Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου 2013

Σέρρες: Βρέθηκε ο ανάδοχος για τα σκουπίδια ...Πελοπόννησος (ΤΕΡΝΑ) - Δυτ. Μακεδονία (ΑΚΤΩΡ- ΗΛΕΚΤΩΡ) -Σέρρες (ΙΝΤΕΡΚΑΤ-Envitec)

Επίσημα Δελτίο Τύπου δεν έχει εκδοθεί. Οι άνθρωποι στις Σέρρες επιβεβαιώνουν το δημοσίευμα. Ακούγεται  ότι ανάδοχος ανακηρύχτηκε η κοινοπραξία Archirodon Group - Intrakat- Envitec. 
δημοσιεύτηκε 29 Δεκεμβρίου  στο aftodioikisi.gr


Στην ανακήρυξη αναδόχου για το έργο «Υλοποίηση Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων Σερρών με ΣΔΙΤ», προχώρησε χθες ομόφωνα το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΑΝΣ ΑΕ (Επιχείρηση Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ν. Σερρών AΕ).
Μ’ αυτό τον τρόπο μέσα σε 17 ημέρες και μάλιστα σε εορταστική περίοδο, ο νομός Σερρών προχωράει ολοταχώς προς τη λύση του προβλήματος των απορριμμάτων.
Η επίσημη ανακοίνωση του ονόματος της αναδόχου εταιρείας από τις τρεις που κατέθεσαν δεσμευτικές προσφορές (ARCHIRODON GROUP – INTRAKAT – ΕNVITEC, ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ και ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ – J&P ΑΒΑΞ) πρόκειται να γίνει τις επόμενες ημέρες.
Το πρώτο έργο που θα κατασκευαστεί
Ωστόσο, μετά την ανάδειξη αναδόχου σε χρόνο ρεκόρ και καθώς στο συγκεκριμένο έργο έχουν ήδη καλυφθεί όλες οι προϋποθέσεις (περιβαλλοντικοί όροι και χρηματοδότηση) αναμένεται να είναι το πρώτο έργο ΣΔΙΤ για τη διαχείριση απορριμμάτων που θα υπογραφεί και θα κατασκευαστεί στη χώρα μας. 
Υπενθυμίζεται ότι το συνολικό κόστος της επένδυσης θα καλυφθεί από πόρους ΕΣΠΑ (60%), Jessica και, βεβαίως, από ιδιωτικά κεφάλαια (40%)αναμένεται να ανέλθει σε περίπου 40 εκατ. ευρώ.

Υπολογίζεται, δε, ότι θα δημιουργηθούν πάνω από 250 θέσεις εργασίας κατά τη διάρκεια της κατασκευής των 16 έως 18 μηνών και πάνω από 60 μόνιμες θέσεις για τη λειτουργία του εργοστασίου.
http://aftodioikisi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου