργική Απόφαση για τους δικαιούχους του επιδόματος επικίνδυνης και  ανθυγιεινής εργασίας ή έστω να εκδοθεί ερμηνευτική εγκύκλιος που να καλύπτει  τους εργαζόμενους στη διαχείριση απορριμμάτων ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΛΥΝΕΤΑΙ. Τι έχει κάνει το Σωματείο γι αυτό μέχρι σήμερα ; ΤΙΠΟΤΑ !

Ο κάθε Διευθυντής  που υπογράφει τη βεβαίωση για τους δικαιούχους αναλαμβάνει την ευθύνη της υπογραφής του ! Όποιος αντέχει προχωρά … έτσι έχουν τα πράγματα!

Ακόμη  και η Απόφαση της  Εκτελεστικής Επιτροπής, αμφισβητείται αν έχει ισχύ «εντέλλεσθε». Πολιτική απόφαση είναι, προς τιμή της που τη πήρε, αλλά ως εκεί .

2.       2. ΕΧΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΠΟΥ ΠΕΝΤΕ ΜΗΝΕΣ ΤΩΡΑ ΔΙΑΛΕΞΑΝ ΝΑ ΜΗ  ΚΑΤΑΒΑΛΛΕΤΑΙ ΤΟ  ΕΠΙΔΟΜΑ  ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΙ Ως ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ .