Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

"Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο" -ΝΕΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ... ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!

Ας γνωρίζουν  όσοι έχουν δάνεια, στεγαστικά -καταναλωτικά,  από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (παρακράτηση δόσεων από τη μισθοδοσία) :  από χτες το απόγευμα ο τραπεζίτης είναι το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας

Προχώρησαν σε διάσπαση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου σε «καλή» (μεταβατική) και «κακή» Τράπεζα.Η άδεια της παλαιάς τράπεζας ανακλήθηκε..

H είδηση στο enikos.gr
Το νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

ΔΝΤ: «Απαιτούνται τώρα απολύσεις στο Δημόσιο»

...χτύπησαν πάλι  οι  κινδυνολόγοι !!!



Θέμα (στοχευμένων) απολύσεων στο Δημόσιο επαναφέρει για μία ακόμη φορά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σε νέα έκθεσή του.  «Απαιτούνται τώρα σχέδια για απολύσεις», τονίζεται χαρακτηριστικά, καθώς  η μεταφορά 2.000 προσωπικό σε εργασιακή εφεδρεία απέχει πολύ από τις 15.000 που θα έπρεπε να έχουν μεταφερθεί ως τα τέλη του 2012».

ΠΟΕ ΟΤΑ : ΤΡΙΤΗ 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013 – 11.00 το ΠΡΩΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στον Ε.Δ.Σ.Ν.Α.- Στάση εργασίας 10.00 με 1.00


                                                                                                   Αθήνα, 18 Ιανουαρίου 2013
                                                                                                     Αριθμ. Πρωτ.: 52







ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΤΡΙΤΗ 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013 – 11.00 το ΠΡΩΙ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στον Ε.Δ.Σ.Ν.Α.

Την Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013 διεξάγεται η πρώτη Δημοπρασία του σχεδίου του  κ. Γιάννη Σγουρού που προωθεί την εκχώρηση της διαχείρισης των απορριμμάτων με την διαδικασία των Σ.Δ.Ι.Τ. για 27 χρόνια στα μεγάλα επιχειρηματικά εργολαβικά και εκδοτικά συμφέροντα.
 Η δημοπρασία αφορά την κατασκευή εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων στην Βορειοανατολική Αττική (Γραμματικό).
Σε εφαρμογή προγενέστερης απόφασης η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., προκηρύσσει στάση εργασίας την ΤΡΙΤΗ 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013 από τις 10.00 το πρωί έως τη 1.00 το μεσημέρι για το προσωπικό του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. Την ίδια ημέρα στις 11.00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ εργαζομένων και συνδικαλιστικών στελεχών στους Ο.Τ.Α. καθώς και κατοίκων των περιοχών που τους αφορά.
Καλούμε τους Συλλόγους-Μέλη της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. της Βορειοανατολικής Αττικής καθώς και τους αιρετούς να αποφασίσουν και να συντονίσουν την συμμετοχή τους έξω από τα γραφεία του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. (Άντερσεν και Μωραΐτη-Αθήνα) προκειμένου όλοι μαζί να αποτρέψουμε το ξεπούλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στα μεγάλα επιχειρηματικά-εργολαβικά συμφέροντα και την οικονομική επιβάρυνση των Δημοτών.
Η αποφασιστική και δυναμική συμμετοχή ΟΛΩΝ ΜΑΣ είναι η μόνη προϋπόθεση για να μην εφαρμοστούν τα σχέδια τους που μόνο στόχο έχουν την οικονομική εξαθλίωση των πολιτών και την περιβαλλοντική καταστροφή της Αττικής.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
        Ο Πρόεδρος                                                      Ο Γεν. Γραμματέας
Θέμης Μπαλασόπουλος                                       Γιάννης Τσούνης

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΣΚ-ΟΤΑ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ
Το χέρι των δολοφόνων  του άτυχου Πακιστανού που δολοφονήθηκε σήμερα το «όπλισαν»  η οικονομική και κοινωνική κρίση  , οι δυνάμεις που έχουν σχεδιάσει  και οργανώσει την φασιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής  και η στάση της κυβέρνησης που το μόνο που κάνει είναι  να ανέχεται τα φασιστικά φαινόμενα και να επιτίθεται στην αριστερά και στο εργατικό κίνημα.
Όμως  πρέπει να πούμε ότι ευθύνες έχουμε και όλοι μας που δεν έχουμε αντιδράσει όπως θα οφείλαμε . Για το φαινόμενο του φασισμού που ανθίζει, φταίει και   η απάθεια και η ανοχή του εργατικού –λαϊκού κινήματος .
Το εργατικό κίνημα οφείλει να πρωταγωνιστήσει στον πόλεμο κατά της φασιστικής απειλής και της ξενοφοβίας.
Να διαπαιδαγωγεί  τους εργαζόμενους με τις αξίες του διεθνισμού και της αλληλεγγύης μεταξύ των λαών και των εργαζομένων .
Οι φασιστικές συμμορίες πρέπει να έχουν τον φόβο και όχι την ανοχή του εργατικού κινήματος.
 Το Σάββατο η ΑΣΚ-ΟΤΑ συμμετέχει  στην Αντιρατσιστική Κινητοποίηση "Αθήνα- πόλη αντιφασιστική"

 Σάββατο   19 Ιανουαρίου 2013, στην Πλατεία Ομονοίας, στις 2 το μεσημέρι.
Αθήνα 17/1/13
Η Γραμματεία της ΑΣΚ-ΟΤΑ



ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΑΥΤΟΙ ΜΑΧΑΙΡΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ.

ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΧΩ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ. ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ, ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ,ΟΥΤΕ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ.. ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΕ ΞΕΝΕΣ ΧΩΡΕΣ. ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΑΥΤΟΙ ΜΑΧΑΙΡΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ.
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας άνθρωπος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας άνθρωπος που τον αλυσοδένουνε.




 για το φίλο που έκανε την ανάρτηση  στο f/b : τιμή μας  που είσαι ένας από εμάς 

Ν.Χουντής: «Με 3 χρόνια καθυστέρηση, παραδέχεται η Κομισιόν τις καταγγελίες ΣΥΡΙΖΑ για “παράνομη κρατική ενίσχυση” υπέρ της Cosco

Να σταματήσει τώρα κάθε σκέψη ξεπουλήματος του ΟΛΠ

Απάντηση Κομισιόν σε Νίκο Χουντή

Ενώ πριν λίγες μέρες έγινε γνωστό ότι, ο κινεζικός όμιλος Cosco σχεδιάζει να καταθέσει επενδυτική πρόταση ύψους 1 δις ευρώ για την απόκτηση του 60% του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, ο αρμόδιος Επίτροπος για θέματα ανταγωνισμού της ΕΕ, Χοακίν Αλμούνια, απαντώντας σε ερώτηση που είχε καταθέσει ο  ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής, επιβεβαιώνει ότι, η Κομισιόν, μετά από 3 χρόνια, βρίσκει νομικά ελαττώματα (παράνομη κρατική ενίσχυση)στη σύμβαση πώλησης του τμήματος του ΟΛΠ, που ήδη έχει παραχωρηθεί στην Cosco.


Κατασχέσεις μισθών και συντάξεων για οφειλές άνω των 1.000 ευρώ ζητά η τρόικα


....χωρίς σχόλια

«ΟΧΙ» ΣΕ ΝΕΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ
«Φρένο» έβαλε η τρόικα σε νέες ρυθμίσεις για τους οφειλέτες του Δημοσίου και σε κάθε είδους φορολογική αμνηστία, απαντώντας αρνητικά στη πρόθεση του υπουργείου Οικονομικών να βελτιώσει τη ρύθμιση των δόσεων για ληξιπρόθεσμες οφειλές στο Δημόσιο, δίνοντας τη δυνατότητα να πληρώνονται μέχρι 60 δόσεις και με μηνιαίο ποσό γύρω στα 100 ευρώ.